Majú vaši manželia niekedy hlúpe reči?

10. máj 2024

Nemyslim to tak,ze podpichuju alebo si robia srandu. Ale ze povedia nieco vazne myslene...napr. ze ich nepritahujete lebo ste pribrali 10kg, ze doma nic nerobite atd..

butterflyeffect
10. máj 2024

Nie, take reci mal moj ex, jeden z dovodov preco je ex. Taky chlap nema uctu k zene, ak sa clovek takto vyjadruje je jedno ci kuz alebo zena tak si toho duheho nevazi… S terajsim som 8 rokov a ani raz mi nepovedal nieco toho typu.

jajanka31
10. máj 2024

Nie. Nikdy mi nepovedal nic take.mozno iba zezle radim rychlosti na aute. Ale to mal pravdu. Potom vysvetloval ako na to a nakoniec kupil automat. Ja som pred tym vzdy mala automat.

hederamonstera
10. máj 2024

Nie

bubuzu
10. máj 2024

Nie. Ak má také reči, najskôr nie je vo vašom vzťah niečo v poriadku.

hopsas
10. máj 2024

Nie ...ak by mi povedal že som tlsta alebo že doma nič nerobím otrieskam mu lopatu o hlavu

jakoma
11. máj 2024

Parkrat za vela rokov, ale vyrastla som s bratmi a viem sa slovne branit 🙂

sheila121
11. máj 2024

Na začiatku nášho vzťahu mal niekedy priblble poznámky, hlavne keď bol v strese a unavený, ale keď videl rovnakú spätnú väzbu hneď ho to prešlo.

lucyluska
11. máj 2024

Nie, nemá.

vilma7
11. máj 2024

Nie nikdy. A to mam o pár kg viac ako keď sme sa spoznali a doma to vypadá často ako po explózii.

veklipo
11. máj 2024

Tak možno ti chce niečo povedat, ale nevie nájsť správne slova.

viestta
11. máj 2024

Byt podpichovacny a urazat su dve rozne veci. Mat rovnaky zmysel pre humor a byt vztahovacny a precitlively je tiez rozdiel. Vsetko zavisi od konkretnej situacie a povahy ludi. To, ci ta jeho reci urazaju vies len ta a ty si tak, ktora si toto ma s nim vydiskutovat, pretoze to co by som ja povazovala sa vtipne podpichnutie, ty mozes povazovat za urazku.

moonlight1210
11. máj 2024

Ked ti take nieco muz povie, treba sa zamysliet, ci ma pravdu.

Ak zhodnotis, ze pravdu nema, treba sa zamysliet, ci ma vztah s nim zmysel a ci nie je rozumnejsie to ukoncit.
Ak sa rozhodnes s nim i tak ostat, tak si treba premysliet, ci si trofej v podobe Mucednice roka fakt chces dozivotne vystavovat vo vitrinke svojich spomienok a nikdy na tie pocity nezabudnut.

Ak zhodnotis, ze pravdu ma, treba sa zamysliet, co vies zmenit. No motivacia nema byt, aby si jemu vysla v ustrety, ale urobit to pre seba. Zlepsenie svojho Ja (napr. sa naucit lepsie varit. Soferovat. Krajsie obliect aj z veci zo sekaca - vzdy ide o kombinaciu, nie o cenu oblecenia. Nakoniec, hodi sa ti to i pri dalsom muzovi, ak to s tymto nevyjde. Alebo i v single zivote. Vzdy to ber z uhla, co zlepsi teba.)
Cokolvek menis len kvoli druhym, ta rychlo znechuti. Lebo to vlastne nechces zmenit a aj ocenenie nebyva dostatocne uspokojive.

Nikdy ale nema zmysel zacat miesto tych dvoch hore uvedenych veci patrat, ako ho presvedcit (najlepsie rozhovormi, to je bezpracne), aby si to prestal mysliet, pripadne sa za to aj ospravedlnil. Nemozes za neho robit jeho pracu. To musi on k tomu dospiet.
To je jedna vec.
A druha je ta, ze tym len robis zastupnu cinnost. Davas si pocit, ze vo velkom problem predsa riesis (podnikas “akcie”, tie nikam neveduce rozhovory a argumentacie), hoci v realite sa tym rieseniu vyhybas (mas pasivny pristup. Robis vsetko preto, aby si nemusela ty urobit nic aktivne. Lebo nechces, lebo sa bojis, lebo je to nepohodlne, lebo by si si musela priznat, ze chces aj vrabca v hrsti, aj holuba na streche, atd.).

Takze:
1. zhodnit, ci ma/nema pravdu
2. Odid alebo zacni na sebe pracovat. Ale kvoli sebe, nie jemu.
3. Nehovor, ze by si sla, ale neda sa. Ak to dojde do bodu, kde pojdete od seba, lebo ta odkopne, aj tak budes musiet zvladnut prezit sama. A zistis, ze to vies. Takze ak to budes vediet vtedy, vies to i teraz. Plus mas menej rokov, nez budes mat vtedy. A aj o par rokov menej posramotene sebavedomie, nez budes mat vtedy.

7miriam77
11. máj 2024

Narážky na mňa by v živote nepovedal, ...nič čo by mi ublížilo. Každý človek si myslím, vie, keď priberie... atď

angelous1991
11. máj 2024

Na mňa a môj výzor nie ale niekedy vie tiež zabiť 😂 napríklad raz v Lidl mi povedal že na také nákupy si mám chodiť sama lebo on je unavený 😂 keď som začala naňho syčať že tu colu aj tak pije len on a polovicu veci zje len on tak si uvedomil čo povedal 😂 a niekedy také pri komunikácii keď poviem niečo tak mi začne dávať rozumy proste také chlapské ako dať najavo že on vie lepšie a ty sa nerozumieš (ideme stavať dom ) najviac okolo toho mudruje 😂

beronsche
11. máj 2024

@moonlight1210 zamysliet sa, ci ma pravdu?
Nie, treba mu slusne a asertivne povedat, ze jej podpichovanie a hlupe -akoze mimochodom poznamky, vadia a citi sa pri nich neprijemne a ak chlapovi nieco vadi, nech to komunikuje slusne!

Ake zamyslanie sa nad sebou? Zaklad partnerstva je komunikacia a to tu viazne, zrejme na oboch stranach.

mamamasama
11. máj 2024

Nie, nie a nie 😳

bylinka25
11. máj 2024

Nie, však si ma zobral v dobrom aj v zlom.

majlo1234
11. máj 2024

Moj ma, ale srandovne, nie urazlive/bolestive, my sa radi podpichujeme navzajom.

scila
11. máj 2024

Môj chlap má veľa chýb, ale v živote mi nevytkol nič na mojom výzore a to mám o 10kg viac ako keď sme sa spoznali (vždy keď lamentujem pred zrkadlom ma pochváli). A aj keď to u nás permanentne vyzerá akoby bomba padla, nemôže povedať, že nič nerobím a ani to nepovedal, lebo je natoľko inteligentný, že vie, že to nieje pravda.

moonlight1210
11. máj 2024

@beronsche
Ano, aj sa zamysliet nad tym, co hovori. Neodmietnut to instatne obratom ruky. Nikdy nie je nic zle na tom, ak sa das poucit hoci i nepriatelom, ak zhodnotis, ze i ked skaredo povedane, no ma pravdu.

Zas netreba plavat zivotom ako neomylny ladoborec, ktory vie vsetko najlepsie.

A uz vobec nie ako citlive slniecko, ktore za uznanim, ze ten druhy ma predsa len pravdu, vidi hned sebaponizovanie, ak by to uznalo a zariadilo sa podla toho. To je falosna hrdost. Pozlatkova.

A ked zhodnotis, ze predsa len pravdu nema, prijmes akciu. Rozhodnes, co s takym chovanim voci tebe.

Zvycajne clovek, co umyselne na teba pusta take poznamky, uz k tebe velke city nema. Takze mozes ho ist poziadat, nech sa s tebou slusne korektne bavi. Pre svoj dobry pocit. Taku hodnotu to asi bude mat.
Taky clovek pocuva na ciny, uz nie slova.

samimami777
11. máj 2024

Tak záleží akým spôsobom to povie a či nemá aj trochu pravdu v tom. Lebo ak na teba kričí pri tom a jedná sa o hlúposti tak to nieje dobre a nenechala by som ho k sebe sa tak správať ale ak ti normálne v kľude povie : "Hej , je tu naozaj neustále neporiadok" a je to pravda tak hold , naša hanba že sa nestaráme poriadne o domácnosť a skôr by som sa hanbila že sme nechali veci tak ďaleko zájsť a nakopla sa do toho to zmeniť. Alebo ak ti slušne a v kľude povie : "Miláčik , ľúbim ťa ale veľmi si sa fyzicky zmenila. Ostalo ti viacej kilo a aj keď ťa ľúbim, tak ma teraz fyzicky menej priťahuješ." Tak by som sa neidúvala ale dobre nad sebou rozmýšľala že asi má pravdu a že by sa mi hodilo schudnúť . Všetko záleží od toho Akým spôsobom to povie a či je na Tom aj kus pravdy

autor
11. máj 2024

Zeny napisem vam hromadne,napisalo vas vela,za co dakujem a skusim to zhrnut.

autor
11. máj 2024

@moonlight1210 ty si to velmi peknr zrhnula. Keby sme aa dostali k bodu 3. Tak ja by som vobec nepovedala neda sa, nemam kam ist atd. Lebo mam.. len ja sa vzdy zaoberam tym,ze ako by to zobrali svokrovci, svagrovci a moji, lebo mam so vsetkymi velmidobry vztah a ze by sa hnevali atd. Proste na hlavu.

autor
11. máj 2024

Niekti tu pisal ci som vztahovacna, to si nemyslim, akoze,ked mam blby den, tak ano😀ale to sama sebe povien, nech neprehanam , a som ok. Chapem aj kritike, ak je na mieste. S manzelom sme spolu 13r, jasne,ze som za ten cas aj pribrala. Pred detmi aj po nich. Nechcem to len ba to zvalovat. Ale vifim,ze sa mu tak nepacim,resp. Az ho odpudzujem, len on to dava tak najavo,ze ja potom nemam chut nueco so sebou robit. Ked aj snaha bola,ze ci moze hodku denne deti strazir,ze pojdem na bicykel/ beh/ korcule tak ze nie, lebo ma vela roboty a ja aj tak neschudnem, lebo by som mala zmenit v prvo. Rade stravu.. a ze uz tolko pokusov bolo ze tomu neveri. Toto co idem pisat, to je dost ponizujuce or*l nebol dobrych 9 rokov a povedal mi,ze bude, ked schudbem 10kg a aj tak to budem mat 10 kil stale nadvahu. Co noe je prabda. Za tych 13r som ptibrala 10kg..

autor
11. máj 2024

Ked sa pekbe nalicim a ucesem,tak ni povie,ze sa sustredim na jednu cast tela a co ten zvysok, ze ak to vezme ako celok nebude to komentovat...

autor
11. máj 2024

Stazuje sa,ze je doma neporiadok, on uz doma nerobi nic.akurat velkt nakup a vybese smwti ktore nachystam. A povie mi,ze to je nas bordel, lebo on je vavsinu fna v robote a on to pratat nebude

butterflyeffect
11. máj 2024

Aloze na tvojom kieste beriem deti a ho necham, su chlapi co by zenu na rukach nosili ci ma 10 kg navyse alebo 30… tvoj muz je obycajny zakomplexovany chrapun.

majlo1234
11. máj 2024

Akoze on tebe nespravil oral, lwbo si tucna pre neho? No dovi, to som dnes uz pocula vsetko😂 panko dufam vyzera a zaraba ako brad pitt.
Co sa vahy tyka, urcite by som to nerobila pre neho, spravila by som to pre seba, a nech potom kuka. A ked budes stihla(a zrazu pre neho krasna, tak mu ty nesprav oral, lebo sa sprava ako chruno)
A dovtedy by som mu neposkytovala ziadne vymozenosti plynuce so zivota so zenou, ked si mysli, ze on je pan tvorstva dpc

autor
11. máj 2024

@butterflyeffect a co bola posledna kvapka, ked si sa rozhodla s nim skoncit?

butterflyeffect
11. máj 2024

No u mna bohuzial az facka od neho, vtedy a mi v sekunde vyjasnilo a dodnes nechapem ako som sa mohla nechat tolko ponizovat a urazat a nechat to zajst az takto daleko.