48 / 258
    plnené makke makové rožky, žemle metodou Tang zhong
    Autor komentár zmazal
    tinkaga
    autor

    MAKOVÉ ROŽKY metodou Tang zhong
    Kto ešte neprišiel s tangzhongem do styku, vedzte, že príprava je veľmi jednoduchá a jeho použitie v pečive až neskutočne zvláčni ako slané, tak sladké.
    Tangzhong: Množstvo na jedny rožky je zo 30g ryžovej hladkej múky a 80ml vodu. Možte si pripraviť väčšie množstvo, ktoré možno pár dní uchovať v chladničke a postupne odoberáť.
    Príprava je jednoduchá, vodu s múkou zmiešajte a zohrejte na cca 65 stupňov. Vznikne kašovitá konzitence, odstavte a nechajte vychladnúť.
    Suroviny: 375g Mix B, 100g tangzhongu, 50g rozpustné maslo, 100g cukor, 20g droždie čerstvé, 2 žltky, 200ml mlieko
    POSTUP: V troche mlieka rozdrobíme droždie, pridajte trochu múky a vody a nechajte vzísť kvások. Do neho následne pridajte ostatné ingrediencie a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte na linke zdvojnásobiť objem.
    Medzitým si zvarte zomletý mak s trochou mlieka a sladidlom (cukor, sirupy).
    Po nakysnutí cesta rozdeľte cesto na šesť dielov, dôkladne prepracujte, každý diel vyvaľkajte do trojuholníka, na spodnú stranu naneste mak a zrolujte do rožkov.
    Rúru rozpáľte na 230 stupňov a na spodný rošt dajte plech s vodou.
    Po pätnástich minútach rožky potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte makom a vložte do zaparenej rúry. 15 minút pečte na 230 stupňov, potom vytiahnite plech a dopečte do zlatista na 200 stupňov.

    24. okt 2020