Nezvládam byť mamou

12. júl 2023

Zeny, poradte mi ako prezit materstvo, ako to zvladate, ja mam pocit, ze za chvilu zosaliem…milujem svoje deti ale ide ma z nich udrb*t🥲 kazde rano vstanem, ze dnes to dam, budem mila, trpezliva….a potom pride nieco a ja idem vyletiet do vesmiru. Nekricim, skor to v sebe drzim alebo uz sa uplne rozrevem od nervov.
Dnes uz som muza poprosila, nech starsieho odnesie k babke aspon na 2 hodiny, lebo sa zblaznim. A to ma len 1,5roka😭 normalne mam strach, ze to nezvladnem, tie dalsie dni, roky💀
Len huci, vonku sa z neho stava sebevrah…uz mu normalne pustam tv, aby som na chvilu vypla (a to som mu tv nechcela pustat aspon do 2rokov😫) a samozrejme s tym ruka v ruke vycitky, ze co som to za mater, ze ani s vlastnym dietatom nevydrzim.
Mam este novorodenca, ten je zatial v pohode, ako keby ani nebol…ale ten starsi😭
Nepomaha ani spanok, ani magnezium…jedine cokolada a kava ale vsak som jak bomba…povedzte mi, ze nie som jedina, co je na tom tak🤦🏼‍♀️

deti95060810
12. júl 2023

poznáme to viaceré... nepomáha ani Magnosolv? je na predpis.
Tak potom skús trolinka Neurolu 0,25 - nemusíš celú tabl., stačí 1/4.... do pol hodiny zaberie.... Neurol je na predpis.

martyzpp
12. júl 2023

Pozname to skoro vsetky. Potrebujes pauzu a zmenit prostredie. Ak ked len zo zaciatku na polhodinu. Je super, ze mate babku blizko.

0silvia0
12. júl 2023

Nemoze babka prist k vam obcas prist a zobrat starsieho von? Ak nie, si urob rezim. Rano prechadzka a unavit starsieho, mladsieho do kocika. Kym nie je tak horuco.
Mas maly vekovy rozdiel medzi detmi, ja som mala 2,5 roka. Riesila som to tak, ze mladsie dieta na ruky a venovala som sa starsiemu. Kocky, knizky, hracky.

autor
12. júl 2023

@0silvia0 ja s nimi sama neviem ist von. Starsi je sebevrah, uteka mi vsade, hlavne na cestu a babatko v kociku len place, ak len na milisekundu zastanem. Rozmyslam este nad nosicom, ale vsak teraz zhorime obaja, kebyze sme na sebe nalepeni.
Babka vie prist ale ledva chodi, takze fakt ju “vyuzivame” v najhorsom, ked je manzelov brat doma(ten s nim beha po dvore atd).
Ale mne nepomaha ani takato vypomoc, vazim si to, ale ja by som najradsej utiekla na tyzden niekam😂

lily14
12. júl 2023

Nie si jediná,ja aj kričím aj keď nechcem😭😭

0silvia0
12. júl 2023

No na utek od deti zabudni😁😅, co takto zadovazit si surodenecky kocik? A pre toho maleho zdrhaca popruhy? Popripade nejake dievca, hoci z rodiny, od susedov, co by sa prisla pohrat so starsim?
Niektore dievcata to celkom bavi hrajkat sa s detmi, su prazdniny.

chrumka333
12. júl 2023

Mám 3 r a 1,5 r. Veľa som sa venovala staršiemu keď bol mladší bábätko.aj som ho nechala mužovi a išla len so starším na Ihrisko,zmrzku. Tak sa mi zdá, že potom bol tak celkovo spokojnejší.drzim palce ❤️

andrea_82
12. júl 2023

V tvojej situacii s takym malym vekovym rozdielom sa necudujem, ze si na nervy. Nemaj vycitky, kludne malemu na nejaky cas pusti rozpravky, nebude z toho zavisly. Tvoj klud je prednejsi. Drzim palce, mysli na to, ze casom to bude lepsie.

kittykat22
12. júl 2023

Ja som si tiez hovorila, ze dieta je ako reklama na Huggies. Deticky vysmiate a spokojne behaju okolo a mile usmievajuce matky s dobrymi vlasmi a nalakovanymi nechtami su niekde vedla v obraze.
A potom prisla realita ...

🤣🤣🤣

zuzanaete
12. júl 2023

S takym vekovym rozdielom je to extremne narocne. Nebud na seba prilis prisna. Nie vsetko ide s detmi idealne. Nosic kludne vyskusaj. Ja som vela vyuzivala aj v lete, na dovolenkach v horucavach a maly bol spokojny. Drzim palce.

pininka1
12. júl 2023

Práve preto som nikdy nikdy nechcela mať jedno dieťa po druhom. Všetky moje kamošky ktoré majú malé rozdiely, mali také stavy ako ty. Držím prsty, zvládneš to lebo musíš.

terezka1947
12. júl 2023

To sa časom utrasie. Nič sa neboj. Všetky sme to prezili-viac menej.
Máš výhodu babiek,tak si niekedy tými babkami pomôž.

pkgirl30
12. júl 2023

Už len to že si uvedomuješ že to občas nezvládaš je dobrý krok. Hlavne ale nezabúdaj že svoj emócie nesmieš držať v sebe, je to ako papiňák a raz to môže vybuchnúť ako choroba. Ďalsia vec je že mi matky to síce nerobíme naschvál ale náš psychicky stav veľmi dokáže ovplyvniť deti. Kým nie si ty v pohode nebudú ani deti. Ja som to napríklad riešila buď meditáciami ak sa dalo a skombinovala som to s cvičením kúpila som si boxovacie vrece a vybila svoju zlosť. Každému pravda pomáha niečo iné, podstatné je niekde začať, hľadať čo ti pomôže

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
12. júl 2023

Ja som mala doma taku dceru, co sa hadzala pod auta 🙈 Von som s nou potom chodila v popruhoch. To bolo pohorsenych pohladov (vtedy nieco nevidane, dcera uz ma 24). Ale vdaka popruhom sme prezili obe 👍

dotka04
12. júl 2023

nie si hrozná matka, ja mám toto s jedným dieťaťom, áno, s jedným jediným, tiež 1,5r cca 😀 ako dobre sa mi číta, že to máme viaceré 😀 Ten pocit, keď ráno vstaneš a uvedomíš si, že dokelu, už nech je večer, mne sa nechce celý deň riešiť len to isté dookola, boj s jedením/prebaľovaním/obliekaním, neustále mrnčanie, revanie, vrčanie, pišťanie, pýtanie sa na ruky...

pettom19
12. júl 2023

@dotka04 pridam sa, presne tieto "priznaky" sedia aj na mojho syna, a to ma len rok 😂. Uplne ako by som citala o sebe a o nom. Som rada, ze sa najdu viacere maminy, ktore uz rano ocakavaju vecer 😁.

beata_k
12. júl 2023

Ale to vies, ze nie si jedina co to ma tak. 😉 Mne uplne prepinalo v zime. Skolkar a rocne zo soplov do soplov 😵‍💫🤯
Ja som mala v nosici aj v lete. Kocik odmietol. Neuvarilo sa 😀

rebrambora
12. júl 2023

Mas novorodenca. Nechaj ukludnit hormony najprv.

nwnw
12. júl 2023

Odovzdat deti na hodinu otcovi a chod von prechadzka,beh... No a ked sa inak nedalo, tak som maleho nechala s otcom,starsieho do sedacky na biku a vozili sme sa.. mne neskutocne chybal pohyb aj chyba.

ivangeline
13. júl 2023

Mam take stavy. Ale nie dlhodobo. Je to len obdobie. Si po porode. Hormny robia svoje. Porodila si dieta! Nie. Este nie si fit. Je to normalne. Manzel nechce na matersku? Babka prist na dlhsie alebo ina pomoc? A hlavne,zniz naroky na seba. Aspon na par mesiacov. ;) To odide. (Mam 4deti,najm bude mat 3m.)

barbora___1989
15. júl 2023

Ja mám asi podobnú situáciu vekovo - dcéra 2r2m, syn 3m. Ja mám veľkú výhodu,že muž robí z domu, inak by to bolo oveľa ťažšie. Malého mám v nosiči keď.ideme von, je to ooovela praktickejšie. Alebo skejtik, keď sa ponáhľam, dvojkocik (Thule sleek). Už veru skončila aj vo vanicke :D keď som dala malého do nosica..lebo mi obiehala..pomaly to začína chápať,že keď sme na ceste, musíme sa držať za ruku..či najviac pomáha je starostlivosť sama o seba. Nie každý deň viem byť úplne sama ani na 5min, ale raz za pár dní určite, keď nič iné, aspoň kúpeľ. Už som bola aj s kamoškami na koncerte a už tri týždne z toho žijem :D

alchemilkazltozelena
15. júl 2023

Preto som nemala deti "po sebe"... A bolo to jedno z naj rozhodnuti v mojom zivote

autor
15. júl 2023

@alchemilkazltozelena si mi tymto pomohla✌🏻

alchemilkazltozelena
15. júl 2023

Nuz trebalo skôr rozmýšľať a nie sa dat zlákať nezmyslami čo tu popisu "dokonale" matky čo všetko zvládajú so 4 malými deťmi, atď...

maryetta
15. júl 2023

Urcite nie si zla. Len hormony a unava dokopy robia svoje.
Starsi potrebuje aktivity. Potrebuje sa vyblaznit.
Mozno aj ista ziarlivost a teda puta pozornost na seba…. Neboj. Vsetko prejde. Vsetko chce cas. A vy sa zosuladite.

autor
15. júl 2023

@alchemilkazltozelena urcite som sa rozhodovala podla konika ;) ja nelutujem, ze ich mam…len je to obcas tazke a snad mam pravo citit sa zle. Citat tu podobne pribehy mi pomaha to tak neprezivat, lebo vidim, ze nie som jedina. A dostala som tu aj velku podporu, za co som velmi vdacna. Na to je to toto forum.
Dufam, ze si nikdy nebola obcas tak unavena, ze si si trosku neponadavala aj ked si sa pre to, co ta tak unavuje, rozhodla sama ;)

autor
15. júl 2023

@maryetta dakujem❤️

alchemilkazltozelena
16. júl 2023

Jasné že som si ponadavala.. ale trochu menej ako keby som mala 2 malé deti naraz ☺️ každopádne "je to len obdobie" ktoré raz prejde a ked budu väčší, bude to lepšie, každá z nás si tým prešla.. jedna s väčším vekovým rozdielom, jedna s menším, ale neobišlo to ani jednu 👍