Udusenie bábätka v 39. týždni

perdita11
7. dec 2021

Ahojte,
Moja znama prisla o babatko v 39.tyzdni tehotenstva. Prave som sa to dozvedela. Este je v nemocnici. Pricina smrti vraj udusenie.
Je to vobec mozne, ze sa nieco taketo stane v tak neskorom stadiu ked bolo babatko este vcera v poriadku? Ona tiez.
Ako ju podporit? Som v soku, tak pisem sem.

veronika0310
7. dec 2021

Áno môže sa to stať. Zrejme malo pupočnú šnúru okolo krku.. veľmi ma to mrzí.
Asi najviac jej pomôžete tým že ju budete podporovať a budete pri nej stať. Strata bábätka veľmi bolí

lukina20
7. dec 2021

v prvom rade ma to velmi mrzi, je to obrovska strata, drzim palce aby sa cim skor dala dokopy, aj ked tu bolest asi len tak nieco nezmierni a bude potrebne mnozstvo casu...
v druhom rade prepac, ze sa opytam tak necitlivo, ale babatko zomrelo v maternici alebo pri porode? moja kamoska zhodou okolnosti rodila v ten den kedy sa narodilo aj mrtve babatko. malo omotanu pupocnu snuru okolo krku a ako rodicka tlacila, tak... no stalo sa nestastie...
viac krat ked som bola tehotna som sa s kamoskou pozastavila, ze ako je mozne, ze dnesna moderne pristroje nevedia presne urcit polohu pupocnej snury... chapem, ze babatko sa mrvi, hybe a neustale meni polohu, ale tak tesne pred porodom by sa mozno skontrolovat mohla...
zelam pevne nervy, vela zdravia a stojte pri nej.

luccija
7. dec 2021

@perdita11 žiaľ je...dcerina učiteľka po 5 r čakala prvé bábätko doma všetko nachystané a 3 t pred pôrodom zomrelo.Adoptovali si dieťa boli v poradovníku už dlho, lebo ani nečakali, že prirodzene otehotnie.Neviem ako podporiť uvidíš aká bude niekto sa uzavrie, niekto to potrebuje dostať von.Poplacete si:(

guiseppinka
7. dec 2021

Ano moze, bohuzial... Vravel mi to znamy gynekolog aj po mojom porode - kym je babo uplne mrnave, tak sa toci kadejak a zauzli si, omota snuru...a potom postupne ju utiahne a koniec... Uzol na snure mala aj kamoska, co rodila tyzden a pol predo mnou, nevedelo sa, ze preco mala bola vzdy na dolnych hraniciach tabulky... Po porode sa zistilo, ze bol uzol na snure... Ja som mala to iste, ale moj maly bol nastastie vzdy v norme...

Ako pomoct kamoske neviem. Uprimne si neviem predstavit tu bolest a zrazu pocit prazdnoty...

perdita11
autor
7. dec 2021

@lukina20 kde rodila tvoja znama? Nemam blizsie detaily, iba ze sa babo udusilo a uz mi viac nenapisala, ale ani sa nechcem viac pytat, lebo neviem najst vhodne slova.

perdita11
autor
7. dec 2021

@luccija boze to je strasne. A tam co bola pricina?

perdita11
autor
7. dec 2021

@guiseppinka a moze sa narodit zdrave babo aj ked je uzol na pupocnej snure?

guiseppinka
7. dec 2021

@perdita11 jasne... Vid moj maly, kamoskina mala, segra mala snuru na krku, tusim aj ja som mala... Myslim, ze je vela deti...

perdita11
autor
7. dec 2021

@guiseppinka jasne, ale je rozdiel ci je len omotana alebo je tam aj uzol.

zafir01
7. dec 2021

@perdita11 ahoj. Stalo sa mi to isté. 2 dní pred termínom. Omotana šnúra okolo krku. Nič iné nezistili. Bude tomu 6 rokov,no stále to boli.
Je od teba pekne, že sa zaujímas ako kamarátku podporiť. Netreba rozprávať. Ze je ešte mladá a bude mať deti. Ani nič podobné. Občas stačí len prísť a silno objať. Možno napísať, že ak by čokoľvek potrebovala, si tu pre ňu. Mne take slová pomohli... Naopak, ak mi niekto začal hovoriť aký je život a ze ešte budem mat deti a podobne, malá som chuť ich vyhodiť.
Ďalšia skupina ľudí, žiaľ aj z rodiny bola taka, ze sa zas tvárili, akoby sa nič nestalo (proste nevedeli reagovať) ako keby moja dcérka vobec nejestvovala. To ma vedelo veľmi zarmutit a zároveň nahnevať.

perdita11
autor
7. dec 2021

@zafir01 dakujem za upozornenie, lebo podobne spravy som mala rozpisane.

mima1
7. dec 2021

Moja suseda tak rodila zial babo mrtve. Uplne ako teraz keby to bolo. Som bola tehotna uplne kratko mozno 4mesiac a brutal strach som mala vzdy ked som ju potom videla. Nikdy som sa teda jej nepytala ale vraj jej zacali bolesti velmi rychlo a prisla ku nim RZP aj teda doma vraj porodila. Ale co bolo babu netusim. Viem len od inej susedy z vedlajsieho domu

andreagartnerova
7. dec 2021

Môj malý mal 4x omotanu a asi v poslednej chvíli mi robili sekciu, lebo už mu nepočuli ozvy srdiečka, ale našťastie všetko ok. Je mi to ľúto musí to byť hrozna strata.

carodejnicka
7. dec 2021

Existuje také občianske združenie, volajú sa Tanana, majú aj stránku aj sú na FB, pomáhajú vyslovene ženám, ktoré v takýchto prípadoch prišli o dieťatko a nájdeš tam možno aj pre seba rady, ako kamoške skúsiť pomôcť. Podľa mňa sú super.

perdita11
autor
7. dec 2021

Dostala som asi uz 4 sukromne spravy, ci bola znama ockovana. Uprimne, neviem ci bola alebo nebola. aky to ma suvis?

luccija
7. dec 2021

@perdita11 tiež sa jej udusilo bábätko:(

diaalex
7. dec 2021

@perdita11 Jemine aký má súvis omotanie šnúry s očkovaním? Bohužiaľ je to bežný jav 😞 s očkovaním to teda vôbec nesúvisí

katulik123
7. dec 2021

@perdita11 Žiadny súvis, len niekto aj tu chce rozduchať vášne...

fineta
7. dec 2021

@diaalex a bola snura omotana? Toto bolo vysvetlene? Mohla to byť tromboza, embolia alebo niečo iné co spôsobilo udusenie. Môžme len a len hádať.

perdita11
autor
7. dec 2021

@fineta preco mi pisete sukromne ohladom ockovania a potom pisete verejne?
Ako som vyssie spominala tam mi napisala ze slo iba o udusenie a dalej neviem. Ani nie je vhodne jej teraz klast taketo otazky, ked sa to stalo len dnes.

fineta
7. dec 2021

@perdita11 nepísala som Vám príčinu umrtia, keďže nič ohľadom toho nevieme. Môžeme len hádať, pýtať sa je max nevhodné. Nevieme ci bola snura omotana, ale stáva sa, zial, aj takéto. Ale takisto tam mohli byt iné príčiny. Tazko povedat. Už je to takto, bohužiaľ, život ša nevrati. Strašne smutné.

katulik123
7. dec 2021

@perdita11 Nerieš takéto veci. Vyššie si dostala rady ako komunikovať s kamoškou. Držím palce...
Ja len dodám, že je mi vysostne zle ak niekto každú vec spája s očkovaním aj u tehotných. Nielen tu, ale všade... Možnosti je milión a ani jedna z toho dieťa kamoske nevráti. Tak isto ako niekomu môže uškodiť ak žena dostane covid. Ale aj napriek tomu by sa ma nenapadlo pýtať na tieto veci.

fineta
7. dec 2021

@katulik123 a prečo nie? Samozrejme, ze nie tejto nešťastnej obete, ale jej kamošky, ktorá to rozoberá na MK nevidim dôvod prečo nie... Môže aj toto byť akýmsi ☝️.

katulik123
7. dec 2021

@fineta Lebo je to KONINA. S takým niečím to proste nemá súvis a je to otrasné, že to vyťahuješ. Stačí ak niekto nemá naštudovane a takouto vecou človek tehotné zneisti. A neprávom. Vďaka tomu očkovaniu nejedna žena donosila svoje dieťa bez predcssneho pôrodu vdaka covidu.

fleur1111
7. dec 2021

@fineta ty mozes byt rada, že nerodis v tejto dobe. A uvedom si čo tu vypisuješ. Absolútne sa to nehodí, keď nikto nepozná príčinu. Takze si svoje úvahy o ockovani nechaj pre seba.

fineta
7. dec 2021

Môže mať a aj nemusí. Nikto nevie, vakcíny sú tu krátko. Nikde som sa nevyjadrila s istou príčinou smrti, pretože neviem. Len som sa opýtala. To je všetko. Pokojne tu môže uverejniť autorka súkromné správy. Nepísala som zámerne sem, aby ste si to nevysvetlili konšpiračne.

Mimochodom, mám silný dojem, ze je tento príbeh vymysleny. Čerstvá registrácia, zahmlené info. Z galérie mobilu promptne vytiahnuty post podobného prípadu poslaný do súkromnej správy so spochybnenim jeho pravdivosti. Zavádzajúce a obhajujuce len jeden prúd. Ten momentálne najviac ziaduci. Dno.

fineta
7. dec 2021

@fleur1111 ani neviete ako ma teší, ze som stihla porodiť v prvej vlne. Tuším ze v prvej, už ich toľko bolo... 🙏😊 Ale aj keby mam teraz, tak to beriem rovnako. Deti sa rodili v každej pohnutej dobe popretkávanej naozaj vážnymi epidémiami, mormi a zvládli to. Treba veriť.

miskamicha
7. dec 2021

@perdita11 mne bolo povedane na usg v 30tt ze ak je uzol na pupocniku tak je to vidno na prietokoch /zmena krivky/.

miskamicha
7. dec 2021

@perdita11 na fb je jedna skupina a tam mamicka pisala ze prisla o babatko v 38tt a pricina bola tromboza pupocnika /cize aj to znamena udusenie/ a bola ockovana nedavno 2.davkou. nechcem tu rozprudit nejake zle diskusie ale moze to mat suvis...ale je to uz jedno zivot to babatku nevrati. A je to strasne ze sa vobec nieco take deje ☹ ja si to nedokazem ani predstavit som teraz v 37tt. Bud kamoske oporou, a zelam vela vela sil!!!!!

perdita11
autor
7. dec 2021

@fineta kiez by bol pribeh vymysleny, ale nie je.
Vy ste spomenuli trombozu a ja som si vybavila 1 davnejsi prispevok z FB skupiny (ockovanie pocas tehotenstva, snazenia sa a pod.). V prispevku je pritom napisane ze prepojenie smrti babatka s ockovanim lekari vylucili a nasledne, ze pitva trombozu nepotvrdila. Avsak kazdy si vyberie a precita zrejme co mu vyhovuje.
Zaujimave je, ze ste o prispevku vedeli, cize ste aj clenkou danej FB skupiny?
To, ze som tu kratko registrovana ma prosim aky suvis s doveryhodnostou mojich prispevkov?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre