maggie20
5. sep 2021
1109 

Plienky do vody alebo plienkové plavky?

Nič mi nedokáže zlepšiť náladu viac, ako pozorovanie batoliat a malých detičiek bezstarostne sa čľapkajúcich v bazéne.

Prvé skúsenosti s potápaním, veselé špliechanie so svojimi rovesníkmi a prelievanie vodičky z krhličiek... A aha, táto malá gumená kačička ako ladne pláva po hladine...
V tom zápale osviežujúcej hry sa nemožno čudovať, že sa prihodí „nehoda“ aj tým, ktorí už doma obratne zvládajú dobehnúť na nočník. Z hygienických dôvodov je preto vhodné dávať najmenším detičkám do vody plavecké nohavičky alebo plienky.

Tieto praktické vecičky nám v súčasnosti ponúka viacero výrobcov, tak sa poďme na ne spolu pozrieť.

Plienkové plavky

Swim Nappy neoprénové plavky, zelené s pásikom
Tieto plavky sme vyskúšali aj my. Sú pružné a dcérka sa v nich veľmi dobre cíti. Široké lemy netlačia ani bacuľatejšie detičky. Ďalšia dobrá vlastnosť neoprénu je, že chráni telíčko pred prudkou zmenou teploty, napríklad v studenej vode. Veľkou výhodou je aj to, že vám vystačia jedny plavky, kým dieťa nepodrastie, a nemusíte si stále dokupovať nové ako pri jednorazových plaveckých plienkach. Nevýhodou je, že sa dosť ťažko obliekajú a vyzliekajú na mokrú pokožku.

Ak má vaše dieťatko riedku stolicu, odporúčam použiť aj jednorazovú plávaciu plienku. Keď dcérke „išli“ zúbky, plavky nám žiaľ riedku stolicu nezachytili a verte mi, plavčík, ktorý potom čistil bazén, nebol veľmi nadšený.🙂

Swim Nappy neoprénové plavky, Zelené s pásikom

Na výrobu neoprénových plaviek Swim Nappy sa využíva kvalitný 1,5mm stretch neoprén. A aby plavky čo najviac obopli dieťatko, používa sa tzv. plochý šev. Lem na nožičkách a brušku je extrémne pružný, ale perfektne sedí a nikde netlačí.

T-tomi Plienkové plavky, Zoo
Sú ďalšie plienkové plavky, ktorých výhodou je, že šetria životné prostredie a vašu peňaženku. A pri týchto plavkách to platí doslova, pretože sú vybavené patentami na regulovanie veľkosti. Nevýhodou je, podobne ako pri neoprénových plavkách, že zachytia len hustú stolicu.

T-tomi Plienkové plavky, Zoo

Plienkové plavky T-TOMI v modernom nadčasovom dizajne sú určené pre plávanie bábätiek od 5 do 12 kg.

Plienky na plávanie

Jednorazové plienky Swimmies veľkosť S
Tieto plienky ma prekvapili svojou nízkou cenou. Svoju funkciu splnili, ale sú tvrdšie a dcérka sa v nich necítila príliš pohodlne.

Swimmies plienky do vody veľkosť S

Nohavičkové plienky Swimmies S 7-13kg. Sú vhodné do bazéna, na dovolenku k moru ale aj na kúpalisko.

Jednorazové Huggies plienky Little Swimmers 2-3
Sú jemné, príjemné na nosenie a s veselými Disney obrázkami. Dobre obopínajú nožičky, takže cez ne nič nepretečie. Ľahko sa po bokoch roztrhnú a zvlečú. Nevýhoda je, ako pri všetkých jednorazových plaveckých plienkach, že ich musíte mať dostatočnú zásobu.

Huggies plienky Little Swimmers 2-3

Nohavičky na plávanie pre deti od 3 do 8kg s veselými obrázkami spoľahlivo zadržia, čo majú, a k tomu nenasiaknu vodu ako klasická plienka. Pružné bočné strany sa ľahko prispôsobia telíčku dieťaťa.

Jednorazové plienky Pampers Splashers 4-5
Na trhu najpredávanejšie a medzi mamičkami najobľúbenejšie jednorazové plavecké plienky. Sú veľmi pohodlné, pružné a majú pekné farbené motívy. Po bokoch majú pásy na ľahké roztrhnutie a zvlečenie. Nevýhodou je, že patria medzi najdrahšie na trhu.

Pampers Splashers 4-5

Pampers Splashers jednorazové plienky do vody sú ideálne na zábavu v bazéne, pláži, či vodnom parku. Plienky majú 360° celoelastický pás a bezpečne obopnú nôžky dieťatka, všetko sa tak udrží vo vnútri plienky.

Vlastné značky jednorazových plaveckých plienok ponúkajú u nás aj rôzne obchodné reťazce a drogérie ako sú DM, Tesco, Lidl, atď. Máte aj vy a vaši malí plavci niektoré z nich odskúšané? Ak áno, podeľte sa s nami a ostatnými mamičkami o svoje skúsenosti😊

Vyskúšané máme Pampers Splashers aj Happy Nappy. Obe plavky majú svoje + aj -. Ak by som sa mala rozhodnúť ktoré sú lepšie, tak Happy Nappy, kedže nenasajú vodu, majú UV 50+ a je to ekonomickejšie riešenie ako jednorázovky.

6. sep 2021

@misinka0611 Ahoj, ďakujeme za Tvoj tip. V našom centre recenzií sú aj Happy Nappy https://www.modrykonik.sk/recenzie/detske-plavky-happy-nappy/ Budeme radi ak si nájdeš chvíľku čas a napíšeš svoju skúsenosť s nimi aj tam. 🙂

9. sep 2021

Začni písať komentár...

Odošli