Mám ísť na políciu?

kiksina_21
10. máj 2024

Prosím o radu. Mám podanú žiadosť v centre právnej pomoci ale ako naschvál dnes nerobia. Byvali priateľ z ktorým mám dcéry mi stále nadáva že som kurva, piča, sprostá žena, že on ma miluje a ja to nechápem. Rozišli sme sa kvôli tomu lebo pije a veľa a ešte keď som bola tehotná v opilosti do mňa sotil...vtedy sa mi otvorili oči, že z takým človekom ja nebudem, keď dokáže takto tehotnej žene ublížiť. Ale k téme uráža má, nadáva mi, včera písal či má prísť k mojim rodičom a niekoho tam rozjebat. Dnes bratovi že aká som sprostá že mu neumožnim styk s dcérou a keď som mu napísala aby prišiel keď pôjdeme von (aj napriek tým urážkam) mi napísal že ku kurve nepríde. Je to už považované za trestný čin toto?

maranco
10. máj 2024

@kiksina_21 * či má prísť k mojim rodičom a niekoho tam rozjebat *
Odlož si všetky dôkazy a choď na políciu, je to nebezpečné vyhrážanie, máš strach že ti ublíži.

deti95060810
10. máj 2024

načo mu odpisuješ..
však keď príde k tvojim rodičom tak treba zavolať na neho políciu... potom si to frajerík bude inak na polícii obhajovať...
za mňa silácke reči, nič viac.

kiksina_21
autor
10. máj 2024
maranco
10. máj 2024

@kiksina_21 on tých 9 rokov bol vzorný starostlivý muž, neopíjal sa, nebol agresívny, nevyhrážal sa a náhle zmenil svoje správanie po tvojom otehotnení?

heleninamama
10. máj 2024

Načo si žena dobrovoľne urobí dieťa s takýmto niečím? A ešte keď už má dve ďalšie z iného nepodareného vzťahu? Čo si čakala?

kiksina_21
autor
10. máj 2024

@maranco ja som s ním nebola 9 rokov. A áno pil aj predtým aj robil problémy.bola aj polícia, ale to nepochopí nikto kto nezažil. Keď bol triezvy úžasny človek, tak ma vedel oblbnut, keď už bolo najhoršie aj psychológovi volal že ide na sedenie a už keď malo prísť k tomu tak už nešiel a zase.mi nahovoril že to spolu dáme lebo mu za to stojím a bla bla. Ja viem mala som odísť skôr, nič ma k nemu neťahalo ale to fakt pochopí len človek čo niečo také zažil

haley7897
10. máj 2024

@heleninamama a k čomu je dobrý takýto komentár?

haley7897
10. máj 2024

@kiksina_21 ako mate porieseny jeho kontakt s dcérou? Súdnou cestou?

kiksina_21
autor
10. máj 2024

@heleninamama je dobré súdiť človeka keď si sám niečom takým neprejde. Vieš aký sú taký ľudia keď sú v triezvom stave? Najlepší na svete, na rukách by ma nosil, modre z neba zniesol...tým zaslepi všetko zlé...a tým naj si len robí zámienku aby si mohol vypiť lebo mal na to dôvod lebo všetko on spravil a dá tj to tak pocítiť že tomu aj veríš že ty si tá najhoršia...a písala som že oči sa mi otvorili až keď na mňa dokázal zaútočiť keď som bola tehotná. Od vtedy s ním nie som ale tie jeho ataky pokračujú stale

mclissa
10. máj 2024

Ano isla by som na policiu.

bebemonika
10. máj 2024

@kiksina_21 určite by som šla na políciu. To nie je sranda.

kiksina_21
autor
10. máj 2024

@haley7897 rieši sa to momentálne cez centrum právnej pomoci. Pani mi povedala keby znova začali útoky z jeho strany mám jej hneď volať, ale ako nárokom dnes nerobia. Tak neviem či ísť už na políciu alebo fakt neviem...lebo ma ešte vysmial dávnejšie že smskami pôjdem na políciu že ma tam akurát tak vysmeju...keď neurobili nič keď ma napadol v tehotenstve lebo vraj nemám žiadne vyditelne zranenia. No tak fakt neviem či by ma nevysmiali že mi takého píše ešte si aj oni povedia že asi som keď mi to stále opakuje

enmery
10. máj 2024

@kiksina_21 Ale pochopí....verím tomu, že pi a ku si bola aj predtým. Zapamätaj si, že sa úplne vylučuje nadávať partnerke ako poslednej stoke a zároveň tvrdiť, že ju miluje.To je jedno aký bol bez alkoholu-alkoholik sa má liečiť, ak nie, okamžite sa od takého odchádza. Máš poučenie do budúcna, pri prvom náznaku vulgarizmov, opíjania sa a podobne odídeš a žiadne, ze on Ťa miluje. Čo sa týka jeho, nereagovať na jeho správy, všetky si ukladať, ak príde k rodičom, volať políciu. Plus dookola kontaktovať to centrum právnej pomoci a doriešiť s nimi podanie trestného oznámenia za nebezpečné vyhrážanie, ktoré Ti napísal v správe. A nekomunikovať s ním, neodpovedať na jeho tupé správy!

haley7897
10. máj 2024

@kiksina_21 pozri, vždy to nahlásiť môžeš s tým ze podla mňa to nieje (ešte) trestný čin a neočakávala by som žiadne konanie. Ale!, v budúcnosti, čokoľvek by sa mohlo udiať, alebo v prípade sporu o deti bude na polícii oficiálne podaná sťažnosť, bude tam zápis a vtedy sa ti to môže hodiť. Rovnako by som nahlásila, ze ta fyzicky napadol v tehotenstve, ešte by to nemuselo byť premlcane. Závisí od toho kedy sa to stalo. Vieš, x krát je niekto obeťou seriózneho fyzického ataku a účastník dostane podmienku alebo min trest lebo súd prihliada ze s nim nikdy v minulosti neboli žiadne problémy. Častokrát však len preto, lebo v minulosti nikto nič nenahlasil a útočník bol problematický a agresívny celé roky, len nieje záznam.

enmery
10. máj 2024

@kiksina_21 Na polícii Ťa nevysmejú. Máš sms o tom, že niekoho u vás doma zajebe-je to síce smutné, ale skôr ho dostane do basy toto, ako sácanie bez zjavného zranenia. Takže neustupuj a hlavne naňho nereaguj!To nie je človek s ktorým by si si vedela rozumne vydiskutovať, to by si už mala pochopiť. Ak už kašleš na seba-buď v tomto silná aspoň kvôli dieťaťu. Chcem vidieť, ktorý mu povolí styk s dieťaťom po tomto, čo predvádza. Takže sa nedaj zastrašiť hlupákom-doserie sa, keď ho začne riešiť polícia, právnici a sudca.

xxemma
10. máj 2024

@kiksina_21 oznamit to samozrejme mozes, no necakaj zazrak. Na to aby islo o tr.cin musi jeho konanie dosiahnut urcitu intenzitu/urcity druh konania.
Toto je tak na priestupok voci obcianskemu spolunazivaniu a vec bude prejednana na OU kde dostane max. pokutu.

haley7897
10. máj 2024

@kiksina_21 ak by tam aj sedel obmedzený blb a vysmial ta, stále trvaj na svojom nech je o tom oficiálny záznam. Zober niekoho ako oporu zo sebou nech sa nezlozis a neotocis. Blbcov žiaľ nájdeš všade. Držím palce

kiksina_21
autor
10. máj 2024

@enmery rozhodla som sa pôjdem na políciu. Ponaučenie mám to akože fakt.
@haley7897 práveže som volala políciu keď ma vtedy napadol, dostal pokutu už ani neviem za čo...a mne povedali že keby som to chcela riešiť viac tak by sa mi to ťažko dokazovalo lebo nemám žiadne vyditelne zranenia na tele. A on tvrdil opak že sa mi hlava zatočila. Takže ho vykázali z bytu keďže bol opitý a nebol vlastníkom bytu a to je všetko z ich strany

kiksina_21
autor
10. máj 2024

@haley7897 ďakujem. Už som zložená teraz, preddycham a pôjdem...k ničomu to nevedie.

haley7897
10. máj 2024

@kiksina_21 nič, pokračuj v nahlasovani. Všetky správy zdokumentuj, budeš ich potrebovať v spore o dieťa. Osobne by som šla do 0 kontaktu alebo kontaktu pod dozorom a tam budeš potrebovať dobrý dôvod a vedieť ho preukázať prečo nieje bezpečný pre dieťa.

maranco
10. máj 2024

@kiksina_21 * priateľ z ktorým mám dcéry *
* ja som s ním nebola 9 rokov *
píšeš že máš s ním dcéry, tak som myslel že obe 10 mesačnú aj 9 ročnú, keď 12 ročný je chlapec

alkoholikovi ani narkomanovi nemôžeš nič veriť, nasľubujú aj modré z neba ale liečiť sa nepôjdu

kiksina_21
autor
10. máj 2024

@xxemma aj to je niečo. Nech vidí že nie je pán sveta

enmery
10. máj 2024

@kiksina_21 Treba si uvedomiť, že každý jeden taký zápis je vlastne plusom pre Teba v budúcnosti. Stovkám magorov na SK to prechádza len preto, že žena to riešiť nejde a dobré duše jej dovoria, že aj tak nič neurobia. Písať niekomu, ze prídem k vám domov a zajebe niekoho je už nebezpečné vyhrážanie. Zajtra potom okamžite kontaktuj centrum právnej pomoci a na jeho správy viac nereaguj, len si ich nechávajú!

haley7897
10. máj 2024

@kiksina_21 verím, mňa tiež vždy "skladá", tiež neznášam konfrontácie tak rovno píšem, ber niekoho so sebou

kiksina_21
autor
10. máj 2024

@maranco tak asi preklep, len tú najmenšiu s ním mám. Už som to pochopila

januska12323
10. máj 2024

Vôbec mu neodpisuj, správy si ukladaj aby ich nemohol mazať a drž sa. V centre ti pomôžu.

enmery
10. máj 2024

*nechávaj

kiksina_21
autor
10. máj 2024

@januska12323 ďakujem

mclissa
10. máj 2024

@kiksina_21 smutne, ze policia s tym nic nerobila ked ta napadol v tehotenstve.
Ano urcite chod.

xxemma
10. máj 2024

@kiksina_21 parag. 49/1 d) zakona 372/1990
Priestupku sa dopusti ten, kto úmyselne naruší občianske spolunažívanie vyhrážaním ujmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obvinením z priestupku, schválnosťami alebo iným hrubým správaním.
Tym "hrubim spravanim" sa rozumeju napr. vulg.nadavky.