stenly_l
31. máj 2021
44 

Náš týždeň s Kinekusom

Kým som bola vybratá na testovanie produktov Kinekus, pravdu povediac som značku ako takú veľmi nepoznala, skôr mi niekde v podvedomí rezonovala z reklám v telke a rádiu. Keď mi prišiel spolu s balíčkom domov milý dopis, zistila som, že sa jedná o rýdzo slovenský reťazec, ktorý je na trhu už 30 rokov, a ktorý podporuje hlavne lokálnych dodávateľov. Tešila som sa na môj testovací týždeň.

Smaltovaný pekáč

Ako prvý prišiel na radu pekáč. Pekáč je dostatočne veľký na prípravu obeda pre 5-člennú rodinu a napriek tomu, že vyzerá robustne, má nízku hmotnosť a dobre sa s ním manipuluje. Pokrievka zabezpečí rovnomernú a rýchlejšiu prípravu pokrmov, mäso je šťavnaté, zelenina bola dostatočne upečená, ale nebola rozvarená. Celkovo mu nemám čo vytknúť. Určite by som doň investovala. 

Hodnotenie: 5⭐️ / 5

Grilovacia Panvica

Grilovacia panvica Ambition s rozmermi 28 x 28 cm s nepriľnavým povrchom je výborný pomocník do kuchyne. Svojím rozmerom je dostatočne veľká, a napriek tomu je veľmi ľahká a manipulácia s ňou je bezproblémová. Samotná rukoväť je veľmi príjemná na dotyk a panvica vďaka nej v ruke nekĺže ani v prípade, keď máte mokré ruky, čím máte varenie plne pod kontrolou. Čo sa týka samotného povrchu panvice, tak jeden fakt je, že sa jedlo na panvicu nepripeká a nelepí, čo využijú hlavne milovníci rýb, kedy sa im nebude mäso z ryby trhať pri otáčaní. Čistenie samotnej panvice je veľmi jednoduché aj napriek faktu, že panvica nemôže ísť do umývačky riadu. Pre čistenie postačuje jednoducho mäkká hubka a trocha saponátu. Potom už len stačí opláchnuť a panvica je ako nová. Táto panvica si určite našla miesto v našej kuchyni.

Hodnotenie: 5⭐️ / 5 

Mlynček na strúhanku SKVELER

Ako už samotný názov výrobku napovedá, je to mlynček na strúhanku. Na ostatné veci nie je moc použiteľný, aj keď má 5 vymeniteľných bubnov. Mlynček najlepšie zvláda pomlieť staré pečivo na strúhanku, prípadne čokoládu, orechy, syr a iné tvrdšie veci. Pri pokuse nastrúhať uhorku na Tzatziki, sa mlynček, aj napriek výmene bubna pre jemné strúhanie za bubon pre hrubšie strúhanie, premenil skôr na odšťavovač, ako na všestranne použiteľného pomocníka do kuchyne. Mrkva dopadla trocha lepšie ako uhorka, a to možno vďaka tomu, že je o čosi tvrdšia. Ale rovnako ako pri uhorke, sa medzi bubon a telo mlynčeka dostala časť nenastrúhanej zeleniny. Následne sme vyskúšali ešte nakrájať uhorku na kolieska. Bohužiaľ, vyzeralo to skôr, ako keby ste ho dali nakrájať malému dieťaťu s príborovým nožíkom. Čo sa týka samotného prevedenia mlynčeka, plus dostáva za to, že je celý z nerezu a veľmi jednoducho sa čistí. Zostavenie mlynčeka bolo jednoduché a intuitívne, problém však nastal pri upevnení na pracovnú dosku alebo na stôl, kedy rám mlynčeka neumožnil upevniť mlynček na pracovnú dosku o hrúbke 3,5 cm.

Hodnotenie: 3⭐️ / 5

 #test_kinekus #recenzia #skusenosti_kinekus10

Začni písať komentár...

Odošli