mimusha3
29. máj 2021
128 

Pomocníci v akcii

Ako štvornásobná mamina a žena nielen v domácnosti, sa mám čo obracať, aby bolo u nás každý deň uvarené minimálne jedno jedlo. A tak som privítala možnosť testovať nasledovné výrobky:

Mlynček na strúhanku, ktorý má vo svojej výbave veľmi ostrých päť celonerezových bubnov na mletie strúhanky či strúhanie extra tvrdého syra, na jemné mletie, jemné strúhanie, hrubé strúhanie či krájanie zeleniny a ovocia na plátky. Využijete ho aj pri spracovaní ovocia, zeleniny, syrov, orechov, či čokolády. Mlynček je značky Skveler, ktorá prináša skvelé veci pre domácnosť. 

Mlynček som mala možnosť vyskúšať ešte v deň, kedy mi balík produktov kuriér priniesol, keďže som mala v úmysle uvariť našu obľúbenú zeleninovú polievku s ovsenými vločkami.

Použila som bubon na hrubé strúhanie, práca mi šla od ruky a mlynček všetko nastrúhal. Trošku mi však vadili veľké kusy zeleniny, ktorú akosi nebol ochotný nastrúhať. V polievke sa však zjedla i tá .

Tiež som ho použila pri rozomletí suchých rožkov na strúhanku, nastrúhaní čokolády na palacinky, či syra na mäso. So všetkým si hravo poradil, no čistenie po strúhaní syra mi dalo zabrať,pretože mlynček, ktorý ku mne prišiel, totiž nemal dobre postláčané hrany a tak sa syr skryl i do tej najmenšej štrbinky, a keďže, ako napríklad pri zelenine, ho nestačilo opláchnuť pod tečúcou vodou, musela som ho pracne - pomocou špáradla a vatovej tyčinky, vyčistiť. Čistenie prebehlo úspešne, no počas umývania som zistila, že hrany sú dosť ostré a je tu pri čistení mlynčeka možnosť porezania sa na nich.

Čo sa mi však na mlynčeku páčilo boli gumené chrániče na kostre mlynčeka, vďaka ktorým som sa nemusela báť poškriabania stola. 

V testovacej sade bola aj dizajnovo veľmi pekná grilovacia panvica Ambition s nepriľnavým povrchom, ktorá má tvar štvorca s rozmermi 28 x 28 cm a rukoväť potiahnutú jemným povrchom „Soft Touch". Je vhodná na všetky typy povrchov vrátane indukcie, vnútorný povrch je sivej farby v imitácii kameňa. 

My máme doma zatiaľ ešte plynový varič, ale panvica zvládla vysmažiť, či ugrilovať jedlo tak, ako sa na novú panvicu patrí. Trošku mi vadil zápach „novoty“ aj po druhom použití, hoci som panvicu pred každou a, samozrejme, po každej príprave jedla dôkladne umyla. Tiež mi veľmi chýbala pokrievka, napríklad, keď som opekala krkovičku, ktorú som vo finále posypala syrom. Na to, aby sa syr dôkladne rozpustil som musela použiť pokrievku z iného kuchynského pomocníka. Ďalšou (ne)výhodou bolo, že hoci je panvica grilovacia, trošku oleja pri príprave mäsa som použila, mala som však pocit, akoby bola v strede vypuklá, pretože všetok olej mi stiekol zo stredu ku krajom. Plusom tejto panvice bolo veľmi jednoduché čistenie, v štýle opláchneš a hotovo. 🙂

Pri testovaní prišiel rad aj na dvojdielny smaltovaný pekáč vyrobený u našich českých susedov. S objemom 5,6 l , výškou až 18,5 cm a rozmerom 38 x 27 cm je všestranným pomocníkom. Upečiete v ňom poriadny kus mäsa, hravo si poradí aj husou či kačkou. 

Mňa tento pekáč presvedčil najmä kvôli tomu, že som mala možnosť vyskúšať ho na chalupe a piecť v ňom v ručne postavenej rúre bez možnosti regulovania teploty. Doteraz som vyskúšala v tejto rúre piecť v troch rôznych pekáčoch a každý sa počas pečenia vykrivil, no tento dvojdielny pekáč to ustál a vyslúžil si u mňa prvé miesto zo všetkých testovaných výrobkov. Mäso sa v pekáči rovnomerne upieklo, vo vnútri ostalo šťavňaté a zvrchu krásne chrumkavé.  

V závere sa chcem Modrému koníkovi i spoločnosti Kinekus poďakovať za možnosť zapojenia sa do testovania.

#test_kinekus

#recenzia

#skusenosti_kinekus10

Mňa by zaujímalo aké mäsko si to piekla,aj si ho niečím plnila?dakujem

29. máj 2021

@tamichloe je to marinovaná krkovička

29. máj 2021

Začni písať komentár...

Odošli