Mali ste tiež bolesť pod krížami?

tamarci
27. aug 2013

Dobrý deň, som v 16tt a vlastne už cca 2 mesiace mám bolesti v oblasti pod krížami, konkrétne na pravej strane, bolí ma to keď na pravú nohu prenesiem celú váhu, aj keď vstávam zo sedu, alebo aj keď sa chcem v ľahu uvoľniť. Nebolí to intenzívne, boli dni, keď to nebolelo vôbec. Najskôr som si ani nemyslela, že to môže mať niečo dočinenia s tehotenstvom, ani som tomu nevenovala takú pozornosť, ale začína ma to bolieť viac. Myslíte, že mi môže bábo tlačiť na niečo zo zadnej strany? Pred teho som takýto problém nikdy nemala. S gynekologičkou to budem riešiť o týždeň v poradni, len skúšam hľadať radu od niekoho, kto s tým prípadne má skúsenosť. Za všetky odpovede ďakujem.

adrika72
27. aug 2013

Dobrý deň,sme v rovnakom týždni tehotenstva a presne tento problém som mala aj ja asi v 8tt. Neskutočne ma boleli kríže,teda ani nie kríže ale skôr tesne nad zadkom na jednej strane. Bolelo ma to v sede,v stoji ale aj pri chôdzi,kedy mi až akoby išla taká slabosť do nohy,že som si musela hneď kdekoľvek sadnúť.Bolesť bola veľmi intenzívna,ale keď som si posedela na chvíľu ustúpila,ale zase sa vrátila keď som nebola v kľude,takisto ma to bolelo v noci pri otáčaní sa v posteli.Pred tehotenstvom som takisto nemala žiadne problémy.A takisto som mala dni keď ma nič nebolelo a myslela som si,že je už dobre a potom zase z ničoho nič ma to chytilo.Máme známu neurologičku a tak som s ňou tento môj problém prekonzultovala.Povypytovala sa ma kde ma to bolí,aká je to bolesť a povedala mi toto...mám si vyslovene poležať dva tri dni v kľude,mám si dať magnézium a kombináciu B vitamínov volá sa to Milgamma je to na voľno a pri bolesti keď už to bude neznesiteľné si mám dať Paralen ten sa v tehu môže.Ak to ale prechádzať nebude treba sa ísť ukázať aj gynekologovi.Chvala Bohu mi to prešlo,ale aj tak som to preberala s gynekologičkou a tá mi povedala,že každú tretiu trápia bolesti krížov,ktoré sú niekedy len chvíľkové,ale môžu trvať až do konca. Povedala mi, že to je bolesť platničiek čo úzko súvisí s tehotenstvom a treba len taký trošku šetriaci režim...Skúste si dať to magnézium a tie vitamíny a poležať mne to pomohlo...Prajem Vám nech Vám to prejde,aby ste si tehotenstvo mohli naplno užívať...

fearandlove
27. aug 2013

Super a vďaka za tento príspevok presne tento problém trápi aj mna a uz som z toho aj dost nervozna kedze su to velmi nepríjemné bolesti a cim ďalej tym viac dni nepretržite ma trapia...hned zajtra kupim spomínané vitamíny a budem dúfať ze už to bude ok. Este raz veeeelka vdaka.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre