Pravdepodobnosť sekcie, ak som otvorená na jeden prst

rebeka243
22. dec 2020

Ahojte. Keď som 3 týždne tak isto otvorená na 1 prst, a termín mam v nedeľu 27.12. Je možné že budem rodiť sekciou? Primár mi povedal, že keď do nedele nič, tak mam prísť v pondelok a keď budem stále na 1 prst tak ideme cisársky. Ktorá to mala tiez takto?

veronikaszabova
22. dec 2020

@rebeka243 preco cisarsky? To, ze si 3t otvorena tak isto, nie je indikacia na sekciu.
Mozes byt aj na tri zamky zatvorena aj v den porodu. A nie je to na cisarak.
Nevravel ti nahodou, ze ti pichnu vyvolavacku?

nikiki29
22. dec 2020

@rebeka243 ja som tak bola ešte 8 dní po termíne, ani nie že na prst ale ledva na špičku. Tak ma hospitalizovali a zrazu v noci úplne z ničoho nič sa narodil.

rebeka243
autor
22. dec 2020

@veronikaszabova práveze mi povedal, že nebudú ma pichať, a čakať, kvôli corone. Ze to proste urobia tak.

rebeka243
autor
22. dec 2020

@nikiki29 no aj keď som prvorodicka a neviem čo má čaká, ale radšej by som rodila normálne a nie takto unáhlene pre coronu aby som tam nemusela chodiť ešte ďalší týždeň alebo 2.

veronikaszabova
22. dec 2020

@rebeka243 to je podla mna blbost. Sekciu ti neurobia len tak.

nikiki29
22. dec 2020

@rebeka243 tiež som bola prvorodička. A bolo to super, keď sa narodil sám, vtedy kedy chcel. Nedajte sa nahovoriť na niečo čo nechcete, o čom nie ste presvedčená... prenášať 7 dní je úplne v norme, ak je všetko v poriadku po zdravotnej stránke.

staskast
22. dec 2020

@rebeka243 no veď ak si aj otvorená len na prst, tak buď ti dajú vyvolavacku alebo ti dajú epidurál ten to rozbehne alebo.. možnosti je viac. Určite ti nedajú cisársky len tak pre nič za nič. Ja neviem čo majú všetci so sviatkami ja som bola v pôrodnici celé sviatky a teda nikto ma nenahal.
A určite sa nedaj odbiť, žiaden cisársky. Ja mám jeden za sebou a dobrovoľne keby dieťa nebolo v ohrození by som veru do toho nešla.

nikpa
22. dec 2020

@rebeka243 to co je za indikaciu k cisárskemu ze lebo korona 🙊 dobre, ze ti nepovedali, ze máš pockat s pôrodom do marca kym bude po druhej vlne. Ani korona, ani sviatky, ja som presviatkovala na rizikovom vianoce aj silvester a nikoho nenapadlo riešiť, ze sú sviatky. Bez zdravotných problémov a ked chceš rodiť prirodzene, v žiadnom pripade sa nedaj dotlačiť do cisaraku.

babydesire
23. dec 2020

@rebeka243 tiez si myslim ze je to sprostost,, ved gyndosi sa snazia znizit pocet cisarskych (nielen kvoli rodickam a novorodencom ale aj kvoli hodnoteniam porodnic ,cim menej nepodstatnych cisarskychbtym lepsia znsmja,,tsk nejak)..sekcia hlavne ked je ohrozeny zivot matky a /alebo dietata..inak niektory za uplatok/poplatok/dohodu... Ale nema sa to. Skor myslel vyvolavacku..okrem toho ked uz sa ohaname coronou - operacie ktore niesu nevyhnutne sa odkladaju (sekcia je operacia a ak nieje zdravotny dovod nemal by).. ja som tiez prenasala syna a dostala som vyvolavacku,to bol zeleny stvrtok vtedy,takze aj velkonocny pondelok som stravila v porodnici

miadi
23. dec 2020

@staskast asi si myslela oxytocin epidural nic nerozbehne je od bolesti.

staskast
23. dec 2020

@miadi nemyslelala. Mne dali epidural a otvorila som sa 🙂 pôrod sa rozbehol akurát že maly ostal zaseknutý 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre