misinka0611
20. jún 2022
2665 

Bruck an der Leitha Parkbad

V nedeľu sme sa vybrali na kúpalisko v meste Bruck an der Leitha v Rakúsku, ktoré je cca 30 minút od Bratislavy. 

Na toto kúpalisko som čítala toľko chvály a pozitívnych recenzií, že som sa ho rozhodla dať na náš zoznam miest, ktoré by sme chceli toto leto navštíviť.

Po príchode na mieste ma potešilo, že parkovisko poskytuje autám tieň keďže je priamo pod korunami stromov. Za parkovisko sa neplatí.

 Vstupné je pre dospelého na celý deň 6€ a deti do 6r. majú vstup na kúpalisko zadarmo. 

Po príchode na kúpalisko sme hneď zamierili rozložiť si stan a pripraviť sa na kúpanie. Trávnik na kúpalisku je naozaj udržiavaný, pokosený a čistý. Je vidieť, že sa oňho na kúpalisku starajú. Kúpalisko poskytuje veľa tieňa pod stromami čo ja s detmi veľmi oceňujem a záleží mi na tom aby sme boli v tieni.

Bazény sú vyhrievané solárne a z toho dôvodu bola na kúpalisku ( ešte ) voda osviežujúca s výnimkou plaveckého bazénu, ktorý mi prišiel ešte o niečo studenší, takže ak máte radi teplú vodu, určite by som na toto kúpalisko zamierila skôr v júli, alebo v auguste, v čase keď teplá trvajú už niekoľko dní, aby sa bazény mali čas vyhriať.  

Na kúpalisku sa nachádza niekoľko bazénov:

- detský bazénik s plytkou vodou ktorý poskytuje deťom aj tieniacu clonu, ktorá aspoň z časti tieni.
- plavecký bazén z ktorého sa dá preplávať do bazénu s tobogánom
- zážitkový bazén v ktorom je prúd, šmykľavka a malá “ jaskyňa “
- bazén s dvoma skokanskými mostíkmi
- kruhový bazén so schodíkmi kde po obvode je miesto na sedenie 

Pre mňa jedno z najväčších plusov sú nerezové bazény.

Okrem vyššie spomínaných bazénov na kúpalisku nájdete aj malé ihrisko - domček a už spomínaný tobogán, ktorý zvládnu aj menšie deti, samozrejme za asistencie rodičov. Na hladký priebeh dozerajú plavčíci. 

Plusy z môjho pohľadu:

+ nerezové bazény
+ čistota
+ veľa tieňa, stromov a udržiavaný trávnik
+ množstvo a zameranie bazénov, každý si nájde to svoje
+ tobogán
+ parkovisko 

Mínusy z môjho pohľadu: 

- reštaurácia
- solárne vyhrievanie, takže voda je chladnejšia a treba počkať na viac teplejších dní
- určite by nebol na škodu jeden termálny bazén

Na záver: Kúpalisko hodnotím veľmi kladne, splnilo očakávania. Cítili sme sa na ňom príjemne a slovenčinu počuli z každého kúta. Ak ste z Bratislavy a blízkeho okolia určite sa ho oplatí navštíviť.

Na záver: Kúpalisko hodnotím veľmi kladne, splnilo očakávania. Cítili sme sa na ňom príjemne a slovenčinu počuli z každého kúta. Ak ste z Bratislavy a blízkeho okolia určite sa ho oplatí navštíviť.

#rakusko #kupalisko #vylet 

Ono ani v auguste tam ta voda nie je tepla, Bruck aj Prellenkirchen maju celkovo studensiu vodu aj v horucom lete. Ale teda kvalita kupaliska je ozaj super. Len to ich jedlo v bufete je ozaj velmi divne. Neodporucam davat si langos, je to skor nastroj na zabijanie ako na jedenie ale to tusim vsade v Rakusku😂

20. jún 2022

My chodíme iba sem, na žiadne kúpalisko v Bratislave by ma nikto nedostal

20. jún 2022

Cele leto voda ako lad.
Radsej Neusiedler plavaren aj ked starsia.

20. jún 2022

@michala.s Áno? Dobre že píšeš, ja že sa je schopná sa vyhriať ak sú tam solárne panely, samozrejme natoľko ako v termálnom bazéne určite nie, ale že dokáže byt teplejšia 🙂 My ako niesme nároční na teplotu, aj keď rada som aj v teplom bazéne, len kvôli deťom. Na druhej strane ak sú veľké tepla tak to osvieži.

V Prellenkirchen sme neboli, ako čítala som že aj tam to je super, ale nejak ma to neoslovilo podľa fotiek 🤷‍♀️

@zoepikna Jediné kúpalisko, že OK dá sa je asi Rosnicka a to kvôli tomu, že tiež sú tam stromy, zeleň. Na Tehelné Pole, Delfín, tam by ma nikto nedostal, nemám rada keď je v strede mesta a všade betón, ešte aj na paneláky sa pozerať. Ináč moja srdcovka z jazier sú Zlaté Piesky, my sme tam ako deti strávili celé letá, dedko tam pracoval, to je taká moja nostalgia, rada tam beriem aj deti, je to tam fajn na vybehanie 🙂 Akurát hlava na hlave v sezóne 😂

20. jún 2022

@natalka13 Ďakujem za tip, pozriem sa na ňu, o nej som ešte nepočula 🙂 Ja som si myslela, že v lete je to s teplotou v Brucku lepšie, že sme len my išli skoro, keďže napr. keď ideme na jazero a naozaj v čase keď sú tu pomaly 2 týždne 30 tky, tak mi príde aj to jazero teplé 😀 Tak že taký bazén nieje problém vyhriať sa.

20. jún 2022

@misinka0611 Neusiedlersee sa dokaze vyhriat na uplnu cikanicu, je to velmi plytke jazero a ked su dlho sucha tak vies prejst cez jazero peso az do madarska, hladina vie byt vtedy tak velmi nizka.

20. jún 2022

Studena voda cele leto,kupalisko vsak krasne.
My chodime do Prellenkirchenu.

21. jún 2022
21. jún 2022

@michala.s Na Neziderské jazero sa tiež chystám/e 🙂 Vlastne chceli sme kvôli rôznym veciam sme sa tam nakoniec nedostali a mrzelo ma to. Dúfam, že vychytáme normálnu hladinu. Plávat sa nejak nechystám, pri deťoch si veľmi nezaplávam, ale pre nich to bude určite super + že je tam aj nové ihrisko 🙂

21. jún 2022

@misinka0611 mozno uz ohrievaju viac vodu, roky som tam nebola, tehelne pole mas vzadu zahradu, ziadne panelaky.
Naj odstahovat sa zo Slovenska, evidentne ti tu vselico nevonia.

21. jún 2022

@natalka13 To, že idem aj niekto blízko za hranice neznamená, že mi na Slovensku všeličo nevonia. Neviem na základe čoho si nadobudla tento pocit. Každá krajina má svoje + aj - . Chodíme sa kúpať aj tu, úprimne v Rakúsku sme boli prvýkrát, vždy len na Slovensku, veď aj ty chodíš za hranice a neobvinujem ta že ti to tu nevonia. Leto trávime ako som už vyššie spomínala na Zlatých Pieskoch, boli sme sa kúpať v Senci deň predtým, veľmi dobre poznám aj ThermalPark v DS. Na Rakusko som počula teda lepšie povedané čítala pozitívne recenzie pomer kvality a služby a v tú nedeľu sme plánovali ísť dokonca na Rosničku, potom vznikol spontánny nápad ísť do AT, veď sa povozíme o pár minút len ďalej a je nedeľa Rosnička bude totálne preplnená určite keďže je nedeľa o Brucku písali že je tam väčší priestor. Tak sme teda išli do Brucku.

No už som sa aj zbytočne rozpísala. Ide leto možno niekto toto kupalisko nepozná, mne sa páčilo tak som večer narýchlo napísala jeden článok, nič viac nič menej, absolútne nemal byt zamerané proti Slovensku 😀 O Senci mi prišlo zbytočne písať, ten pozná veľa ľudí.

21. jún 2022

Bruck je nase oblubene kupalisko, voda je tam chladnejsia cele leto, ale nam to neprekaza. Vyhodou je pre nas tien, prijemne miesto na lezanie. Jedlo si radsej nosime vlastne, v tej ich restauracii je to divne. Fajn bolo aj aj v Prellenkirchene. Neusiedler See sa nam az tak nepozdava, vadi mi ta mutna voda po kolena🤣. Ale zas plaz je napr. v Podersdorfe pekne upravena. Ak mate topanky do vody, a nevadia vam kamienky/kamene na dne, tak vybehnite pozriet Zicksee (tiez kusok od BA) - sice kameniste dno, ale je tam klud a ziadna slovencina.

21. jún 2022

@bubinko1506 v Neusiedler treba ist na plavaren.

21. jún 2022

@misinka0611 a podla mna je super, ze v podstate v strede mesta je kupalisko (tehelne).

21. jún 2022

@pallacinka29 Čo je pre niekoho mínus, pre druhého je plus. Všetko je o uhle pohľadu 🙂 Viem, pochopiť že napr. ten čo tam prejde z troch veží peši si môže chváliť, že nemusí sa trepať dopravou niekam na odľahlejšie miesto. Bol to len môj názor, dokážem pochopiť ale aj že niekto to berie z iného uhla 🙂
@bubinko1506 Ďakujem za tip, pozriem si aj to 🙂 Do toho Podersdorfu priamo sa chystáme, mutna voda nevadí ja som dieťa z jazera a na kúpaliska som ako malá vôbec nechodila, takže mne také nevadí, ak je voda vhodná na kúpanie 🙂 A deti sú ešte malé, neriešia 😀

21. jún 2022

My tam chodime kvoli vode v prvom rade, skvela a osviezujuca, potom cistota a prostredie a skokanske mostiky👌

21. jún 2022

@misinka0611 my chodime pravidelne na neziderske jazero.aj ked to mame pomaly 150km idem radsej tam rano.mame pekny den,uzijeme si vodu,zastavime sa v obchode na nakup.radsej mam taky den ako nejake kupalisko na svk.tu nechodim ani nebudem radsej pojdem za sezonu 2-3x a som viac spokojna.a nevidim dovod sa odstahovat zo svk.☺️dakujem za skvely clanok

21. jún 2022

@misinka0611 urcite vyskusajte. Do Podersdorfu sa oplati zobrat aj bicykle. Ak si zvyknuta na jazera, tak skuste to Zicksee. My sme ako decka tiez chodili na jazero alebo sme sa kupali vo Vahu (vyrastala som pri TN). Na kupaliska na Slovensku nechodime, decka su tiez este male a su spokojni aj s potokom🤣. Raz som nasla clanok o jazerach v AT, tak do 2 hodin cesty autom od BA, skusim ho pohladat. Inak, Wörthersee je krasne, fajn aj na kupanie, alebo potom aj Zell am See - akurat tam je aj v lete ladova voda

21. jún 2022

Ďakujeme za tip, určite pojdeme pozriet. Neuseedler ste už stihli? Tam je to pekne na výlet ala na kúpanie pre nás nie 🙂

13. júl 2022

@michala.s
😂 Zasmiala som sa dobre, vtipné komentáre👌 😂

13. júl 2022

@thinna33 Bohužiaľ ešte nie 😏 Doteraz sa veľmi nedalo a navyše boli aj tie veľké teplá a to som nechcela ísť s detmi na celodenný vylet vtedy. Trápenie a aby sa nahodou niečo nestalo. Teraz sme chceli ísť ale zas bolo chladno, takže voda asi studená 😀 Zajtra sa teda chystáme do Maďarska 🙂

13. júl 2022

@misinka0611 my sme boli na neusiedler v lete 2022 a otras, hladina bola nutka, voda farba bielej kávy a na hladine skapate ryby. nik to neriešil, kúpali sa, tak aj my, hádam týždeň som cítila na tele taky zvláštny, akoby mastný film . boli sme v šoku, že v Rakúsku toto vidíme. zrejme organizátori len berú vstupné a o stav vody sa už nezaujímajú.

15. júl 2023

Začni písať komentár...

Odošli