orsi_h
26. máj 2021
328 

Ako ma homeoffice naučil poriadne variť

Možno poznáš: čím viac detí, tým menej času na každodenný nudný stereotyp chodu domácnosti. Hlavne, keď si dotyčná mamička užíva hranie a bláznenie s deťmi. To bol aj môj prípad - vždy som sa radšej povenovala deťom, a následne pripravila na obed rýchlu krémovú polievka a cestoviny so zeleninou.

Lenže potom prišla éra homeoffice a manžel ostal na rok doma. A zrazu som sa musela stať kreatívnou, nielen s deťmi, ale aj v kuchyni. Vyčariť chutné výživné a kvalitné jedlo v rozumnom čase a v spoločnosti detí... no, skúste to!

Našťastie, naše kuchynské kráľovstvo je dosť veľké na to, aby si všetky deti pritlačili stoličky, a pozerali, čo sa robí. Neskôr sa pripojili do práce plnej srandičiek a spolu sme vyvárali staré overené klasiky, aj inovatívne receptíky. 

Niekedy nám čo-to chýbalo z kuchynského náradia, no vždy sme sa vynašli. Som vášnivá zástankyňa minimalizmu, preto aj v kuchyni máme len potrebné veci a pred prípadnou kúpou nových si poriadne rozmyslíme, či danú vec využijeme, alebo naopak, by len stála v skrini. V tomto duchu som hodnotila produkty firmy Kinekus, ktoré sme dostali na testovanie v najvhodnejšej chvíľke.

Najsamlepšia vec, po ktorej už mesiace pokukujem, a teraz mi „padla z neba“,  je smaltovaný pekáč. Je to ten obyčajný čierny pekáč, za pomoci ktorého vyčaríš všetky dobre známe vône jedál z detstva, ktoré sa kotúľali ulicou, keď si sa hrala u starkej. Teraz sa tie vône komótne premávajú u nás, k obedu volajúc, nielen deti, ale aj manžela z homeoffice-izby.
S týmto kúskom som naozaj spokojná, doteraz som všetko piekla zakryté alobalom, od teraz len pohodlne umiestnim vrchnák na pekáč, alebo dám dole z pekáča. Hneď som skúsila pripraviť bravčové aj kuracie a spravili sme megadávku zapečených cestovín.

Ďalej sme skúšali mlynček na strúhanku, orechy, syr, čokoládu, zeleninu - skrátka na čokoľvek, lebo s 5 výmennými hlavicami naozaj pomelieš takmer všetko od výmyslu sveta. Deti v nebadanej chvíľke skúšali pomlieť aj prsty, tie však napokon ostali v celku.
Mlynček je tiež užitočná vec, ak potrebuješ zrýchliť niektoré procesy (napr. nastrúhať syr pre veľačlennú posádku), rátaj však aj s následným dlhším upratovaním a umývaním nástroja a nástavcov.

Do minimalistickej zbierky panvíc  (mali sme 1, slovom jeden kus panvice, v ktorom som robila všetko od mäsa, cez palacinky, až k rizotu všetko) nám parádne zapasovala grilovacia panvica. Vyskúšali sme ju hneď niekoľkokrát. Je úžasná na opekanie mäska, grilovanie syru a aj pečenie slaninky na naše obľúbené špagety Carbonara. Následné čistenie je ako z reklamy na saponát - utrieš, opláchneš, máš.

Koncom testovania som si uvedomila, Starká mala pravdu: „ Ak máš veľa detí, a chceš ich poriadne nakŕmiť, kúp si veľké hrnce a ja ti posuniem recepty“
Recepty som si už od nej vypýtala za „hrnce“ Ti, Modrý Koník ďakujeme, a takisto pozdravujeme lokálnu firmu Kinekus.

#skusenosti_kinekus10  #test_kinekus #recenzia

Veľmi krásna recenzia 👏👍

27. máj 2021
orsi_h
autor

@8domcatko888 dakujem😊❤

27. máj 2021

Začni písať komentár...

Odošli