maggie20
26. sep 2021
1329 

Spríjemnite si dlhú cestu hrou: Tipy na hračky a hry do auta

Vraví sa, že ženský mozog je schopný spracúvať viac podnetov naraz. No niektorým činnostiam, ako napríklad šoférovanie, je lepšie venovať celú svoju pozornosť a nenechať sa ničím rozptyľovať. Ide predsa o bezpečnosť v cestnej premávke. Taká je teória.

No rodičia prevážajúci svoje deti z bodu A do bodu B budú však určite so mnou súhlasiť, že v praxi to nie je také jednoduché. U nás zo zásady platí priama úmera – čím komplikovanejšia dopravná situácia, tým nervóznejšie deti v aute.


zdroj: unsplash.com

Obdivujem najmä rodičov, ktorí pravidelne cestujú so svojimi deťmi 8 a viac hodín autom do Chorvátska a iných destinácií. My sme na to zatiaľ odvahu nenašli😊.

Známi mi odporúčali hrať sa s deťmi počas cesty rôzne slovné hry, ako „Hádaj, na čo myslím!“ a podobne. Ja ale nie som príliš skúsený šofér a nedokážem sledovať dopravné značky, autá okolo mňa, GPS, a pritom ešte rozmýšľať, na čo „myslí“ môj syn keď TO je oranžové, vonia to ako pomaranč a nemôžme si na to sadnúť. /Mimochodom, bol to jeho vyliaty džúsik na sedadle/

Potrebovala som teda nájsť aktivity, ktorými by sa počas cesty zabavili sami.

Taf Toys Hudobný pult do auta Tučniak

Keď boli moje deti ešte bábätká cestovalo sa s nimi pomerne ľahko. Jazda autom ich uspala už po prvom kilometri. Problém bol, keď sa počas cesty zobudili a zistili, že sú hladné a plienka je plná. Vtedy sme používali hračky, ktoré sa dali zavesiť na opierku hlavy na sedadle. Zabavili dieťa aspoň po prvé odpočívadlo, kde som ho nakŕmila a prebalila. Veľmi pekný je napríklad hudobný pult Tučniak. Výhodou je diaľkový ovládač, ktorým ho zapnete aj bez toho, aby ste museli auto zastaviť.

Taf Toys Hudobný pult do auta Tučniak

Hrací pultík do auta Taf Toys s hudbou a svetielkami zabaví Vaše bábätko na cestách autom a zaistí Vám pokoj pri riadení.

Haba Magnetický labyrint MESTO

Dcéra bude mať čoskoro tri roky a závesné hračky do auta ju už veľmi nenadchnú. Jej oľúbenou hračkou na cesty je momentálne tento drevený labyrint. Magnetickou paličkou posúva gulôčky po cestičkách a dokáže ju to zabaviť na dosť dlhý čas. Hračka je pekná, funguje na jednoduchom princípe a netreba do nej žiadne baterky.

Haba Magnetický labyrint MESTO

Drevený labyrint s guľôčkami, ktoré je potrebné pomocou paličky s magnetom previesť cestičkami rušného mesta do správneho domčeka, rovnakej farby. Deti guľôčky povedú uličkami, obchádzkou ale aj cez kruhový objazd.

Albi Hra do auta

Albi kúzelné čítanie patrí už niekoľko rokov medzi obľúbené hračky. Výhodou Hry do auta je tvar kariet a oranžové vrecúško do ktorého si ich s ceruzkou prakticky zabalíte. Ako sme už pri Kúzelnom čítaní zvyknutí, interaktívna hra obsahuje rôzne otázky, zvuky, atď. Nevýhodou je, že ceruzku si treba kúpiť zvlášť a hlavne ju treba pred cestou nabiť🙂. Dopravná tématika Hry do auta je celkom náučná a zábavná, rovnako dobre však zabavia aj iné knihy z edície Kúzelné čítanie.

Albi Hra do auta

  1 skúsenosť

Cesta autom už nikdy nebude nuda!
O dokonalú zábavu na zadnom sedadle sa postarajú napínavé kvízové otázky v dvoch úrovniach náročnosti, pestré úlohy, zvuky a veselé dopravné prostriedky.
Súčasne hra deťom sprostredkuje zaujímavé a užitočné informácie, nielen zo sveta dopravy a cestovania. Interaktívna elektronická ceruzka sprevádza deti hrou, dáva im rôzne otázky a úlohy, súčasne prezrádza správne odpovede. Hru je možné na cesty jednoducho zbaliť do textilného vrecka.

Vejár plný kvízov 7+ - Kvído

Kvízové vejáre Kvído od Albi sme kúpili ako alternatívu Kúzelného čítania. Jednotlivé vejáre sú rozdelené podľa veku. Zabavili najmä staršieho syna. Kartičky sa rozprestierajú ako vejár, takže nehrozí, že by sa mu postrácali. Obrázky sú celkom vtipné a otázky sú z rôznych oblastí, takže kvíz nie je nudný. Výhodou je, že nepotrebujeme náhradné batérie.

Vejár plný kvízov 7+ - Kvído

Vejáre plné kvízov z koncepcie Kvído sú obrázkové kartičky so 100 otázkami a odpoveďami pre deti od 2 do 7 rokov. Boli vytvorené v spolupráci so špeciálnou pedagogičkou, pani Mgr. Ivanou Vlkovou.

Audiokniha Detským srdiečkam 1, 2, 3

Nech dá ruku hore kto nepozná Mira Jaroša!🙂 Môj mladší syn a dcéra sú tiež jeho veľkými fanúšikmi. Keď sme ale jeho cdčko púšťali počas cesty na dovolenku už štvrtý krát, mala som chuť vymontovať autorádio.🙂 Pri prekrikovaní sa dvoch detí, kto hlasnejšie zaspieva "Tobogán" alebo "Strašidlá" bola síce zábava, ale keď som ich potrebovala trochu utíšiť, pustila som im pre zmenu rozprávky Detským srdiečkam. Započúvali sa do príbehov a musím priznať, že po niekoľkých rozprávkach aj zaspali.🙂

Audioknihy zabavia počas cesty aj deti trpiace kynetózou, ktorým môže pri hraní s hračkami prísť v aute nevoľno. Na trhu sú v rôznych dĺžkach. Pre staršie deti sú v ponuke dlhé príbehy s viacerými dejovými líniami. Pre menšie deti sú krátke príbehy, častokrát aj s ponaučením.

Audiokniha Detským srdiečkam 1, 2, 3

Audionahrávka obľúbenej knižnej série pre deti od 4 do 10 rokov.

A ako sa zábavajú v aute vaše deti?🙂

*Uvedené ceny produktov boli platné v čase publikovania článku. Časom sa môžu líšiť.

U nas mame pre 3rocnu knizku s pesnickami od Fisher Price, katalog hraciek, ponika zaveseneho od my little ponny 😀 a este vzdy si zoberie hracku aku sama chce. Najdlhsia cesta trvala 12h z toho 2h spanku. Pravidelne cestujeme 4,5h k rodicom.

27. sep 2021

Magnetická kniha, tablet

27. sep 2021

U nas sa 2,5r zabava vyhradne slovne a som za to vdacna, od babatka sme ho k tomu viedli, iba sme na neho rozpravali, pustali detske pesnicky, ale to uz dlho nie, rad v aute pocuva spravy na Rozhlase 🤣 tancuje na pesnicky, dava nam otazky a hadanky, komentujeme navzajom co vidime a este sa stihame rozpravat aj s manzelom, sedavam vyhradne vpredu 🙂

28. sep 2021

Začni písať komentár...

Odošli