Koľko kalórii by malo denne prijať 13 ročné dievča?

angee200
15. máj 2021

Dobrý deň.. chcela by som sa spýtať koľko kalórii by denne malo prijať sedavé 13- ročné dievča , aby si udržalo svoju váhu (169cm,47kg) ?

dominikac321
15. máj 2021

je chore riesit kalorie pri 13rocnom dietati

anavianavi
15. máj 2021

podla mna minimalne rovnako ako dospela zena, ak aj nie viac. Plus zavisi od aktivity.

emmanovot
15. máj 2021

podľa mna je počítanie kalorii u tak mladej baby nepodstatné... ak si cheš udrzaž váhu alebo aj schudnpť, tak by som radšej zvolil nejaky šport, predsa len je to aj zdravšie pre telo celkvo

marcellka32
15. máj 2021

Mám 13 ročnú dcéru a má 170 CM a 48 kg a je štíhla, je všetko, aj sladkého aj vareného, ale moja je stále v pohybe, buď so psom behá alebo na bicykli, korčule, skateboard...ani má nenapadlo riešit kalórie pri nej

mamamasama
15. máj 2021

pri takomto BMI kludne kolko zvladne... ved musis byt stihlunka...

vler
15. máj 2021

47 kg na 169 cm je mimochodom podvaha

zuzikak
15. máj 2021

pokial dievca nema vylozene diagnostikovanu nadvahu je velky nezmysel, priam az sialenost riesit vahu, kalorie a podobne kraviny. Je to stale dieta a je vo vyvoji. Aj ked zje 2x tolko co dospela zena. Jej spalovanie a travenie funguje na uplne inom principe. Velmi vela deti naberie tuku pocas pubertalneho obdobia a je zbytocnost to riesit. Je to len prechodne obdobie a ked podrastie, znova sa tuky stratia a postava zostihli. 13 rocna je skolopovinne dieta a treba mysliet na to, ze aj pri studiu je potrebna energia a vyvazena strava - nie pozeranie na kalorie a tabulky. Prosim, prosim neblbnite s kaloriami.

majamat
15. máj 2021

Váš BMI: 16,46 Ťažká podvýživa

tu je stupnica

menej ako 16.5Ťažká podvýživa
16.5 - 18.5Podváha
18.5 - 25Ideálne (zdravá) váha
25 - 30Ľahká nadváha
30 - 35Stredná nadváha (Obezita 1. stupňa)
35 - 40Vyššia nadváha (Obezita 2. stupňa)
více než 40Veľmi vysoká nadváha (Ob. 3. stupňa)

cize nemala by si drzat hmotnost,a le mala by proibrat

majamat
15. máj 2021

aj ked ma len 13r, ale pri tej yske predpokladam, ze uz je vyvinuta dostatocne na to,a by bola hodnotena ako dospela zena puberta sa zrejme este ukncuje, neviem ci este rastie,a le zrejme uz sa rast spomaluje neviem teda ci uz ma ms, ale predpokladam, ze skor ano, alebo coskoro pride.
predpokladam, ze rejme aj rychlo narastla a proste pri tom raste nestihala priberat,

ono to funguje takto. u dievcata sa rozbehne puberta, zacnu sa objavovat druhotne pohlavne znaky, urychli sa rast, niekedy moze byt fakt rychly. u dievcat sa rast urychluje v zaciatkoch puberty, pripadne v polovici ( u chlapcov skor na konci ). puberta trva asi tak minimlane 3r,a le moze aj dlhsie. na konci pubeety dievca dostane ms a rast sa rapidne spomaluje. potom moze mat este 2r zostaktovy rasst, kotry moze byt uz velmi pomaly, napr, 2cm za tie 2r.

macekovam
15. máj 2021

@angee200 nič nerátaj... Netreba.. Všetko môžeš jest.. Ale prechádzky alebo nejaký šport doma ti stačí.. A pokojne zákusky aj čipsy môžeš...pravidelny phyb je dôležitý... Keď aj nie intenzívny... Ale zarad ho do svojho bežného dňa a všetko môžeš...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macekovam
15. máj 2021

@elizabet173 no bude.. podla teba je to co....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macekovam
15. máj 2021

@elizabet173 ale netaraj..ty sa nemozes poravnavat s niekym len tak od ,,brucha,, dnes su dievcata vyspele nie ako volakedy.. maju prsia vacsie ako dospele zeny.. aj ritku nejaku... a pri tej vyske vobevc nevazi viac ako je by mala... je rodiel ,,dievca,, a ,,dievca,,. Tvoj komentar podla mna vobec nieje na mieste...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
16. máj 2021

@elizabet173 pri vyske 170cm a 41kg vychudnuta byt musela, je uplne jedno aky typpostavy mas, ta hmotnsot je extremne nizka na taku vysku. bud ti nepovedala spravnu hmotnost, ale ty ju vnimas inak. to moze byt spsoobene tym, ze aj oblecnie skresluje. ppznam chlapa co pri vyske rpiblizne 170cm vazi 47kg a teda vychudnuty je. berie nutricne napoje, vitaminy,a by probral. predpisuju a doporucuju mu to aj lekari.

u deti je BMI prirodzene nizsie, ale vo veku 13r a pri tej vyske sa da predpokladat, ze uz je po puberte a prechadza skor do adolescentneho veku, mozno mala pubertu o kusocek skor ako ej priemer, co je uplne normalne. do puberty sa dieta vyvija ako dieta a platia pre neho aj taketo telesne parametre,a le v puberte dospieva, cize sa dostava na uroven dospeleho clovea a preto sa uz musia brat do uvahy parametre dospeleho cloveka. a tato vaha je normlana u dospeleho cloveka tak pri vyske 155cm &ä plus minus nieco )
mam kamaratku, ktora mala taku vahu pri vyske 157-158cm a bola stihla a akurat. len sa stazovala, ze nema ziadny zadok,a ni prsia. ked schudla a mala 43cm ´, uz bola dost stihla,a le pri jej vyske to este extrem nebol. no ona mala teda o 10cm menej.
tiez som ponala babu, co mala 185cm a teda vazila 56-58kg. a bola vychudnuta. som mala pocit, ze sa zlomi.

majamat
16. máj 2021

nehovoriac o tom, ze clovek s tak nizkou hmotnostou nema dostatocne zasoby podkozneho tuku, ak sa jedna o 13r tinedzera, tak potom ok, este to take zle nebude, deti v tomto vveku rastu niejedy extremne rychlo, preto sa stava, ze sa vytiahnu a nestihnu pribrat. cize to je v pohode, nebrala by som to za nic patologicke, no udrziavat taku vahu spravne teda nei je. samozrejme sa nemusi nijak extremne napchavat,a le teda nemsui sa vobec obmedzovat.

majamat
16. máj 2021

hodila som to do kalkulacky na nete a teda vychadza mi to , ze ma tuku okolo 10%. u zien ej normlane mnozstvo tuku okolo 18-35%. o mladych dievcat je rnoma nizsie, ako u starsich zien. neviem rpesne tu hodntou vypocitat, elbo to chce obvod pasu, tak som zadavala taky ten modelkovksy od 55-60cm a teda vsli mi presne hodnoty od 4,4-12,3%. no predpokladam, ez pri tych parametroch bude mat skor okolo 58cm a menej, co vychadza cez 9%. to uz je aj na mlady vek malo.

tuk v tele v urcitom mnozstve je dolezity, sluzi aj akozasobaren mnohych latok, preto nie ej dobre, ked je pod normou, lebo telo nemusi spravne fungovat. v endokrinologickom ustave v Lubochne takymto detom davali vyzivnu dietu a dostavali viac jedla. na nedostatok tuku v tele su citlive dost hormony a niektore vitaminy a kto vie co este.