Manžel je dlhodobo odcestovaný

10. máj 2024

Mamicky zaujimalo by ma ako zvladate s dietatom sama celu domacnost. Manzel odcestoval dlhsoobo na pol roka do zahranicia, nema cas velmi ani volat, takze komunikacia je nulova, mame male dieta, nie som zvyknuta byt sama, rodinu mam 250km od mesta. Chyba mi manzel neviem ako to zvladnut. Mate niektora podobnu situaciu? Ako ste to zvladli? Ako zvladate “samotu” chlapske prace, nosenie nakupov atd?

mamamasama
10. máj 2024

Fakt by musel zarobit riadne prachy, aby sa take nieco stalo. Naozaj nedokazal najst nic ine blizsie k vam?

syslik81
10. máj 2024

nakupis len to co treba a v pohode odnesies.. navaris si len trocha a na 2 dni a mas klud- bordelu bude tiez pomenej .. a ssamota-zalezi ci mas kamosky alebo neake kruzky etc..

luccija
10. máj 2024

Nemôžeš si že objednat na veľké nákupy Tesco k vám nevozia?tak robila by som najnutnejšie aké chlapské práce kosiť či čo máš na mysli?čo by som nevedela nevládala radšej by som zaplatila.Nebola by som nadšená pol roka byť sama, ale ak máš kamarátky nejakych známych okolo seba je to lepsie

pribinak
10. máj 2024

Veď si ty a malé dieťa…..tak nerobíš nákupy ako pre 6 člennú rodinu s deckami v puberte čo zozeru aj klince
Nemizes ísť s dieťaťom za ním? Aspoň na nejaký čas?

thirstymonk
10. máj 2024

@mamamasama Ja som mojej povedal, že na pol roka preč by som šiel jedine vtedy, ak by som za toho pol roka doniesol aspoň stotisic, inak to nema vyznam. A tak sedim doma pri žene a deťoch za par šušňov, ale aspoň sme šťastní a spolu... 🙂

Čo sa týka zvládania samoty no... kym som prerabal dom, tak som bol 5 mesiacov bez deti. Ale každu sobotu chodili tu a v nedeľu som zas ja chodil k nim do pondelka a potom sme šli zas na stavbu. Ja som tu robil jak robo, tak som nemal moc čas smútiť a tak, ale je pravda, že manželka skoro zomrela.

really8
10. máj 2024

No a neprehanas to trochu? Ved fungovat s jednym dietatom sa da uplne v poho. Teda aj nezijes v lese bez auta, vody a elektriky. Chybala by mi akurat ta citova stranka.

viestta
10. máj 2024

Nakupy zvladnes tak ako ich zvladaju vsetky vodovy a osamele matky. Nemusis byt len doma, mozes sa aj s malym dietatom vybrat z domu a stravit pekny den. Raz za par tyzdnov odcestuj na vikend k rodine, nemusis byt len doma

stellarstar
10. máj 2024

Nosenie nákupov? Auto nemáš? A i ked nemáš nie je to až také ťažké . Ja odjakživa chodím na nákupy sama, keď som nemala auto tak som brala električku a chodila tak a odkedy mám auto tak s autom. A keď máš dieťa a si doma tak každý druhý deň prechádzka naspäť do obchodu a zober si pár vecí. Ved to nie je až také ťažké ci? Ja tu nevidím problém resp nie je problém, vyrobím si? Kam speje dnešné matky? A inak ešte vieš čo? Pred vyše 15 r ma OP na bedrový klb vtedy som bola sama ( krátko po tom som spoznala môjho partnera ) a vieš čo? S ruksakom a barlami som šla na nákupy. Ako som to zvládla??

alickapusinka
10. máj 2024

Nakúpi zvládneš všetko sa dá ak sa musí. Skôr by ma trápilo že mám muža 6 mesiacov preč. Takto to by som nechcela vy mate malé dieťa a ON síce pracovne ale pol roka je preč. Však aký vzťah vybuduje s dcérkou asi žiadny. Nikdy by som tak nechcela žiť. Radšej peňazí menej ale doma. Pol roka je veľmi dlhá doba ak by ste boli bezdetný tak dajme tomu ale už ma záväzky má dieťa. Tak tu je pol roka veľa. A si na všetko sama ak píšeš že rodiny sú 250 km.

zazrak1991
10. máj 2024

My sme s mužom boli najdlhšie od seba 3 týždne teraz na začiatku roka lebo bol v nemocnici , pol roka si neviem predstaviť byť bez neho. Máme dve deti , 5 a 1rok a normálne som s nimi fungovala sama , do obchodu , na prechádzku ,so psom von ...neviem kde je problém keď máš 1 dieťa ? To zvládneš ľavou zadnou 💪 mne chýbal skôr z citového hľadiska , večer keď deti zaspali mi bolo smutno ...ale on robí do večera, 5 dni v týždni chodí domov o 21 takže väčšinou som na väčšinu veci sama ...pol roka je veľmi veľa ale no predpokladám že nešiel na dovolenku a nemal asi na výber ,inak by hádam od vás neodišiel 🤷‍♀️ my máme rodinu blízko ale ja som zas zvyknutá byť samostatná a pomoc by som žiadala až úplne v krajnom prípade ...neboj zvykneš si a zvládneš to , len sa nepresviedcaj o opaku 🙂

sissy27
10. máj 2024

Preboha 🙈 to nemyslis vazne, ze si nevies poradit bez muza s uplne beznymi vecami?? Ako chapem, ze ti chyba po citovej stranke, ale nakup a jedno dieta… ak nie si handicapovana, tak fakt nechapem ako si prezila az doteraz. Mozno zvaz opatrovatelku - pre seba 🙈ked sa nevies postarat o seba a jedno dieta. A to predpokladam ani pracovat nemusis…

enusamt
10. máj 2024

V prvom rade popracovat na komunikacii s manzelom..neexistuje, aby nemal cas hodinu kazdy vecer..

Chlapske prace nevykonavat, ked to nehori.. nakupy robit len tolko kolko treba pre 2 osoby.. obchody su stale otvorene..
Co sa tyka smutku zo samoty, tak to zazenies nejakym programom s inymi mamickami..
Alebo ak si na rodicovskej a nemate momentalne lekarov, tak vycestovat za muzom na navstevu

betulinka1
10. máj 2024

To ze odisiel je ok ale preco nemoze telefonovať alebo skype tomu nerozumiem. Aspon by si sa necitila sama. Pol roka ujde ako voda. Nakup mozes skusit Tesco nakup, jeden velky za mesiac a male drobnosti zvladnes aj kočíkom. Budes len sama s dietatom nebudes tolko vytvárať, objednas si, navaris ako budes mat chut. Chodievaj vonku, najdi si kamosku, kludne aj tu cez MK.

danyelia
10. máj 2024

Normálne to zvládam, tiež som často sama doma so 4 malými deťmi, muž má často dlhodobejšie pracovné cesty - chápem, že Ti chýba muž ako tak, ale tie praktické veci okolo domácnosti s 1 dieťaťom by si mala zvládnuť v pohode...ja keď mám náhodou doma ,,len,, jedno, cítim sa ako na dovolenke 😄

marca12
10. máj 2024

Nebola som v takej situacii,ale poradila by som si so vsetkym. No ta samota by ma ubijala. Len by ma zaujimalo,aku pracu robi,ze nema cas napisat,zavolat. To sa mi nezda... Pomoze ti nastavit sa na to,ze je to len na urcity cas. Asi je to este cerstve,po par tyzdnoch ti bude lepsie. Cas vsetko hoji,len musis vydrzat.

luciab28
10. máj 2024

Bola som minulý rok sama s dieťaťom pol roka. Nehovorím, že to bolo ľahké ale zvládli sme to... Veľa záleží aké malé máš dieťa.... Keď cca 2-3roky treba chodiť veľa von keď sa dá, výlety a podobne... Ide leto veľa akcií býva cez víkend a podobne.... A toho pol roka ubehne ako voda a bude doma... Véd ak si ešte na rodičovskej,,,, chod s dieťaťom na určitý čas za ním

hipuska
10. máj 2024

@thirstymonk tak napríklad vojak z povolania si nevyberie...nie je všetko iba čierno biele....

thirstymonk
10. máj 2024

@hipuska No to ano... jedine, že by si vybral povolanie 🙂

ksebejka
10. máj 2024

Ak by som bola ešte na materskej - rodičovskej, určite by som mala zabalené kufre už aj ja a išli by sme s dieťaťom za mužom. Nedokážem si predstaviť, že by sme 6 mesiacov neboli spolu, že by nevidel progres dieťaťa počas tak dlhej doby, že by mu nedal pusu na dobrú noc... Peniaze by nám ani jednému za to nestali. A ako máš riešiť prakticky život ? No ľahké to nebude - ak máš dieťa ako ja, tak to jediné všetko robiť s ním, lebo buď prizabije samo seba keď na neho 2 minúty nepozerám alebo aspoň niečo zničí... Takže možno to bude riadny zahul, ale ak máš kľudne dieťa čo aj niečo pospi, tak to ostatné nejak zvládneš. Ale teda nemenila by som s tebou..

0silvia0
10. máj 2024

Ake su to tie chlapske prace? Mas zahradu a musis rylovat, ci? Nakupy ved normalne, sadnes do auta, dieta do autosedacky a nakupis. Ked nemas auto, zobrat tasku do ruky a pesibusom prist domov, ved ste len dve, toho vela nepojete

milanemila
10. máj 2024

Keby musel ist moj muz na pol roka do zahranicia, tak urcite kym som na materskej/rodicaku a nepracujem by sme s detmi isli s nim. To nie je normalne, aby chlap nechal zenu s malym dietatom samu doma na 6m a nemal cas pomaly ani zavolat 🤷🏼‍♀️ to pol roka ani nepride domov? 😳 akoze neviem si ziadne zamestnanie predstavit s takymito podmienkami, ze nemozte ist s nim a on nemoze domov, nema cas zavolat, asi iba ked je vojak a isiel na nejaku misiu.

marcellka32
10. máj 2024

Zasekla som sa na vete: nemá čas zavolať..to kde robí v akom štáte?
Lebo mesiac dozadu som bola v USA, a teda domov som volala cez WhatsApp denne hodinu...
Takže nieže nedá sa volať ale nechce s tebou volať ...

lalenka33
10. máj 2024

Fakt ženy ani jednej z Vás nenapadlo, že môže byť vojak na misii niekde v Afganistane? Tí sú preč pol roka a teda netelefonujú denne hodiny, ani nečetujú na sieťach.
Nemám dieťa, ale chlapa preč áno. Nemám vodičák. Nákupy zvládam normálne. Naučila som sa za pochodu aj práce, ktoré som nevedela lebo som nemusela. Zvládnem v zime kúriť drevom, ktoré sama nanosím. Dám bez problémov 10 fúrikov do pivnice. Dokážem pokosiť, naučila som sa aj zakladať sklokeramickú vatu v rozostavanej stavbe. Žiarovku vymením. Upchatý odtok tiež dokážem uvolniť. Na iné ,,ťažšie" veci sú predsa opravári.
Koľko je matiek samoživiteliek? Neopúštaj sa. Prípadne zbal dieťa a šup k rodine.

hopsas
10. máj 2024

Nemá čas volať? Neverím ..

la_dolce_vita
11. máj 2024

Sestra tak bola 2x, ked bol svagor na misii, dve male deti, chodila do prace. Bolo to tazke, odcudzili sa, chalani to tiez tazko znasali, on sa im dost venuje. Ale sestra to zvladla, co sa tyka fungovania, proste musela. My zeny zvladneme vsetko..

letfenixa
11. máj 2024

@lalenka33 mne to napadlo.
@autorka domácnosť zvládneš určite, veľa žien funguje samostatne. Odlúčenie zvládnuť je ťažšie.

vilma7
11. máj 2024

Koľko rokov má dieťa? Chodíš do práce? Bývate v dome, byte? Máš k dispozícii auto?

enya00
11. máj 2024

@lalenka33 do Afghanistanu uz nechodia 😌 nie v zlom, len informativne 😌
a autorka…mam muza na Cypre.od septembra, ale chodi domov zhruba kazdy treti mesiac a kazdy den spolu volame cez face time..nechapem, ze nemoze volat, to by som nedala..Zvladam to, tak normalne..niekedy mam lepsie dni, inokedy horsie 😂 Ale ja uz mam vacsie, samostatnejsie deti, takze uz aj pomozu..bol 2x aj v AFG..raz sme deti este nemali a druhy x mala dcera skoro rok a syn tri..treba si to vediet zmanazovat, oddychnut si vzdy ked sa da a nakupy? asi nemas vodicak, ci?ked nie, tak chodit castejsie na mensie nakupy, tie das do kocika v pohode.Ja som si vzdy poobede pospala s detmi,potom von.Varila som vecer, aj na druhy den,pripadne hned rano.Upratovala tiez tak.To musi byt najhorsie, nebyt v kontakte ,tak treba obnovit kontakt, neexistuje, ze nemoze volat..Chlapske prace, no zvladam 😂 sem tam pomoze syn, ked treba nieco zlozitejsie, mam super surodencov, ktori pridu, pomozu ..Ked sa mi upchal odpad, dokonca aj kolegynin manzel sa sam ponukol, ze pride s krtkom..je to lahsie, ked ma clovek okolo seba dobrych a ochotnych ludi

majlo1234
11. máj 2024

Ja zvladam standardne domacnost lepsie, ked muz neni doma. Kuchyna spratana, nic v dreze, pradlo sa mi nekopi, hajzlaky vzdy su… mne skor chyba ta starostlivost o deti a delenie zodpovednosti. Riesim to tak, ze oddychujem s deckom, pospim si poobede, nepustam sa do velkych prac doma a snazim sa kazdy den vymysliet program von, aby sme si robili male radosti. Ja som ale na materskej, nechodim do roboty, tak je to trochu lahsie oproti pracujucim zenam

mamamasama
11. máj 2024

@lalenka33 chodila som s vojakom, ktory bol na misii a boli sme v kontakte denne.