47 / 258
    makké chrumkavé rožky, žemle metodou Tang zhong
    tinkaga
    autor

    Suroviny: 375g Nutrifree Mix per Pane, 15g čerstvé droždie, 1ČL sol, 1ČL cukor, 75g voda (na kvasok), 1 a pol PL masť, 1 a pol PL psyllium v 300ml voda
    Tangzhong: 45g hladká ryzová muka, 120g voda
    POSTUP:Tangzhong: vo vode rozmiešame ryžovú muku, dáme variť na 65°C, miešame, kým sa nevytvorí hustá kaša. Odstavíme a necháme vychladnúť. Rozpustíme psyllium v 300ml vody aspon 20min. Droždie si rozmiešame v 75g vody spolu s cukrom a pridáme ku ostatným ingredienciám. Všetko spolu vymiesime a necháme kysnut 50minut. Potom si cesto premiesime, vytvarujeme rožky či iné tvary. Necháme podkysnuť 25min, potrieme zmesou vody a oleja.
    Pečenie: 20min pri 200°C v teplovzdušnej rure so záparom (na spodu plech s vriacou vodou) Po upečení prikryť utierkou a nechať vychladnúť.

    24. okt 2020

    @tinkaga ukladám si vaše receptiky , na koľko mi robí bežne pečivo problémy , tak vyskúšam niečo nové ... naštudujem si , veľmi pekne ďakujem

    24. okt 2020