Otváranie sa v 30. týždni

da_n_ka
30. dec 2013

Prosim Vas mate niektora skusenosti s otvaranim??? Ja mam krcok 0,5 cm a otvorena tesne pre prst. Som druhorodicka

keziah
30. dec 2013

@da_n_ka co ja viem, tak u druhorodicky je otvorenie na prst uplne normalne aj skor ako v 30tt. Krcok sa mi vsak zda byt kratky. Ak sa ti da, daj si kludovy rezim, pokial ta teda nejdu hospitalizovat. Ja som ako druhorodicka lezala s podobnym nalezom od 28tt v nemocke a nakoniec mi kvoli prenasaniu porod museli vyvolavat.

da_n_ka
autor
30. dec 2013

@keziah Tak ja som mala kratky krcok aj pri prvom a rodila som v 38 tt, ale vtedy som sa neotvarala, tak skoro.... Ja som vlastne na spicku bola otvorena uz od 16tt. Len to otvaranie ma trapi, a ze citim pohyby dost nizko

keziah
30. dec 2013

@da_n_ka aj ja som mala pohyby nizko, hlavicka bola uz dlho zostupena, lekar vravel, ze porod kazdym dnom, vsetko pripravene a houbelejz.. tahalo sa to este 3 tyzdne. Hlavne klud. A ak je mozne, tak aj ten pokoj si naordinuj.

da_n_ka
autor
30. dec 2013

asi chvala bohu ze nik iny nema takyto problem 🙂

kkatusa123
31. dec 2013

ja som si tym presla pri prvej dcere. od 30 tt do 37 tt som otvorena na 2 prsty lezala v spitali. nakoniec som porodila v termine

mia_31
31. dec 2013

ja som bola otvorená na 2 prsty od 28tt v 30tt ma hospitalizovali, ležala som v nemocke do 34tt a potom som ležala doma, vydržala som do 37tt a nakoniec som rodila 16 hodín lebo nie a nie sa otvoriť na tie 2 prsty som bola otvorená asi 14 hodín počas porodu, malá sa narodila v pohode s peknými mierami, po 5 dňoch sme boli doma. Teraz som tehu opäť a dosť sa bojím, že sa to zopakuje predsa ležať keď už doma jedno dieťa pobehuje nieje nič moc a už vôbec sa mi nechce do nemocky. Dúfam, že sa tomu vyhnem.

da_n_ka
autor
31. dec 2013

Tak ja mam taky problem ze do nemocky ist nemozem kedze mi doma pobehuje dvojrocne chlapcatko... a manzel doma ostat nemoze, lebo aj byvat musime niekde... tak uvidime ako dlho budeme drzat

kveta
31. dec 2013

@da_n_ka Povolaj starkych na pomoc, lebo ak sa Ti narodi predcasniatko, tak sa moze stat, ze zase nebude mat kto byt so starsim dietatom, lebo budes lietat s mladsim po doktoroch a rehabilitaciach.

da_n_ka
autor
31. dec 2013

@kveta Kiez by sa dalo... v dnesnej dobe starky pracuju... jedny maju pekaren a su na nu dvaja a druhy pracuju v zahranici.... ani tak- ani tak

gabulka15
31. dec 2013

@da_n_ka ahojky ja som tiez bola v 31tt otvorena na 0,5cm . lekar mi povedal ze sa musim setrit lezat pit mineralku magnezium aj vitamin magne b6 . ja som bola prvorodicka cize som si mohla dovolit lezat skoro cely den , nakoniec som vydrzale ma v pohodke az do planovanej sekcie , takze treba sa setrit nic tazke nezdvihat atd . mna lekar tak natrasil ze mi pvedal ze idem rodit , ale zasa to bolo na nieco dobre aspon som si to uvedomila a zacala sa setrit .

kveta
31. dec 2013

@da_n_ka Sesternice, kamaratka, krstny,,?

da_n_ka
autor
31. dec 2013

@kveta bohuzial nik kto by mohol.... Niekedy nejde proste vsetko tak ako by sme chcely

kveta
31. dec 2013

@da_n_ka No neviem. Moja zivotna skusenost je, ze ked zlyhaju najblizsi, treba sa obratit na tych, co su dalej..
A ze vsetko je vec priorit. Tvoj muz by sa kohol hodit na pnku. Niekto zo starkych tiez.. Proste ak su prioritou prachy, tak to nejde.. Ak dieta, tak existuje aj okamzita vypoved.

keziah
31. dec 2013

@da_n_ka @kveta tiez ma napadlo, ze ty do nemocky a manzel na ocr alebo pn

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ifkael
31. dec 2013

@da_n_ka otvorena aj na 4cm mozes behat po svete aj trityzdne aj viac

Aspon trochu kludovy rezim, mam doma tri deti a stvrte na ceste...krcek ziadny, porodne cesty ako pred porodom, presiaknute a makke... Snazim sa lezat- s detmi citame, ked pride muz z prace sa im venuje...mame sice svokru blizko, ale ale ta sa nepretrhne...teraz ked su sviatky su z muzom skoro stale - mam oddych. Kontrakcie mi uz skakali kazdych 5 minut, raz som isla aj na pohotovost- syn mi skocil na brucho a fakt som mala pocit ze kontrakcie silneju...zastavili, pustili ma domov - lezat.

Uz tych par tyzdnov dame neboj nic 🙂))

bebiss
31. dec 2013

aj ja som si prešla niečím podobným ako niektoré kočky, ktoré ti tu píšu... Tiež som sa začala skoro otvárať, od 29tt žiaden krčok a otvorená na prst, poležala som si v nemocke do ukončeného 34tt - keď ma púšťali domov bola som otvorená na 4 cm... V 35 tt som bola už na 8 cm otvorená, ale pôrod nikde... Nakoniec mi ho v nemocke sami spustili v 36tt, lebo zvážili, že sa mi neoplatí hore-dole behať z nemocky domov 🙂 Takže pokiaľ nemáš kontrakcie, alebo ti neodteká voda kľudovým režimom to môžeš potiahnúť až do termínu. Zalarmuj kamošky, ktoré ti drobca aspoň na chvíľku cez deň povarujú, keď už rodina nemôže... Je to už len pár týždňov, aspoň do toho 35 tt... Držím palce! 🙂

miilada
31. dec 2013

Prosim Vas, ako casto vam kontroluju stav krcka na vzhlad (vaginalne vys.) a meraju dlzku sonom? Vag. vysetrenie mi Dr. robila len 1x, a to v 18tt, teraz som v 24tt. Co sa tyka dlzky, nemyslim, ze mi ju niekedy merala - alebo aspon v knizke nemam nic zapisane. Skrateny krcok a otvaranie asi zena sama neciti, preto sa tak zaujimam. Akurat pohyby, tie citim velmi nizko.

bebiss
31. dec 2013

@miilada ja som chodila k dr. každé dva týždne (bola som na rizikovom), vždy ma vyšetril aj vaginálne a zmeral dlžku krčka sonom... a čo viem, tak každú tehuľku tak vyšetroval, čudujem sa že vaša dr. nie... Otváranie sa ako také nie je cítiť, no môže ho spustiť tvrdnutie bruška, u mňa to tak bolo...

da_n_ka
autor
31. dec 2013

@kveta
@keziah zienky tak budte radi ze mate take rodiny ake mate... a to aby siel muz na PN alebo ocr??? a kde budeme byvat??

kveta
31. dec 2013

@da_n_ka Je to zjavne o prioritach..

mikchaila
31. dec 2013

co je prednejsie? zdravie, dieta alebo peniaze??? aj pekaren sa da zavriet aj vychovavatelka sa da najat..aj zdravie sa da po...kaslat. 30 tyzdnov sa trapis s miminkom a potom sa pytas takuto stupidnu otazku?? (prepac, ale urci si priority - nie v zlom...)

koniarova
31. dec 2013

@da_n_ka Lekár čo vraví?

da_n_ka
autor
31. dec 2013

@kveta
@mikchaila dakujem za odsudzovanie, ja som sa pytala na to ci ma nejaka skusenosti, nie na to ako si zariadit nemocnicu, Ani doktor mi zatial o nemocnici nehovoril. Pri prvom som mala nieco podobne, len bez otvarania, a to som si v nemocke polezala. A to aku mam ja rodinu si nevyberiem. takze este raz si vazte , ak mate ohladuplnnu rodinu doma.
@koniarova No povedal ze kebyze nepozna moje prve tehu tak ma hned berie do nemocky

kveta
31. dec 2013

@da_n_ka Tak tu mas moju skusenost: ked som zistila v deviatom tyzdni tehu, den pred podpisom pracovnej zmluvy, se cakam vymodlene babo, ostala som doma lezat nezamestnana 30 tyzdnov. Bolo to rizikove tehu. Podriadila som tomu cely svoj zivot a cele tyzdne som sa pozerala ako mi byt zapada prachom, lebo leziac clovek nic neuprace.. Bola som sama, bez partnera. Najblizsia rodina bola niekoko hodin rychlikom daleko. Vies, aj takto sa o babo bojuje.

katpetdo
31. dec 2013

@da_n_ka drzim palce aby maly vydrzal co najdlhsie.
Mna prijimali do nemocnice v 31tt bez krcka, otvorena na 4-5cm, dr vraj uz citila hlavicku, maly bol proste nastartovany 🙂. Vsetci mi tvrdili, ze porodim do 1-2 dni, nestalo sa (co som im od zaciatku aj ja tvrdila). V 35tt ma chceli prepustit, ale zistili, ze som uz otvorena na 8cm, tak si ma tam nechali. Vecer som porodila za 20min po odteceni vody 🙂. Takze je to individualne. V nemocnici som smela len do sprchy a na zachod, liali do mna litre Mg a inych somarin, ale otvarala som sa dalej, bez toho aby som o tom vedela.

Inak tiez som mala termin v marci a chlapca. Nejake su tie marcovcatka nedockave 🙂.

da_n_ka
autor
31. dec 2013

@kveta presne tak vyzeralo moje prve tehotenstvo.... tak isto som odisla z prace, a lezala bud v nemocke alebo doma. Ale teraz ked cakam druhe tak je to uplne o niecom aj inom... mam doma uz jednu prioritu o ktoru sa musim tiez starat.... neda sa mi odlozit niekde syna...

da_n_ka
autor
31. dec 2013

@katpetdo moje prve malo bzt marcoviatko, a narodil sa 23.2 ale s vyvolavakou koli inym problemom 🙂 A dakujem za podporu. Je mile ze sa tu mamicky este chapu 🤐

ifkael
31. dec 2013

@da_n_ka najmensi ma 2,5 roka...dostal vynimku aby isiel skor do skolky ked som natom takto... A ziadne vychadzky s nimi, do skolky ich nosi muz, obcas jedna kocka co tu mame dohodnutu... Sem tam ich aj vyberie alebo najstarsi syn...10 rocny. Vedia, ze ziadne prechadzky s mamou docasne ci vylety.... Neda sa s malym citat, lezat a pozerat rozpravky?
Tych par tyzdnov to vydrzi

katpetdo
31. dec 2013

@da_n_ka moj je o 16 dni starsi 🙂.

Hlavne bud psychicky v pohode. Na mna mali v nemocnici "nervy" lebo som vobec nestresovala 🙂 a brala situaciu s chladnou hlavou a myslim, ze to pomohlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre