tratatundra
30. máj 2021
54 

S Kinekusom v kuchyni

Hrnček var, stolček prestri sa… Takto kuchyňa, žiaľ, nefunguje a rozprávkové chute pre svoje chuťové poháriky si musíme vykúzliť sami. Našťastie, na trhu nie je núdza o pomocníkov do kuchyne, ktorí nám varenie spríjemnia či uľahčia. Také pokúka aj firma Kinekus, ktorá dbá na kvalitu za rozumnú cenu, podporuje lokálnych dodávateľov a výrobcov.

Nepatrím medzi gazdinky, ktoré musia mať doma nevyhnutne všetky moderné vychytávky. Veľkú časť mojej kuchynskej výbavy tvoria také tie staré dobré klasiky. Ručný mixér, jánske sklo, ručný mlynček na mäso…

Smaltovaný pekáč Kinekus

Po smaltovanom pekáči som už pokukovala dlhšie. Niekoľko smaltovaných nádob na varenie už doma mám. Sú, dokonca, podedené už po niekoľko generácií. Hrnce po prababičke majú jednoducho šmrnc. :-P Preto som od pekáča od Kinekusu mala veľké očakávania! A nesklamal. Prekvapivo veľký, ľahký, s prakticky umiestnenými rukoväťami. Vlastne ani neviem, či som na ňom našla nejaký nedostatok. Pri rozmeroch 27 x 38 x 18,5 cm (hĺbka x šírka x výška) a objeme 5,6 litra, sa do pekáča pohodlne vojde martinská hus, či menšia morka na Vianoce (áno, my jeme na Vianoce morku, keďže veľa ľudí z rodiny neje rybu). Keďže nie je sezóna kačiek a husí, my sme si v pekáči upiekli pekné veľké kuriatko s pár stehnami navyše, lebo deti milujú “držadlové mäsko”. V zakrytom pekáči sa kuriatko upieklo rovnomerne, zostalo šťavnaté, voňavé, mäsko sa oddeľovalo od kosti… Jednoducho, nebíčko v papuľke. 

TIP: Ja pečiem kura tak trochu “inak”. Milujem voňavé jedlá a zároveň aj takzvané jedlá z jedného hrnca. Preto pod kuriatko vždy nakrájam nejakú zeleninku. Najradšej mám kombináciu cibule, cesnaku, stopkatého zeleru a mrkvy. Mäsko upečené na tejto kombinácii je prevoňané cibuľou a zelerom, nasladlé od mrkvičky. Jednoducho MŇAM!

Za cenu 19,90 € môžem pekáč odporučiť všetkými desiatimi. Na e-shope Kinekus ho dokonca zoženiete ešte v o kus väčšom prevedení s objemom 11 litrov.

Plusy:

🍗 Veľký objem.
🍗 Nízka hmotnosť
🍗 Možnosť použiť oba diely ako samostatný pekáč
🍗 Príjená cena
🍗 Ľahká údržba
🍗 Prakticky umiestnené rukoväte
🍗 Český výrobok

Mínusy:

🍗 Žiadne

🍗🍗🍗🍗🍗 Pekáč si odomňa vyslúžil 5 z 5 kuracích stehienok. 


Mlynček na strúhanku Skveler 5 v 1

Na tento mlynček som bola veľmi zvedavá. Úprimne, doma som podobný nikdy nemala a pamätám si ho len z detstva, keď sme s mamkou každú nedeľu mleli staré rožky na strúhanku. V prvom momente som zostala sklamaná, keďže prvé, čo som chcela “pomlieť”, bola uhorka na šalát a ani s použitím dvoch chlapov a hrubej sily sa nám nepodarilo mlynček rozobrať a vymeniť v ňom bubon za iný. V tomto súboji nám bolo nápomocné až technické mazivo WD 40, vďaka ktorému sme boj doviedli do víťazného konca a mlynček rozobrali.
Ak však čakáte chválospevy, tak ste na zlej adrese. Mlynček je zrejme určený primárne na mletie strúhanky. Túto disciplínu zvláda na jednotku s hviezdičkou, to sa mu musí uznať.

Rovnako dobre tento druhý nástavec zvláda mletie orechov, nastrúhanie čokolády, a tvrdšej zeleniny (napríklad mrkvičky na šalát). Sklamaním bol pre mňa bubon na krájanie zeleniny na plátky. Plátky ale nie sú úhľadné, ako by si človek predstavoval. Funkčný účel teda bubon splní, ale estetično po ňom nechcite. To isté platí vlastne pri všetkých typoch strúhania zeleniny týmto mlynčekom.

Čo musím oceniť je celonerezové telo, ktoré vyzerá kvalitne a až na neprerezaný závit, ktorý bol dôvodom, prečo som nevedela v prvý moment mlynček rozobrať, nie je prevedeniu, čo vytknúť. Oceňujem aj klasický spôsob uchytenia na stôl za pomoci skrutky.

Z môjho pohľadu sa jedná o priemerný produkt, ktorý síce ničím neohúri, zároveň však neurazí a na e-shope Kinekus ho dostanete za 12,99 €, čo je, podľa mňa, cena adekvátna.

🍗🍗🍗 Mlynček na strúhanku si teda vymlel 3 z 5 kuracích stehienok.


Grilovacia panvica Ambition

Testovanie s Kinekusom mi splnilo taký drobný sen. Okolo grilovacích panvíc som chodila už pár rokov a vždy som sa otočila na päte s otázkou: “A potrebujem ju?” Doma mám kontaktný gril, takže vlastne nie, nepotrebujem. Každopádne, čistenie grilu je celkom otrava, pričom umyť túto panvicu s nepriľnavým povrchom ide ľavou zadnou. Fakt. Trošička saponátu, mäkká strana hubky a panvica je opäť ako nová. Zohrieva sa rovnomerne, jedlo sa na nej nepripaľuje. Má ideálny rozmer 28 x 28 cm.

Gazdinky iste ocenia možnosť použitia na indukčnej varnej doske, a ak ste rozmaznané, tak aj špeciálnu úpravu povrchu rukoväte “Soft Touch”. Ja teda rozmaznaná som a panvica sa fakt príjemne drží. 😀

Cena 28,99 € ma celkom prekvapila. Nie som si istá, či by som takú sumu investovala do “no name” panvice. Je to zrejme ale dané tým, že mám tendenciu mať predsudky voči neznačkovým veciam, hoci môžu byť vážne dobré.

Niekoho by mohol odradiť poľský výrobca, a tiež fakt, že panvica nie je vhodná do umývačky riadu.

🍗🍗🍗🍗🍗 Grilovacia panvica si u nás vyslúžila 5 z 5 kuracích stehienok.

Predajne Kinekus majú na Slovensku už tradíciu. Jedná sa o sieť predajní, e-shop a veľkoobchod s domácimi potrebami do kuchyne i s vybavením pre záhrady a dielne. Firma Kinekus uprednostňuje slovenských a českých dodávateľov a ponúka tak kvalitné produkty za férové ceny.

Celkovo hodnotím produkty od Kinekusu ako super voľbu, ak chceme dostať za rozumný peniaz rozumnú kvalitu. Bez váhania by som nákup odporučila. 

Ďakujem týmto Kinekusu aj Modrému koníkovi za možnosť testovania. <3

#test_kinekus #recenzia #skusenosti_kinekus10

Začni písať komentár...

Odošli