Neustály hlad v tehotenstve

24. jan 2024

Baby pomaly končím 2. trimester (som 25tt) a posledný týždeň nejako rýchlo priberám (+2kg za 2 týždne, doteraz som mala +3kg len za celé tehu). To by ale nebolo nič hrozné, ide skôr o to, že musim stále jesť lebo som často hladná. Fakt takmer každú hodinu jem, lebo cítim hlad. Čítam všade že väčšinou to je v prvom trimestri tak, ja som to nemala a teraz ma to prekvapilo. Je to normálne? Mne hneď napadlo aby som nemala nejakú tehu cukrovku alebo čo (na test idem až o 2 týždne). Mali ste to niektora? Ďakujem.

nairia
24. jan 2024

ja! 🤣 prvy trimester nic, v druhom som zrala ako bezprizorna, obzvlast som si ficala na cokoladach a sladkom. teraz uz koncim 8m a teda posledny tyzden zase jem velmi malo, lebo vobec nemam pocit hladu. napriek tomu, co som pozrala som pribrala tak normalne (+10kg). rastie v tebe novy clovek, telo si pyta, pokial nemas nejake obrovske vahove prirastky, neriesila by som to.
este dodam, ze s cukrovkou to nema ziaden suvis.

autor
24. jan 2024

@nairia presnee to isté😂 prvý trimester nič, žiadne sladke absolutne nič mi nešlo a teraz ?? Vyžieram sladkosti, mam pocit, že za deň mam prijem len zo sacharidov 🙈 do toho ale aj normálne jedlá, musim mať aj polievku aj druhé jedlo, čo som doteraz nedokázala nikdy zjesť😂😂
Super ďakujem za podporu a upokojenie🙏😅

lneviemmeno
24. jan 2024

ja som praveze cele tehu nejedla moc a stacilo mi malinko a teraz v 3. trimestri fuuu🥲vkuse hladna, zjem vacsie porcie, pribrala som dost.. som takmer 38tt a jem ako kyselina 😂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre