Som v 17. týždni a myslím si, že moje dieťa má rázštep

zvolsiinylogin
15. sep 2014

ahojte, som 17 tt, na poslednom sone som videla na babenku nieco, co som nepochoipila a dr. sa k tomu vobec nevyjadril. Na konci chrbtice malovybezok, akoby predlzenie chrbatika o niekolko stavcov, a bol vidiet sj zadocek. Ten vycnelok presahoval nad zadocek . Moholby to byt razstep? Pomozete mi? Na nic ine nedokazem mysliet. Dakujem vam.

bonaqa2013
15. sep 2014

prečo si sa neopýtala lekára? Možno to vobec nič nie je a ty sa s tým zbytočne zaťažuješ. Alebo Ti lekár niečo naznačil? Ak si myslíš, že tam niečo može byť choď za lekárom a polož mu jednoznačnú otázku. Si matka, kto iný by to mal vedieť ak nie ty?
Mám 4 deti, ale obrázok zo sona mi dali len pri jednom - poslednom dieťati, ale my sme tam nevideli nič - ani dieťa poriadne, a ten moj nemal ani chuť sa nato pozerať. Takže obrázok putoval rovno do skrine.

dominix
15. sep 2014

ahoj, myslim, ze ked doktor nic nespominal, urcite je vsetko OK...ved o tom je ten utz, ze pozru ci tam nie su nejake vady...hlavne nestresovat🙂

ematko29
15. sep 2014

ja si to nemyslim,ja si skor myslim,ze ak by to bol razstep tak by ta chrbtica teda stavce nezapadali do seba.ak to bolo akoby chvostik tak si myslim,ze to bolo normalne lebo ultrazvuk nezachyti vsetko.napriklad ked robili 4d ultrazvuk mojej druhej dcere v 30tt tak jej nebolo vidno vrch hlavy ,teda na tej fotke a vsetko bolo ok.ak by mal tvoj lekar nejake podozrenie urcite by ta poslal na nejake vysetrenie este,on to nesmie nechat len tak.nezatazuj sa.

chocolatte1
15. sep 2014

nie nebol to rázštep, je to normálne vývojové štádium plodu kde má ešte akoby chvostík. V ojedinelých prípadoch sa stane, že sa bábätko narodí akoby s chvostíkom ten sa však chirurgicky odstráni veľmi skoro po pôrode a nemá to žiadny vplyv na zdravie bábätka.

zvolsiinylogin
autor
15. sep 2014

dakujem dievcata za povzbudenie...este uvazujeme aj nad alternativou - je to chlapcek, alebo dalsia , ze to bola pupocna snura...ved klasicke sono moze skreslovat struktury.....13.10. sana to hned opytam...takze moze to byt nieco z vyvinoveho hladiska, dakujem....velmi som sa bala..

chocolatte1
15. sep 2014

@zvolsiinylogin nestresuj sa keby to bol rázštep alebo iná anomália rieši sa to okamžite určite by to pred tebou nikto nezatajoval

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre