Manžel sa po narodení dieťaťa zmenil

1. jan 2023

Ahojte, môj muž sa počas tehotenstva a po narodení dieťaťa zmenil. Neustále ma urážal, vulgárne mi nadával, skúšal ma, kritizoval čokoľvek, čo som spravila, nič nebolo dosť dobré, vyčítal mi, že nič nerobím, hoci som celý deň doma, kričal na mňa, nútil ma športovať, aby som schudla, vyčítal mi postavu po pôrode a zhnusene na mňa pozeral, vyvolával konflikty s mojou rodinou, kontroloval s kým sa stretávam, prikazoval mi, čo si obliekať, on sa však nechcel v ničom obmedzovať a neželal si, aby to niekto komentoval. Postupne som nadobudla pocit, že neviem spraviť vôbec nič. Máte podobné skúsenosti?

aurorastone2
1. jan 2023

Ani neviem co ti na to napísať, našťastie nič také som nikdy nezažila a teda jemu úplne hrablo, treba zistiť co prečo a nech sa ide liečiť ináč koniec odchod

viestta
1. jan 2023

Skúsenosť takým ober(onym) nemám, ale vykopla by som ho.

pribinak
1. jan 2023

Nie nemám, ale takéhoto debila vedla seba by som nechcela

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2023

A si si ista, ze sa zmenil az potom? Lebo nejako sa mi nechce verit, ze predtym to bol mily, empaticky a inteligentny chlap a zrazu je z neho uplne obycajny chrapun.
A aby som odpovedala na otazku-nie, mne sa nic take nestalo, ale taketo "chlapa" by som na Tvojom mieste uz davno vykopla zo svojho zivota.

lavinis
1. jan 2023

A ešte je tvoj muž? Či už si sa rozhodla netrpieť také správanie?

ropucha6
1. jan 2023

Nie a takemu hnupovi by som dieta doma neporodila.

aurora33
1. jan 2023

Našťastie nemám takú skúsenosť.

martul
1. jan 2023

Chceš vedieť či sme to zažili alebo radu ako ho poslať do....lebo iné si nezaslúži.

lenkadenisa
1. jan 2023

Píšeš o mojom bývalom. Plus ešte keď som dcéru kočíkovala (v zime) on sedel doma a upodozrieval ma, že chodím za milencami. Že proste decko nechám v kočíku spať a ja si idem zasexovať.

Odíď čím skôr...

svadlena2021
1. jan 2023

Vlastná skúsenosť . Nakoniec sedel za psychické tyranie . Ale bolo to veľmi ťažké preukázať .

miamaria
1. jan 2023

Pises v minulom case, tak uz to mas asi vyriesene ci?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
modrykonik33
1. jan 2023

Asi sa poznáte krátko a začal ukazovať svoju pravú tvár

gertrudaosem
1. jan 2023

Píšeš v minulom čase... Už nie?

siska53
1. jan 2023

Ale uz nie ste spolu, ze? Lebo toto je privela na toleranciu..

kiki68
1. jan 2023

Dufam ze minuly cas je na mieste

fliacik
1. jan 2023

@elizabet173 Máš skúsenosť s osobou s narcistickou poruchou osobnosti? Ti by si zaslúžili Oscara, akí vedia byť herci. Pár rokov dokonalí partneri a potom zo dňa na deň máš pocit, že žiješ s nepriateľom. Ja autorke verím, lebo som niečo podobné zažila. @autorka obávam sa, že lepšie to už nebude, práve naopak. Už si je Tebou istý a bude skúšať, kde sú Tvoje hranice. Nedovoľ, aby Tebou manipuloval a diktoval Ti, ako máš žiť. Pozor aj na finančné týranie, obvykle to príde ako ďalší krok, že Ťa odstrihne od financií, aby si bola od neho dokonale závislá... A potom začne manipulácia a vydieranie skrz dieťa...

autor
1. jan 2023

Odpovede: Nakoniec sa správal tak, že som z neho mala strach, raz normálne, potom zasa agresívne, predovšetkým, keď som sa snažila s ním komunikovať alebo keď som nesúhlasila, tak mi nadával a začal byť agresívny. Nevedela som, o čo mu tým celým správaním ide, tak som odišla aj s dieťaťom. Pred tehotenstvom sa takéto správanie objavovalo len raz za čas, potom niekoľko mesiacov nič, potom sa zasa niečo stalo. Lenže po pôrode, predovšetkým pred odchodom to už bolo na dennom poriadku. Najskôr som dlhú dobu z tých konfliktov vinila svoju rodinu a bola na jeho strane, lenže on už potom útočil aj na mňa nielen na moju rodinu. Momentálne mám stále tendenciu sa spochybňovať, či som všetko vyhodnocovala správne a či bol správny krok odísť.

mikadooo
1. jan 2023

Nie nemám. Chvalabohu. Však on vyzerá byť na chuja najhoršej kategórie... Dobre, že si sa pobalila, vydýchni si a naplánuj si postupne ako ďalej.

zmrzlinka2021
1. jan 2023

@autorka
Takze sama si si uznala, ze take spravanie sa u neho vyskytovalo aj pred tehotenstvom.

No zial, isla si do vztahu a rodicovstva s clovekom dobrovolne. Ak ti to nevyhovuje, tak sa s priatelom rozid.
A do buducnosti sa poucis, ze uz nebudes robit taketo zasadne chyby.

marca12
1. jan 2023

Neverim,ze sa az takto otocil. Urcite znaky musel vykazovat uz predtym. No jeho spravanie nie je normalne a takto nema vztah vyzerat. Takyto chlap si nezasluzi doma zenu. Mas na viac ako na taketo ponizovanie. Ke to vypoved o nom. Niecoho sa boji? Neziarli na drobca a takto si to na tebe nevybija?

autor
1. jan 2023

@zmrzlinka2021 keď raz za pár mesiacov vybuchol, brala som to ako súčasť jeho povahy, nehľadala som za tým nič, povedala som si, že každý môže raz za čas vybuchnúť. Lenže po pôrode na mňa začal hovoriť iným tónom reči, pozeral na mňa ako na blázna, zosmiešňoval ma, urážal ako ženu, pozeral na mňa s hnusením. Potom ďalší deň normálny. Ďalší deň zasa útok. Bránil zavolať k nám mojich rodičov. Takto to gradovalo niekoľko mesiacov a bolo to stále horšie.

julish
1. jan 2023

@elizabet173 ty si hovorkyňa akého my? Ja jej to verím, klasicky prípad narcistickeho spravania

zmrzlinka2021
1. jan 2023

@autorka
Lenze robit excesy, urazat, spravat sa skaredo k ludom nie je len "obycajna sucast" povahy - je to dost podstatny prvok charakteru daneho cloveka. A cim sa taky jedinec dostava do komplikovanejsej situacie, napr. partnerske problemy, rodinne problemy, umrncane deti, choroby a neviem co vsetko - prave vtedy sa tieto prvky charakteru este viac zosilnuju.
On vzdy taky bol, co si si v podstate sama uznala, lenze teraz uz ma na starosti rodinu, doma male babo, mozno problemy v praci, tak je to vyraznejsie.

fliacik
1. jan 2023

Urobila si super, že si odišla zavčasu, kým ťa neudrel a nezdeptal aj dieťa. Nič si nevyčítaj a nespochybňuj sa, nie ty si bola príčinou rozpadu vzťahu. Zaslúžiš si krajší život.

autor
1. jan 2023

@fliacik mala si aj tendenciu sa spochybňovať, či je "naozaj taký zlý"? či nie je reálna tá jeho "dobrá tvár"? či si to len nesprávne nevyhodnocovala, nepreháňala? boli dni, kedy som mala pocit, že sa zbláznim. nedalo sa s ním komunikovať, všetko obrátil na srandu, že ja som precitlivelá alebo sa urazil a nadával mi, mala som sa na veci pozerať jeho očami, potom som už nevedela čomu mám veriť, aká je vlastne realita, kto má pravdu a komu vlastne veriť. nedal sa s ním viesť rozhovor, lebo som s ním stále musela "slovne bojovať" o úplnych hlúpostiach. mala som pocit, že nebudem môcť rozhodovať o svojom živote. zhadzoval ma aj pred svojou rodinou. tvrdil, že všetko zo srandy, alebo že to nikdy nerobil. pripravil ma o všetkých kamarátov, nakoľko všetci veria jemu.

nataly420
1. jan 2023

Chorý človek

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika128
1. jan 2023

Mne to tiež príde ako narcisticka porucha osobnosti, máme jedného v rodine, veľká "zábava" s ním teda bola. Najhoršie je, že títo ľudia sa vedia na začiatku neskutočne pretvarovať a tie malé náznaky tam síce sú, ale veľa ľudí to prehliada a berie ako normálne, až keď to naplno vybuchne tak je to prúser. U nás to tiež začalo tehotenstvom, po pôrode to vypuklo naplno a teda tá žena z toho bola úplne hotová a už ani sama nevedela kde je sever a či je ona tá zlá alebo partner.