maggie20
10. nov 2021
470 

Knižné novinky pre deti podľa môjho výberu

Počet knižných titulov v našom Centre recenzií sa rýchlo rozširuje najmä vďaka vám a vašim skvelým tipom! 🙂

Cením si vašu ochotu pridať do komentárov vaše skúsenosti, rady a odporúčania, veď kto iný by mal na Modrom koníku najlepšie poradiť s výberom dobrej knihy ak nie vy, milé čitateľky. A nezáleží na tom, či ide o knihu pre malé detičky, pubertiakov alebo pre dospelých. Veď čítanie prináša benefity v každom veku.


pixabay.com

Po mojom článku o leporelách pre najmenších by som chcela na túto tému opäť nadviazať, ale trochu iným štýlom. Nebudem písať o knihách, ktoré sme doma prečítali a ako sa nám páčili.

Tentokrát by som vám chcela predstaviť novinky pre deti, ktoré práve prišli, alebo ešte len prídu do políc kníhkupectiev a ktoré ma najviac zaujali.
Možno nimi inšpirujem aj vás!

Miško a Brumko hovoria o pocitoch

Ak má váš malý čitateľ prečítané tituly Miško a Brumko idú do škôlky a Miško a Brumko sa vedia správať, čoskoro sa pre ňho v kníhkupectvách objaví aj ďaľšia rozprávka: Miško a Brumko hovoria o pocitoch. Tentokrát sa predškolák Miško ocitne v situáciách, v ktorých sa raz v kolektíve nájdu všetky deti. Na obrázkoch tohto leporela ľahšie deťom vysvetlíte ako zvládnuť svoj hnev, smútok a iné pocity.

Miško a Brumko hovoria o pocitoch

Predškolák Miško so svojím plyšovým kamarátom Brumkom pomôžu deťom spoznať pocity.

Opica Škorica znova čaruje

Výmyselníčka opica Škorica sa tuším nikdy neunaví! 🙂
Už po štvrtý krát sa teší, ako vám predstaví svoje nové huncútstva.
Nová kniha od autora Petra Stoličného bude dostupná od 8. novembra a je opäť určená pre detičky od 3 rokov.

Opica Škorica znova čaruje

Obľúbená opica Škorica je opäť tu!

Záchranná stanica: Vlčica Luna

Mladších školákov, ktorí radi čítajú príbehy o zvieratkách, by mohla zaujať novinka z edície Záchranná stanica. Príbeh s názvom Vlčica Luna sa odohráva na Slovensku v Zázrivej a je inšpirovaný skutočnými zážitkami záchranárov.

Záchranná stanica: Vlčica Luna

„Aha, tam!“ skríkol Lukáš a vystrelil ukazovák ku kríkom. Vystrašená mama schmatla Lukáša za ruku a ťahala ho preč.
Z trávy napokon vykukla malá sivá hlava so špicatými ušami. „Veď je to len šteňa,“ uľavilo sa Lukášovi.

Obyčajné zázraky

v Obyčajných zázrakoch chce fyzik Samuel Kováčik zrozumiteľným spôsobom vysvetliť deťom ( a aj dospelým ), ako funguje fotosyntéza, prečo stromy menia farbu svojich listov a podobne. Jeho heslom je, že veda nemusí byť nuda. Toto náučné čítanie určite ocení aj váš teenager.

Obyčajné zázraky

„Prečo?" sa nepýtajú iba deti, aby otrávili svojich rodičov, ale od nepamäti sa to pýtajú aj myslitelia, filozofi a vedci.
Je to nesmierne dôležitá otázka, a len vďaka nej dnes vieme o svete pomerne veľa, alebo si to aspoň myslíme.

Petronela Jabĺčková: Vianočná kniha

Čarodejnicu Petronelu Jabĺčkovú od nemeckej autorky Sabine Städing mnohé deti poznajú z televízie Jojko. V druhej polovici novembra 2021 do kníhkupectiev príde aj jej Vianočná kniha. Okrem vianočného príbehu obsahuje návody ako si vyrobiť ozdoby, ale aj jednoduché recepty ktoré zvládnete i s deťmi.

Petronela Jabĺčková: Vianočná kniha

Petronela Jabĺčková je čarodejnica. No nie obyčajná! Má na starosti jablone, a ako sa v takomto prípade sluší a patrí, býva v jablku.

To je mojich top 5 knižných noviniek, z ktorých určite niektoré poputujú z obchodu aj do našej detskej izby. Ich plánované dátumy vydania sa dozviete na internetových stránkach vydavateľstiev alebo kníhkupectiev, ako sú napríklad Martinus, Panta rhei, MegaKnihy, atď.

Ak viete aj vy o dobrej knihe, ktorá vás a vaše deti zaujala, sem s ňou!
Je jedno či je vašim favoritom encyklopédia, čítanie s porozumením alebo elektronická kniha, dobré tipy sa vždy zídu. A najmä teraz pod vianočný stromček.😉

*Uvedené ceny produktov boli platné v čase publikovania článku. Časom sa môžu líšiť.

bude dalsia Opica! super, to sa moje deti naozaj potesia 🙂

10. nov 2021

Dakujem Obycajne zazraky su presne pre nas😊

6. dec 2021

Začni písať komentár...

Odošli