kocikopedia
14. okt 2021
1644 

Údržba kočíka: "Ako na to?"

Ahojte mamičky a oteckovia, opäť prichádzam s aktuálnou témou do blížiacich sa mokrých a chladných dní, ktoré dávajú nášmu kočíku zabrať o čosi viac ako krásne suché slnkom zaliate letné počasie.

Vlhkosť, voda, posypová soľ, sneh či mráz v jesennom, zimnom či jarnom období dokážu bez správnej údržby kočík poškodiť a mnohokrát aj úplne znehodnotiť. Ako teda udržiavať kočík, aby nedošlo k takémuto trvalému poškodeniu?

Nezabúdajte milí rodičia, že kočík je ako auto! Môže byť síce vyrobený z kvalitných prémiových materiálov a pod hlavičkou prestížnej značky, ale ak sa oň nebudete starať, jeho kvalita a funkčnosť sa rýchlo znížia. Najmä v náročnom období jesene a zimy. Preto sa pri kočíku oplatí pravidelne a dôkladne kontrolovať všetky jeho súčasti!

Typy údržby kočíka by som rozdelila na dva základné - a to Bežnú každodennú údržbu a Pravidelnú hĺbkovú údržbu kočíka.


Čo budeme potrebovať?

  • handrička z jemného mikrovlákna (aby nepoškriabala konštrukciu kočíka),

Produkty do domácnosti Profissimo

Značka Profissimo z dm drogerie markt ponúka široký sortiment pomocníkov do kuchyne, čiastiacich prostriedkov či sviečok a osviežovačov vzduchu.

  • voda,
  • čistiaci prostriedok,

Čistiace a pracie prostriedky Denkmit

Vďaka čistiacim a pracím prostriedkom Denkmit z dm drogerie markt bude upratovanie a pranie hračka.

  • silikónové mazivo,
  • pumpa (v prípade nafukovacích kolies).
  • prací prášok,

Prášok na pranie Lovela Baby na farebnú bielizeň

Produkty na pranie značky Lovela Baby boli špeciálne vyvinuté pre deti, a to od prvého dňa ich života. Oceňujú ich však aj ľudia, ktorí z dôvodu svojej citlivej pokožke bojujú s alergiou alebo ktorí problémom spojeným s alergiou chcú predchádzať.

Gélový prací prostriedok sensitive Souldrops - Clouddrop

Ak vám záleží na ekológii a zároveň si potrpíte aj na efektívnosť čistiacich prípravkov, gélový prací prostriedok od značky Souldrops je pre vás ten pravý.

Persil Sensitive gél

  6 skúseností

Prací gél Persil Sensitive s unikátnym spojením účinných látok sa postará o dokonalý vzhľad vašej bielizne s dlhotrvajúcou vôňou.

Moje obľúbené značky, ktoré najčastejšie používam, sú tie, ktoré som k jednotlivým položkám pripla. Sú to rôzne dezinfekčné, čistiace a silikónové mazacie prostriedky na ochranu jednotlivých častí kočíka - kolesá, rukoväť, látkový poťah, atď.


Každodenná bežná údržba kočíka:

Aj keď viem, aké je to náročné, keď sa s našimi pokladmi vrátime domov (v prvej chvíli nevieme, kde nám hlava stojí - vyzuť, vyzliecť, hygiena, "som hladný", atď 🙂), určite by sme si mali nájsť 5 minút času na údržbu nášho tátoša a to po každom jednom návrate z exteriéru!

  • pri viditeľnom znečistení umyte čistiacim prostriedkom kovové a plastové časti jemne navlhčenou handričkou (POZOR: Nepoužívajte drsné čistiace prostriedky, ktoré poškodzujú podvozok.).
  • pri znečistení časti poťahovej látky je potrebné vyčistiť jemne navlhčenou handričkou menšie znečistené plochy poťahu a rukoväť kočíka.
  • pri skladaní kočíka sa uistíme, či kočík nie je premočený a nie je potrebné ho vysušiť.


Pravidelná hĺbková údržba kočíka:

Takýto typ údržby je potrebné naplánovať v pravidelných dvojtýždňových alebo aspoň mesačných intervaloch.

  • úkony z pravidelnej každodennej údržby,
  • kolesá a konštrukciu je potrebné z času na čas premastiť olejom - najčastejšie sa používajú rôzne mazivá ako napr. silikónový olej v spreji,
  • kočíky s nafukovacími kolesami je potrebné skontrolovať a v prípade potreby dofúkať,
  • znečistené snímateľné poťahy, ktoré je možné prať v práčke, oprať (POZOR - ak to jeho výrobca uvádza v návode na použitie. Niektoré materiály sa môžu čistiť len ručne, preto je potrebné sledovať ošetrovacie symboly!)


Servis

Nemáš čas alebo chuť starať sa pravidelne o svoj kočík a dopriať mu, čo potrebuje? Alebo sa vyskytli na tvojom kočíku závažnejšie problémy, týkajúce sa fungovania a chodu samotného kočíka? Neexperimentuj s údržbou! V takomto prípade sa nepokúšaj o opravu sám/sama a stav na profesionálny servis kočíkov, ktorý má s opravami a starostlivosťou o kočíky dlhoročné skúsenosti! Skúsení odborníci sa o tvojho štvorkolesového tátoša postarajú odborne a s úsmevom na tvári.


Je už teda iba na našej zručnosti, akú formu údržby kočíkového tátoša zvolíme😊.

Držím palce pri údržbe a nezabudnite odoberať Kočíkovú poradňu, kocikopediu a môj profil lulu_originally (pridaj si ich k obľúbeným), aby ste neprišli o žiadne novinky, články a zaujímavé inšpirácie 😉. 

Nezabudni dať 👍 alebo pridať komentár, ak sa ti článok páčil. Ocením aj prípadné návrhy na článok k produktom a príslušenstvu ku kočíku, ktoré by ťa zaujímali a chcel/a by si, aby som o nich napísala ďalší článok.

Pripomínam, že za všetky recenzcie k produktom a doplnkom, ktoré pre Vás pripravujeme spolu s kolegami, je pre teba nachystaná odmena vo forme💙. Zároveň pomáhaš ostatným mamičkám a oteckom v rozhodovaní. Tak neváhaj ani minútu a recenzuj 😉.

Už teraz na Vás teším v mojom ďalšom článku, ktorý pripravujem, a prajem všetkým príjemné kočíkovanie😊.

#akonato

Začni písať komentár...

Odošli