maggie20
5. sep 2021
975 

Pomôcky na plávanie pre deti

Ako väčšina rodín s deťmi, aj my trávime horúce letné dni najmä pri vode. V tomto je voda mojím veľkým spojencom – deti osvieži, zabaví a hlavne unaví. Raz sa mi ale v aquaparku stala nepríjemná príhoda, ktorá zmenila celý môj pohľad na vec.

Ležala som na lehátku a sledovala mojich synov, ako sa bláznivo spúšťajú po prázdnej bazénovej šmykľavke. Vyskočiť z bazéna, vyliezť na šmykľavku, člup do vody a stále dookola do omrzenia. Poznáte to. Zrazu som počula, ako môj mladší syn vystrašene kričí v polovici jazdy: „Mamááá, pomóc, nemám koleso!“ V zápale hry si ani nevšimol, že plávacie koleso nemá na sebe, ale ostalo na brehu. Manžel okamžite skočil rybičku do dvojmetrovej hĺbky takou rýchlosťou, že ani pobrežná hliadka Baywatch by sa za neho nemusela hanbiť. V tej chvíli som si uvedomila dve veci. Že vedieť plávať je veľmi dôležité. A po druhé, kvalitné plavecké pomôcky sú výborná vec.

Kruh detský dvojitý MY BABY FLOAT INTEX 56585 
Toto objemné plávacie koleso je ideálne, keď si chcete zobrať malé dieťatko so sebou do veľkej vody. Keď som potrebovala mať chvíľu voľné ruky, vedela som, že v tomto plávacom sedátku je moja dcérka v bezpečí. Nehrozí žiadne prevrhnutie sa alebo vyšmyknutie z kolesa do vody. Keď ale začala byť trošku aktívnejšia, prekážalo jej, že nemôže čľapkať rúčkami vo vode.

Kruh detský dvojitý MY BABY FLOAT INTEX 56585

  2 skúsenosti

Sedadlo Intex Baby je nafukovací kruh pre najmenších plavcov. Je vybavený bezpečnostnými ventilkami na každom kruhu, aby z nich neunikal vzduch. Vaše dieťa tak bude po celú dobu v bezpečí.

Plavecké kolieska Cherek's KraulQuappen
Tieto plavecké rukávniky sú veľmi obľúbené a bezpečné, pretože ich vnútro tvorí pena. To znamená, že aj keď sa nafukovacia časť rukávnikov prepichne, naďalej držia dieťa nad vodou. Je to veľké plus na rozdiel od klasických rukávnikov, ktoré po prepichnutí ihneď vyfučia a je po zábave.

Plavecké kolieska Cherek's KraulQuappen

  2 skúsenosti

Kraulquappen® Cherek's sú jedinečné plavecké rukávniky pre deti. Vďaka ich kruhovému prevedeniu sa v nich deti cítia lepšie a stabilnejšie ako v klasických nafukovacích rukávnikoch. Vo vnútri sa nachádza pena, ktorá koliesko nadnáša aj keď nie je plne nafúkané a tak chráni dieťa pred ponorením sa aj v prípade prepichnutia kolieska. Malý plavec je tak po celý čas bezpečne chránený.

INTEX Nafukovacia vesta Deluxe Pool School 
Máte väčšie dieťa a radi člnkujete? Alebo je vaše dieťa ešte neplavec a v roztržitosti si zabúda ustrážiť plávacie koleso ako môj syn? Zapnite ho do tejto nafukovacej vesty a problém je vyriešený.

INTEX Nafukovacia vesta Deluxe Pool School

S nafukovacou vestou POOL SCHOOL pre vás nebude plávanie problém. Je ideálna na použitie pri expedíciách do člnov.

Plavecká čiapka Speedo Long Hair Cap Tyrkysová 
Plávanie je zdravý šport a netreba ho vynechávať ani v zime. Treba ale dávať pozor, aby dieťa nevyšlo do studeného počasia s mokrou hlavou. Keď sa chcete vyhnúť nekonečnému fénovaniu v šatni aquaparku, použite kúpaciu čiapku. Výrobcovia myslia aj na dlhovlasé princezné a v ponuke sú plavecké čiapky určené špeciálne pre dlhé vlasy. V tyrkysovej čiapke od Speedo vaša mladá športovkyňa určite vo vode zažiari, a jej vlásky ostanú chránené pred chlórom.

Plavecká čiapka Speedo Long Hair Cap Tyrkysová

Plavecká silikónová čiapka Speedo LONG HAIR CAP ponúka väčší objem než štandardné čiapky. Ideálna na dlhé vlasy.

Detské plavecké okuliare Aqua Sphere Vista Junior Fialové
Vo veľkých kúpaliskových bazénoch a aquaparkoch je koncentrácia chlóru vo vode vysoká. Citlivým očiam môže spôsobiť začervenanie, svrbenie a pálenie. Pri dlhšom pobyte v bazéne alebo aj v mori vám odporúčam namiesto klasických plaveckých okuliarov túto plaveckú masku. Využijú ju plavci vo veku od 5 do 12 rokov. Netlačí, ani keď ju má dieťa dlhšie na sebe, výborne priľne k tvári a je vybavená UVA a UVB filtrom.

Detské plavecké okuliare Aqua Sphere Vista Junior Fialové

Aqua Sphere Vista Junior je plavecká maska pre deti od 5 do 12 rokov. Vista Junior má malý profil, preto nezavadzia pri plávaní ani pri ďalších vodných športoch. Zaoblené šošovky poskytujú výhľad až do 180°. Široká sukňa zo Softerilu sa postará o dobré tesnenie a pracky Quick-Fit o pohodlie pri nasadzovaní.

Práve som vám predstavila mojich Top 5 pomôcok na plávanie. Obľúbila som si ich ja a aj moji malí plavci. A samozrejme aj môj manžel, ktorý už nemusí skákať rybičky priamo z vyhriateho lehátka.🙂
A ako riešite bezpečnosť vo vode vy?

Autor komentár zmazal

Penove šúlance, kruhy alebo tycky na hadzanie do vody, ktore sa potopia a dieta ich musi vytahovat,

9. sep 2021

Plutvy, super vec!

9. sep 2021

@girlie_konik ahoj, pluty sme ešte neskúšali. Budúce leto vyskúšame 🙂

10. sep 2021

Cherek's absolutny top vsade, kde je voda vyse pasa.

10. sep 2021

Začni písať komentár...

Odošli