maggie20
13. apr 2022
1854 

Elektrický kočík Cybex e-PRIAM: Oplatí sa?

Elektrické bicykle a kolobežky vídame v uliciach čoraz častejšie. Ich najväčšou výhodou je, že v porovnaní s klasickými bicyklami a kolobežkami vás tie elektrické dostanú do cieľa prakticky bez akejkovek námahy. 

Ocenili by takú malú technologickú pomoc aj rodičia najmenších detí? 

Poznáte to. Základom každej novorodeneckej výbavy je kočík. Priznajte sa, koľko hodín, dní alebo týždňov ste strávili nad ponukami a recenziami, kým ste našli ten vhodný? Kočík sa stane vašou pravou rukou, kamkoľvek sa budete chcieť s dieťaťkom pohnúť. Musí byť teda praktický, kvalitný, ale aj pekný. No najmä s ním musí byť ľahká manipulácia.

Presne taký nám ponúka výrobca CYBEX, ktorý upravil konštrukciu svojho známeho PRIAMu, obohatil ho o nabíjateľnú batériu a vytvoril nový e-PRIAM. 

Viem, čo si práve teraz myslíte. V súčasnom trende zdravého životného štýlu a pohybu sa rodičia naopak často obzerajú práve po kočíkoch určených na beh a jogging. Ale ja sama som matkou troch detí a priznám sa, boli chvíle, kedy by som trošku tej technologickej pomoci ocenila. Či už pri tlačení kočíka s dieťaťom a nákupom hore kopcom alebo na výlete s ťažším terénom.

A na akom princípe e-PRIAM funguje?

Akumulátor si jednoducho pred použitím nabijete zo sieťovej zásuvky pomocou nabíjacieho kábla, ktorý je súčasťou príslušenstva. Dĺžka nabíjania závisí od vybitia batérie, pri úplnom vybití je doba okolo 6 hodín. 

Po nabití vám vydrží v závislosti od obtiažnosti terénu, zaťaženia kočíka a iných faktorov - cca od tých 8 do 45 km. Nemusíte sa však báť, že kočík bude po vybití úplne nepoužiteľný. Pri vybití, ako aj pri manuálnom vypnutí  e-PRIAM funguje ako klasický kočík bez elektronického pohonu. Je však o 2,5 kg ťažší. 

Mimochodom,  zapnutie a vypnutie pohonu prakticky zvládnete „ľavou zadnou" stačením tlačítka pri kolese. 

A v akých situáciách oceníte pomoc e-PRIAM?

Napríklad pri tlačení kočíka do kopca. Zapnutím systému kočík pomáha pri tlačení hore kopcom, čo pre vás znamená takmer žiadnu námahu. Podobne aj na nerovných, kamenistých či zasnežených terénoch. Počas jazdy dolu kopcom sa zasa nemusíte báť, že vás bude ťažký kočík nepríjemne ťahať dolu. Systém reaguje na silu ťahu vyvíjaného na rukoväť a prispôsobuje podľa toho rýchlosť kočíka.

Maximálna rýchlosť e-Priamu je kvôli bezpečnosti 6 km/h, pri vyššej rýchlosti sa systém automaticky vypne. 

Ako to už ale pri novinkách býva, za e-PRIAM si priplatíte viac ako za tradičný PRIAM. 

Konštrukciu e-PRIAMu nájdete v 4 dizajnoch a je kombinovateľná so všetkými doplnkami Cybex Priam dostupnými na našom trhu.

Foto-zdrojhttps://cybex-online.com

13. apr 2022

kym ten e-kocik nevezme dieta same na prechadzku, ked matka pada unavou asi by som zostala pri klasickom 😂

13. apr 2022

Keď som šla do kopca, kocik som odovzdala e-manželovi 🙂

14. apr 2022

Ja teda e-bike mam a teda “prakticky bez akejkolvek namahy” ako pises by ma nedostal nikde a ani by sa nehol 😂 Je to nieco ine ako kolobezka na ktoru nasadnes a bez namahy ides

14. apr 2022

Ja mam na bajku dynamo... Ak chcem svietiť musím sa namáhať 🤭🤣....
Ale predstavila som si kopec v BA zoo k nosorozcom.. Tam by sa využil... Ale ja som bola lemra lenivá, hniloba-hnila.... Ja som rpi druhom kúpila nosič 🤭 a dieťa som tam narvala nech mam volne ruky a môžem chodiť po schodoch... (byt v 4 p. Bytovke bez výťahu 🤣🤭)

14. apr 2022

Už neviete akú hovadinu vymyslieť 🤦‍♀️

14. apr 2022

Začni písať komentár...

Odošli