katkapetko
13. dec 2021
91 

Keď vám niečo uniká a pointa to nie je

Sú témy, okolo ktorých sa v dnešnej spoločnosti točia debaty dookola a sme ich už presýtení, ale stále sa obchádzajú tie, ktoré by sa vlastne nemali. Tabuizujú sa ako niečo hnusné, niečo, o čom sa nehovorí, čo nie je v poriadku a vlastne robíme, akoby sa to ani neexistovali. Ale existujú. Jednou z nich je aj téma inkontinencie - úniku moču. 

Ten sa medzi ľuďmi vyskytuje v celkom veľkom percente. Stresovou inkontinenciou, čo je druh inkontinencie, keď sa moč uvoľní pri zvýšení tlaku v brušnej dutine, vraj trpí takmer štvrtina populácie SR. Desivé, že? Predstavte si, že každý štvrtý človek, ktorého ste dnes stretli, tento problém pravdepodobne má.

Patríte tiež medzi týchto „vyvolených“? Ak nie, tak si zagratulujte a dúfajte, že po pôrode, alebo po druhom, alebo treťom, alebo proste tom ďalšom, sa do našich radov nepridáte. Ja som to šťastie, žiaľ nemala.

Začalo to nenápadne, nevinne, niekedy po druhom pôrode, keď občas po kýchnutí som pocítila vlhko v nohavičkách. „No nič...," povedala som si, „to sa stáva." Ale keď nepomáhal ani pán Kegel, ani venušine guličky, jednoducho som sa zmierila s tým, že to inak už asi nebude. Cvičenie som síce ešte nevzdala, ale, žiaľ, inkontinenčné vložky sú mojím každodenným spoločníkom, no po dlhých mesiacoch posilňovania panvového dna, už len pri športe - behu, korčuľovaní či jumpingu. (Ak trpíte stresovou inkontinenciou, sú trampolíny smrrrrť.)

Za bežných okolností teda problém nemám, ale pri zvýšenej fyzickej aktivite to jednoducho neovládnem. Predovšetkým pri behu a skákaní. S najväčšou pravdepodobnosťou za to môžu otrasy pri dopade. Našťastie sú na trhu inkontinenčné vložky. Ja som mala možnosť testovať tie od značky Depend. Na prvý pohľad „Amerika v spreji“. Každá pekne zvlášť zabalená, zmestia sa do kozmetickej tašky. Keď vám, napríklad, aj z tašky vypadne, nikomu ani nenapadne, že to nie je vložka menštruačná.

Problém trochu nastáva, keď si vložku prezriete lepšie. Vložky sú (pravdepodobne to tak ale byť aj musia, pretože moč nie je krv a konzistenciu má jednoducho totálne vodovú) hrubšie, než som si predstavovala. Hlavne pri variante mini. Čakala som niečo viac ako intimky, ale bola som trochu sklamaná. To by som asi nejako racionálne bola schopná obhájiť. Problém, ktorý pri týchto vložkách vidím ako zásadný, je absencia krídelok. Vložka totiž pri pohybe drží zle. Pri behu nehovoriac. Roluje sa a raz sa mi zrolovala tak, že som ju mala prilepenú, kde som fakt o to nestála. Na bežné nosenie to ide, ale behať už s ňou nepôjdem. Ak by boli vložky tenké a drobné ako intimky, tak je to v pohode, ale pri daných rozmeroch je to škoda a krídelká chýbajú.

Našťastie, samotná vložka nikde nepreteká a krásne udrží vlhkosť aj zápach, takže pokiaľ práve nebežíte polmaratón, pre tieto potreby určite poslúži. Hoci je hrubšia, neprišla mi nijako extra nepohodlná. Človek si zvykne. Pri tej hrúbke som sa obávala nepriedušnosti, zaparenín, alebo návštevy mojej nerozlučnej parťáčky candidy, ale nič z toho sa nekonalo, za čo majú „Dependky" palec hore. Celkovo je povrch vložiek príjemný v kontakte s pokožkou.

V skratke môžem povedať, že inkontinenčné vložky Depend spĺňajú, čo od tohto typu vložiek možno očakávať, a to: zachytiť vlhkosť a absorbovať zápach. Pridanou hodnotou je, že nedráždia pokožku a sú dostatočne priedušné na to, aby ani vo veľkých horúčavách nespôsobovali problémy v podobe podráždenia, zaparenia či premnoženia kvasiniek tam dole.

Môžem ich odporučiť, hoci sa mi pri športe neosvedčili. Ale vám aj tak prajem, aby ste ich použiť nikdy nemuseli. 🙂

#recenzia #test_depend  #vlozky_depend_recenzie25

Kúpené v lekárni al drogérii?

13. dec 2021

@gerdusha Dajú sa kúpiť v lekárni, v drogérii som ešte nevidela.

13. dec 2021

Začni písať komentár...

Odošli