198 / 259
    Medový krémeš
    tinkaga
    autor

    KRÉMEŠ MEDOVÝ
    400g CAKE MIX + 1ČL sódy, 120g práš.cukor, 70g maslo, 2 vajcia, 2PL med, pár kvapiek rumu
    Krém: 1l mlieko bezlaktozové, 3 zlaté klasy, 150g praš.cukor, 150g maslo alebo smetol, rumová aróma
    Šlahačka: slahacka rastlinná, stužovač šľahačky
    POSTUP:
    Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske na vláčnu hmotu. Rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a dáme na opačnej strane plechu do rúry upiecť. Z mlieka a Zlatých krémov, cukru, uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Do tepleho nechame rozpustit maslo, zmiesame, nechame úplne vychladnúť. Vyslahame. Natrieme na 1. plát. Vyšľaháme slahacku a navrstvíme na krém. Prikryjeme 2. plátom a necháme na chladnom mieste 5 - 6 hodín odstáť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

    Pečenie: 7-10min pri 180°C

    28. mar 2022