44 / 52
    Dnes si dajte so mnou cheescake:-)

    Potrebujeme:
    Na korpus:
    250 g sušienok - napriklad Esíčka, piškóta, maslové sušienky
    120 g rozpusteného masla
    Na plnku:
    500 g mascarpone
    250 g tvrohu
    250 g práškového cukru - nič sa nestane, ak ho dáte trochu menej🙂
    200 g kyslej smotany
    1 vanilkový cukor
    3 celé vajíčka
    1 žľtok
    citrónová kôra

    Keď máme všetky suroviny, môžme sa pustiť do práce.
    Sušienky rozdrvíme, pokojne valčekom na cesto tĺcť, čo sa do nich zmestí, takže fajn na odreagovanie, keď vás deti vytočia🙂) zmiešame s rozpusteným maslom. túto zmes rozprestrieme na dno vymastenej formy, boky urobíme trošku vyvýšené, bude to krajšie vyzerať na tanieri. Korpus pečieme na 180 stupňoch cca 10 minút. Samozrejme kdá rúra pečie inak, tak to rešpektujme🙂 Po upečení necháme korpus vychladnúť. Vymiešame si mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu, pridáme cukor, premiešame, po jednom pridávame vajíčka, miešame, kým sa zmes dobre nespojí - vajíčka radšej pridávajte po jednom. Nakoniec pridáme trosku citrónovej kôry. Okraje formy vymastíme maslom. Hmotu vylejeme na sušienkový korpus a necháme 5 minút postáť. Pečieme cca hodinku na 160 stupňoch, je fajn použiť vodný kúpeľ - teda na spodok rúry dať plech s vodou. KeĎ cheescake "napuchne" v rúre, je to znamenie, že o chvíľu bude upečený, vytiahneme z rúry plech s vodou a koláč necháme ešte cca 5 minút zapiecť.
    Rúru vyppneme, otvoríme dvierka a necháme koláč v rúre chladnúť pozvoľna ešte tak hodinku-dve. Koláč spľasne - to je v poriadku🙂
    Koláč nakoniec preložíme do chladničky.
    Servírovaniu sa medze nekladú - podávať môžme s čokoládou, rôznym ovocím,....

    4. apr 2014

    Tvaroh hrudkový alebo jemný? MILUJEM CHEESCAKE! <3

    8. apr 2014

    @pauliesivackova osobne preferujem jemny🙂

    8. apr 2014

    užsom ho urobila , je mňamkový🙂 @aduskatt

    13. apr 2014

    @pauliesivackova super🙂) sikulka

    13. apr 2014

    Raz ho vyskúšam 🙂

    3. júl 2014

    @loginout je skvelý🙂

    3. júl 2014

    @aduskatt ja už som raz kedysi skúšala a bol o ničom spodok sa mi rozpadol :/ vôbec to nebol cheesecake, verím ze s tvojim podrobným popisom to bude lepšie ;) skúsim tie esicka, vtedy som robila z bebe keksov....

    3. júl 2014

    @loginout ja som robila aj gastanovu tortu a na spodok som robila korpus z esicok a bol fajn, budem drzat palce, nech sa vydari🙂

    3. júl 2014