Priateľ ma posiela na interrupciu

naty0818
23. jún 2020

Ahojte, prosim vas o radu. Zijem s priatelom uz 7 rokov. Priatel ma 12 rocneho syna s prvou priatelkou a spolu mame 2 rocneho synceka. Vzdy som velmi tuzila mat dve vlastne deti. Akosi sa mi podarilo otehotniet ale priatel o dalsom dietati nechce ani pocut. Posiela ma na interrupciu a ja neviem co mam robit. Srdce mi puka ak si len predstavim ze si babatko necham zobrat. Vyhraza sa mi rozchodom. A ja nemam kam ist kedze rodicia byvaju v dvojizbovom byte. Neviem si predstavit ze by som tam bola s nimi este s dvomi detmi. Dakujem za kazdu reakciu.

galixx
23. jún 2020

Ak to samanechces tak nechod, budes to do konca zivota lutovat. Inak nechcem mudrovat, ale toto ste mali mat vykomunikovane. Teraz to vas vztah asi tak ci tak poznaci, bud bude on otcom proti svojej voli, alebo ty pojdes na potrat, ani jedno vztahu neprospeje

zuzuliatko123
23. jún 2020

Zváž si situáciu z každej strany. 🌹👍 Je to na tebe, na nikom inom, držím palce. Viem čo to obnáša, rozhodovanie sa. Bola som v inej situácii, musela som si tým prejsť. Ak budeš chcieť, kľudne napíš IP.

zuzubb007
23. jún 2020

Tak takého priateľa by som poslala do ..... to by my len raz povedal

zuzka251
23. jún 2020

@naty0818 Ak to dieťa chceš TY, nikdy nechoď na potrat, nikdy!

hefo
23. jún 2020

Tak to je teda "priateľ"... je to skôr hovädo.

Každopádne treba skúsiť rôzne možnosti, čo by sa dalo urobiť. Sú aj prinajhoršom rôzne azylové domy, ktoré matku s deťmi na čas prichýlia, ak by to bolo nutné.

ivkazba
23. jún 2020

Akosi sa ti podarilo otehotnieť? Toto ste mali mať odkomunikované a nie spoliehať sa na náhodu. V každom prípade, teraz už nič neurobíš. Ja by som na potrat nešla. Uživila by som sa aj sama vrátane bývania. Ak tú možnosť nemáš, musíš si to sama zvážiť. Či do toho ísť a potom si to možno roky vyčítať alebo neísť a risknúť, či chlapa to prejde a nakoniec sa z bábätka bude tešiť alebo ozaj sa s tebou rozíde. Tu žiadna rada neni dobrá, lebo ty sa musíš rozhodnúť podľa svojej intuície, srdca aj rozumu. A to nie je jednoduché. Prajem ti nech sa rozhodneš správne či už tak alebo onak.

damtiporiti
23. jún 2020

Akosi sa ti podarilo? Takže on nechcel ale ty si si nejak zariadila, aby sa tak stalo, alebo ako si to myslela? Lebo v tom prípade sa nečuduj takejto reakcii.

fokuska
23. jún 2020

"Akosi sa mi podarilo otehotniet" znamena, ze ty si sa snazila a vyslo to aj ked partner nechcel, alebo sa to stalo bez tvojho pricnenia?

hipuska
23. jún 2020

@naty0818 ak pôjdeš na potrat, tvoj vzťah skončí tak či tak. Pretože mu to nikdy neodpustis. Pohovor si s rodičmi. Nevravím, že to nebude náročné ale dá sa aj v dbojizbovom byte žiť.

silvuska47
23. jún 2020

Neurob túto chybu.Nie je to riešenie zbavit sa toho malinkateho stvorenia ktore v Tebe rastie!Predsa ste boli pri tom obaja a nie je namieste hodit všetko na plecia žene ,,ved ona sa postara" A čo priatelova rodina?Ake maš s nimi vztahy??Určite aj tam by som sa obratila ak by bolo treba.Drzim palce nech to zvladneš!

ivkazba
23. jún 2020

@damtiporiti @fokuska presne, ja nechápem tie komenty že aký je ten chlap hovado a podobne. Veď nechcel ďalšie dieťa, vedela to a teraz ho tú idú niektoré slovne zlynčovať lebo on si stojí za slovom. Čo je to za zodpovedný prístup, otehotnieť ak partner nechce. Respektíve, ak do toho žena ide, tak si má byť vedomá následkov a teda aj možnosti, že sa bude musieť postarať o seba sama. Ja si myslím, že som veľmi empatický človek, ale zároveň som zástanca férovosti a tá autorke úplne unikla.

damtiporiti
23. jún 2020

@ivkazba mne to tiež tak príde, ten chlap určite vie, ako sa robia deti takže buď bol uvedený do omylu alebo oklamaný zo strany autorky. Teraz je už neskoro plakať nad rozliatym mliekom. A spapať čo si navarila.

lenuliatko84
23. jún 2020

Priatel sa ti nemoze vyhrazat rozvodom.je to pravne nemozne

77daniela77
23. jún 2020

......ten prispevok pod tymto.....co by taketo zeny za to dali keby cakali dietatko......

sara07
23. jún 2020

v prvom rade by si si mala pokecat o tom s ním, v klude , potom s rodičmi, čo tu čakáš na mk nik nevie rodinné, bytove, finančné, časové pozadie v akom žijete
píšeš priatel tak ako sa môžete rozviest ked nie ste manželia, či umelo vytvorená téma aby sa zistili dáta do prieskumu kedže v parlamente su zo 4 návrhy zase
v tomto pripade adopcia nehrozi žial asi
máš dve možnosti a rozhodnut sa musíš sama, ako a čo zvladneš

osky
23. jún 2020

@ivkazba ci chcel ci nechcel,krd uz je dieta na ceste,jeho vlastne,co je to za charakter???
Prve i druhe lubi,a tretie uz nie???
Nedava jej na vyber,hned sa vyhraza rozchodom...
To je aka laska????
Cisty egoizmus!!!
@naty0818 tvoj priatel sa prave prejavil.
Zbal si veci a kasli na neho.
Svedci to len o tom ,aky ma charakter.
Takto sa veci neriesia-zatlaci ta do kuta a nemas na vyber.
Daj mu na vyber ty-bud vsetci,alebo odides...

cecilia29
23. jún 2020

Vyhraza sa ti teraz ze ta necha? Tak je velka sanca ze necha inokedy a pre iny dovod. Dieta je tvoje, uz si jeho matka a chce llen tvoju lasku. Ak mas financne, existencne problemy a rodina nepomoze tak su organizacie tore urcite pomozu https://www.zachranmezivoty.sk/

sara07
23. jún 2020

mimochodom za komančov bežen žili v dvojizbovom byte 4 alebo 5 ludia, takže dôvod že rodičia maju iba dvojizbovy byt nie je dôvod, jednoducho budeš sa musiet uskromnit
štát ti nepomôže v ničom

fokuska
23. jún 2020

@ivkazba
@naty0818
Prave preto sa pytam "ako" sa to stalo. Lebo ak sa nechranili a spoliehali na prerusovany styk alebo nieco take, tak su na vine obaja a vtedy je jeho reakcia mimo, lebo ked dalsie dieta nechcel, tak sa mal poriadne chranit.
Ak sa to stalo napriek spravne pouzitej ochrane, tak je to "smola" a prave tu na MK su vsetky tie statisticke vynimky.
Ak sa to stalo tak, ze on nechcel a ona vysadila antikoncepciu bez jeho vedomia, tak on je vlastne ten kto bol podvedeny.

Hned mi napadla ta diskusia, kde anonym pisal, ze partner nechce dieta ale ona ano a ze ak sa jej urobi na brucho a ona si to da rukou dnu, ci moze otehotniet, lebo ona velmi chce.

A Naty, ak citis, ze to babo chces, tak si ho nechaj. Ak by si isla na potrat, tak ti to vztah znici tak ci tak, pretoze sa s tym vnutorne nikdy nestotoznis a budes mu to vycitat. Ostava ti teraz uz len hladat moznosti kde byvat a z coho zit, aby si sa sama postarala o 2 deti. Je to na tebe, priatelov postoj asi tazko zmenis.

fokuska
23. jún 2020

@lenuliatko84 Ty o com tocis? Vyhraza sa jej rozchodom :D

tilko
23. jún 2020

ak si bábätko necháš...chce od teba odísť....a aký bude váš život potom....budete šťastní na veky vekov?....ste dospelí, tak neste následky a vyriešte to medzi sebou...ja súhlasím s príspevkom od @fokuska

julsh123
23. jún 2020

Takýto chlap si ani nezaslúži byť otcom!!
Určite na ten potrat nechoď lebo si to budeš do konca života vyčítať.

laguna28
23. jún 2020

@lenuliatko84 on sa jej vyhrážal rozchodom

beie
23. jún 2020

pusti mu toto video

https://www.youtube.com/watch?v=YWGSPatuO4o

určite tam nechoď

sara07
23. jún 2020

@fokuska no podla vzorky čo poznám baby ani jedna si to nevyčita, ani depku nemá, skôr si o 1000% riešia rozmyšlaju aby nemuseli ist znova
beru to že sa rozhodli správne ale robia všetko preto aby sa to už nestalo,
nenutila by som názor že si to nikdy neodpusti , čo sme sa bavili nie je to tak

katarinka89
23. jún 2020

@naty0818 A kto ti zaručí, že ak pôjdeš na potrat, priateľ ťa nenechá aj tak kôli inému dôvodu. Budeš opustená a s pocitom viny že si zabila dieťa.

laguna28
23. jún 2020

@naty0818 myslím si, že ak by ste sa mali rozísť, tak môžeš žiadať aj na seba výživné a samozrejme aj na deti.

ukulela
23. jún 2020

@naty0818 no niekde sa stala chyba v matrixe .... ak ste sa chranili a "stalo sa", tak je jeho reakcia mimo. rovnako, ak si on nechcel napr natiahnut gumu lebo on si da pozor .... ale ak si tomu pomohla, vediac o jeho nazore, tak sa niet comu cudovat ... to ste mali mat odkomunikovane dopredu, ze co ak nahodou ...
kazdopadne, ak by ma muz nutil ist na UPT proti mojej voli, uz by sme nezdielali spolocnu domacnost. moje telo, moje rozhodnutie. a ak sexuje, musi vediet, ze to moze mat nasledky.
@sara07 ja osobne som proti sprisneniu zakona o UPT a zastavam nazor, ze zena ma pravo volby, ale ver, ze ak ona to UPT nechce a donutia ju, bude si to vycitat. zena musi byt presvedcena, ze to ma dovod. tak, ako zeny po MA premyslaju, ze ich anjelik by mal tolko mesiacov/rokov/ .... tak by premyslala aj ona. ze jej dieta uz mohlo mat surodenca a ona dovolila, aby nemalo ...

xckaret
23. jún 2020

Baby, co to je za doba... mam dieta z prveho vztahu, priatel ma 2 deti z prveho vztahu, ja mam jedno dieta z prveho vztahu, druhe z druheho, priatel ma tiez dieta....ja a priatel cakame spolu dieta....kde je manzelstvo, kde je rodina, je to bordel....potom sa nedivte, ake problemy riesite. Sorry....musela som to napisat.

damtiporiti
23. jún 2020

@xckaret to nie je dobou, také bolo aj predtým len to ľudia nevešali na internety

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre