Som prvorodička a zajtra mám termín pôrodu

tehotna40
16. dec 2020

Ahojte baby, vytvorila som si účet aby ste mi povedali vaše skúsenosti, nakoľko už tomu nerozumiem a mam strach o bábätko. Zajtra mám termín,prvorodicka, v nedeľu mi cely deň tvrdo bruško, aj ma bolelo podbruško aj krize. V pondelok nad ranom okolo štvrtej som išla na malu a mala som na toaletáku trochu krvi a malú zrazeninu, ešte som si ľahla a do piatej som behala na wcko ci sa to nezhorsuje a zopakovalo sa to este dva krát, tretí krát tam bolo uz viac krvi tak som volala do pôrodnice kde planujem rodit a povedali ze sa hneď mam prísť ukázať. Primar ma vyšetril a povedal ze z vnútra nič nekrvaca ,ze mi pravdepodobne odišla zatka alebo popraskali cievky ako som sa začala otvárať. Bola som otvorená na 2 cm, poslal ma na pásy a bola tam nejaká cinnost tak ma nechali v nemocnici. Bola som tam cely deň a noc a do rána som sa otvorila len o pol centimetra, kontrakcie sa nestupnovali stále len bolest podbruska a krizov, tak na vcera na obed pustili domov s tým ze sa mam šetriť a prísť keby mi odtiekla voda alebo sa bolesti stupnovali. V noci som mala znova na toaletáku trochu krvi a do rána taky krvavý a potom už ružový vytok. Podbruško a kríze ma bolia stále, teraz sa ten krvavý výtok zopakoval znova. Ešte som zabudla dodať ze ma od večera preháňa. Mate niektorá s týmto skúsenosti? Mam veriť primárovi ze to nie je nič vážne alebo tam mam ísť znova ? Som prvorodicka a o malinku sa veľmi bojím. Dakujem za každú odpoveď.

anjelicek26
16. dec 2020

Ze ta prehana, je znak rozbiehajuceho porodu, proste sa cistis. Ze krvacas (musi to byt ale len mierne), tak sa uvolnuju tkaniva a coskoro sa roztvori krcok. Podla mna mas o den-dva porodene a este stihas krasne vianoce doma s rodinou ;)

karhu
16. dec 2020

ak ta prehana, tak sa to uz rozbieha, mozno uz dnes v noci, mozno nie🙂....hlavne nestracat hlavu, v porodnici ASERTIVNE, pytaj sa, nech ti vysvetlia co sa deje, ako chcu postupovat, treba povedat nahlas a slusne ak sa ti nieco ne/bude pacit..lekar, sestricky maju sice skusenosti a je to pre nich rutina, ale kazdy porod je iny a ty svoje telo poznas lepsie, drzim palce👶🍀

tehotna40
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ejjja
16. dec 2020

Prvorodicky sice stresuju, ale ak sa ti niečo nezdá, radšej sa chod do nemocnice aj 3 krát skontrolovať. Ak sa nič nedeje budeš kľudnejšia a ak sa niečo deje, mozno si ta tam aj nechaju a budeš mat lekárov poruke. Držím prsty.

tehotna40
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
16. dec 2020

@tehotna40 pit ti nemozu zakazat, na energiu som brala hroznovy cukor, to neskodi aj keby robili cisarsky, je to fajn.

tehotna40
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oblecenie99
16. dec 2020

@tehotna40 Minulý rok v takomto čase som bola ako na ihlách...rodiť som mala 24.12.Od konca novembra zo mňa neustále "niečo" kvapkalo,boli sme na pohotovosti,vraj si vymýšľam..Tvrdlo mi brucho,nemohla som spať,kríze v riti,ale vraj všetko v poriadku,je to normálne.V noci 22.12. má manžel zobral na pohotovosť,pre vysoký tlak,v živote mi tak zle nebolo..službukonajúca sestra mala aspoň možnosť vyziapat sa,lebo som ju rušila,ona si myslela,že rodím,ale mne "nič" nie je.Nechali ma 2 noci,kvapkat kvapkalo naďalej,pridal sa zelený výtok,ktorý bol podľa doktorky ráno 24.12. na vizite v poriadku.Pustili ma domov,že však nech si vychutnám Vianoce.Avizovala som,že aj tie pohyby sú stále slabšie,vraj v pohode,v tomto štádiu už bábätká tak nekopkaju. Čo by taká prvorodicka.mojla o tom vedieť,nie?Tak ma.presvedcili...28.12. sme išli na kontrolu.Vraj monitor slabší,aha,kde sa podela plodová voda???že je jej tak málo?? (No to čosi čo kvapkalo...).Dostala som klystír,vyvolávacku,nič..ani kontrakcia,ani som sa neotvorila.Ale prišlo mi podozrivé,že na monitore som aj hodinu a sestry doslova drgali do môjho brucha,aby aspoň dačo...čiže na koniec akútna sekcia v celkovej narkoze,slabé ozvy bábätka.Dieta bolo nízko,prakticky v pôrodných cestách,zaseknute,v atipickej polohe (kvôli tomuto sme museli riešiť u neho torticolis,teda skrátenie krcného svalu). K tej polohe ešte toľko,že 6 týždňov pred termínom pôrodu mi kleslo brucho,bolo celé doľava akoby vybocene, a odvtedy som cítila,že malý ma tlačí tam dole..vraj aj toto si nahováram a preháňam.Pritom na poradni už v nemocnici oni sami raz povedali,že dieťa je tak nízko,že mu nevedia odmerať hlavičku.Za to,že syn žije a je zdravý môžem vďačiť paradoxne práve tomu,že moje telo "zlyhalo",teda nerozbehol sa porod,lebo tak ako bol by sa nikdy prirodzene nemohol narodiť.Sekciu mi mali urobiť ešte toho 24.12.,keď som volala na poplach,že niečo nesedí,ušetrili by sme si kopec stresu.Oni sa ma chceli zbaviť lebo boli Vianoce,aj nám to povedali,že mám byť rada a vďačná,že môžem byť doma,lebo púšťajú každého,koho sa len dá.Vdaka tejto skúsenosti sme mali so synom veľmi ťažky začiatok,lebo dlho som sa dávala dokopy,fungovala som iba ako stroj.. ďalšie dieťa určite nechcem.Aj keď som vždy chcela dve.Pytala si sa na skúsenosť,je aj takáto..nechcem strašiť,lebo aj u nás to chvalabohu dopadlo dobre,hlavne,že sme a že sme zdraví.Ale ja radim radšej dať na vnútorný pocit.Žiaľ,neviem,ake to je,keď sa rozbieha pôrod,ženy tu hore píšu,že to kľudne môže byť tá zátka.. 🤷 ale keď sa ti niečo nebude zdať,radšej choďte do nemocnice.Ja som sa tiež dala presvedčiť,že to ja som tá čo nevie lebo nikdy nerodila a všetko je OK..nebolo.

tehotna40
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oblecenie99
16. dec 2020

@tehotna40 Dúfam, že som ťa nevystrašila, teraz už aj ľutujem, že som to napísala... ide hlavne o to, že naozaj sa skús sústrediť na seba, na svoje pocity, a najmä na to, že vo všeobecnosti je pôrod prirodzená vec a sme stavané tak, aby sme to zvládli 🙂 Dokonca aj u mňa, čo som sa pod vplyvom blbých hormónov obviňovala, že neviem rodiť, to telo v pravý čas zafungovalo tak ako malo: nerodilo. A takto to dieťa ochránilo, a narodilo sa ináč ;) bude všetko v poriadku. Ako som písala vyššie, u mňa tam bol dôvod na red alert už dávno predtým, u teba je najťažšie všetko v poriadku 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre