dakujemesk
13. júl 2015

Prvá oficiálna finančná zbierka: Pomôžme spolu

A je to tu... Začíname! Prvá oficiálna finančná zbierka na pomoc na Modrom koníku začína.

S mamičkou Ankou (a.n.j.e.l.i.c.e.k) sme vytvorili výzvu na stránke dakujeme.sk a sme pripravení pomôcť jej synčekovi Timotejovi. Anka nám doložila všetky potrebné doklady, zdravotnú dokumentáciu, fotografie a napísala krásny príbeh o svojom synčekovi Timotejovi.

Viem, že to nemajú ľahké, ale láska, s ktorou sa Anka denne stará o Timoteja, sa im určite vráti v podobe zázraku. A my všetci im môžeme pomôcť buď finančne zapojením sa do dražby v skupine Charitatívne dražby s Dakujeme.sk, alebo zapojením sa do zbierky kliknutím na tlačítko Chcem darovať, ktoré nájdete nižšie. Tak poďme robiť dobro 🙂

Skupina Charitatívne dražby s Dakujeme.sk vznikla dnes a jej cieľom je vytvárať dražby výrobkov vlastnoručne vytvorených mamičkami aj nemamičkami z Modrého koníka. Ak máte rady handmade alebo sa chcete do dražieb zapájať, pridajte sa do skupiny, aby sme ju mohli spoločne rozbehnúť. Vybrané peniaze budú venované na charitatívne účely pre konkrétny príbeh používateľov MK.

O Timotejovi

Ahojte, volám sa Timotej, narodil som sa 23.7.2010. Kto by to len povedal, že už tento rok oslávim svoje piate narodeniny. Veď mi dávali len 3 dni až 3 roky života.

Narodil som sa s viacerými diagnózami a bojujem s nimi dodnes. Maminka sa o mňa stará ako najlepšie vie, ale niekedy je to ťažké vzhľadom na financie. Pred dvoma rokmi som sa stal nositeľom tracheostomickej kanyly. Minulý rok som dostal hadičku tzv. PEG, cez ktorú som kŕmený. Mám aj epilepsiu, ale záchvaty pomocou liekov sú v norme.

Na to, že budem mať 5 rokov, tak len ležkám, nesedím a ani neviem udržať hlavičku. Nehrám sa s hračkami, len počúvam. Som často chorý, lebo nemám dobrú imunitu. Už mám doma aj kyslíkový prístroj, používam ho podľa potreby, niekedy aj 24 hodín denne.

Starostlivosť o mňa je náročná. Musíme pravidelne meniť kanylu a na to chodíme aj 100 km od nás. Stravu musím mať mixovanú, podávanú striekačkami a piť špeciálne mliečka, aby som trošku pribral. Liekov tiež beriem habadej.

Preto máme zvýšené výdavky na mňa. Ale maminka robí všetko, snaží sa, aby mi nič nechýbalo. Ja sa na ňu pozriem a viem, že ma ľúbi a ja ju ľúbim tiež. Moje očká vravia za všetko, aj napriek tomu že sa smejem iba občas. Všetko vyjadrujem očkami.

Maminka by mi chcela zaobstarať aj polohovacie zariadenie SLEEPFORM. Je to polohovací systém na odľahčenie tela, aby som nemal na tele otlaky. No bohužiaľ príjem, ktorý máme, je nedostačujúci pre moje potreby. Preto Vás chcem osloviť, aby ste nám uľahčili každodenný boj a aby som mal všetko, čo potrebujem, za čo budeme veľmi vďační.

Ďakujeme za všetko vopred.

S pozdravom Timotej a maminka Anka.

PS: Pomocou pre @a.n.j.e.l.i.c.e.k sa naša spolupráca s Modrým koníkom ešte len rozbieha. Ak viete o komkoľvek tu na Modrom koníku, kto by potreboval pomôcť, alebo vieme pomôcť aj vám, napíšte nám internú poštu. Budeme robiť všetko pre to, aby sa nám podarilo pomôcť každému príbehu.

#pomoc #zbierka #dakujeme

Timkov pribeh sledujem uz dlho,maminka Anka ma moj obdiv 🙂 velmi rada prispejem a drzim palce 😉

13. júl 2015

@velmi rada prispejem lenocka24

13. júl 2015

aj ja prispejem aspon trocha,,ak zlepsit zivot aspon o malicko ma to zmysel

13. júl 2015

Ďakujeme vám za aktivitu a záujem pomáhať. Svojou troškou sme prispeli aj my.

13. júl 2015

@lenocka24
@karmen159 ako ste tam posielali da sa cez IB?

13. júl 2015

@dnpo aj mna to zaujima.... ako prispiet?

13. júl 2015

@mackomacko mne tam ukazuje len aku banku ale ako to netusim

13. júl 2015

poštová banka tam nie je...

13. júl 2015

@dnpo
@mackomacko
@dnpo
@concarne platila som to pomocou karty.tam si vyberiete že visa,maestro.... a potom už len zadáte čísla z karty a je to hneď.nemusíte zadávať do IB.

13. júl 2015

Mozem poprosiť číslo účtu

13. júl 2015

@lenocka24 aha no tak to musim skusit

14. júl 2015

Darovať môžte cez tlačítko Chcem darovať (na konci článku), stačí zadať sumu a svoju banku. Tiež sa dá darovať cez Visa a Maestro. Ďalšia možnosť je ísť do svojej banky a urobiť vklad na účet: Tatra banka - 2628076464/1100 a Slovenská sporiteľňa - 0189551083/0900 s variabilným číslom 1329. Posledná možnosť je počkať si na dražbu, ktorú chystáme a niečo pekné si vydražiť..
Moc moc ďakujeme..

14. júl 2015

Timiho a mamicku Anicku som mala tu cest stretnut osobne. Boli sme spolu v Dunajskej Luznej na rehabilitacnom pobyte. Anicka je uzasny clovek, dobrosrdecna a milujuca mamicka. Prajeme vela zdravicka Timotejkovi a nech sa rychlo nazbieraju peniazky. Pozdravujeme Vas 😄

14. júl 2015

silno drzim paste malinkemu

15. júl 2015
Komentár bol odstránený

@marikaan áno, presne tak... Urobíme dražbu z venovaných handmade výrobkov od nás mamičiek a nakupovať budeme zas my všetci z MK...

15. júl 2015
Komentár bol odstránený

Začni písať komentár...

Odošli