10 / 259
    bagetky s chia
    tinkaga
    autor

    70ml vlažná voda, 12g čerstvé droždie, 1Pl psylium, 1PL chia semiačka, 1PL ľanové semiačka rozpustiť 40min vo 250ml vlažnej vody, 1ČL soľ, 1ČL cukor, 1PL olivový olej, 220g MIX PER PANNE, 100g ryžová (pohánková) múka
    POSTUP: vypracujeme cesto, necháme vykysnuť, vypracujeme bagetky, necháme podkysnut, pred pecčením pokropiť vodou
    Kysnutie : 50min
    Podkysnutie: 30-40min
    Pečenie s parou: rúru predhriať na 240°C s plechom dole s vriacou vodou. Vložíme bagetky, pečieme 5min, následne vyberieme ples s vodou, znížime teplotu na 200°C a pečieme ešte cca 20min.

    12. dec 2019