100 / 259
    Škoricové osie hniezda, moravské koláče...
    tinkaga
    autor

    Suroviny: cca 300g Bakery mix od Potravinárska výroba Liana, 300g Schar mix B, 100g kryštálového cukru, 1 biely jogurt, 50g roztopeného masla (35g olej), 50g roztopenej bravčovej masti, cca 4 dcl vlažného mlieka, v ktorom rozmiešame tri štvrtiny kocky kvasníc FALA alebo VIVO, 2 vajcia, trocha soli

    Plnka škoricová: maslo (hera, palmarín), škorica, cukor, môžme pridať nastrúhame jablko (výživu)
    Plnka tvarohovo pudingová: 3,5 dl mlieka, 3 PL cukru, 1 Zlatý klas - uvariť na puding, vymiešať hrozienka, 250 g tvarohu, citrónová šťava

    POSTUP: Všetko vymiesiť mixérom s hákmi alebo v robote, nechať nakysnúť 45 minút. rozváľať na plát, potrieť maslom, posypať cukrom so škoricou, zavinúť a nakrájať slimáky. Poukladať na plech na papier na pečenie. Piecť pri cca 160°C do zlatohneda, sú mäkkučké a jemné. Cca 20min.

    Po upečení môžete poliať cukrovou polevou /horúce mlieko, práškový cukor, máličko citrónovej šťavy/.
    Cesto je vhodné na moravské koláče, plnené buchty, makovky, buchtičky...

    MORAVSKÉ KOLÁČE
    Cesto, ako na škoricové slimáky
    Posýpka: Múku Bakery mix Liana, kryšt. cukor a rozpustené maslo si zmiešame dokopy ,aby sme dostali hrudkovitú štruktúru. Okraje koláčikov si potrieme žĺtkom a vrchnú plnku zasypeme posýpkou. Necháme ešte podkysnúť a upečieme.

    Tvarohová plnka: Tvaroh si vymiešame s kryšt. cukrom, vanilkovým cukrom, citron. kôrou
    Maková plnka: Mak si vymiešame s kryšt. cukrom a pridáme dve- tri lyžice vriaceho mlieka.
    Orechová plnka: detto ako maková

    25. máj 2021