7-ročná má bolesti nôh

denkatn
29. nov 2022

dcera 7 rokov sa stazuje na bolest kosti, na pistale. ake choroby to mozu byt?

loliki
29. nov 2022

Rastové bolesti. 🙂

denkatn
autor
29. nov 2022

@loliki to by som bola stastna, ale bolelo ju to aj cez den, tak ze nechcela chodit, teraz v noci som jej musela dat tabletku proti bolesti.

lb1984
29. nov 2022

@denkatn naša mrnava to tak niekedy ma. Konzultovala som to s Dr ze to môžu byť rastové bolesti a tiež presilenie nozicky, tiež nevhodná obuv a následne presilenie.

martul
29. nov 2022

@denkatn zisti čo robili na telesnej. Ale nastopro sú to rastové bolesti. Všetci moji traja takto boli. Svlahy koža rýchlo rastú a tie kosti nestíhajú. Zachvilu to zmizne potom zase ju to bude bolieť, ... viackrát

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
29. nov 2022

Ked dieta vela rastie a nepridavas mu poriadne vitamin D a vapnik, tak to takto moze dopadnut... vapnik zo stravy by mal stacit, ale to D-ko teraz jesen-zima-zaciatok jari treba davat umely. Ludia na to zabudaju, davaju len babatkam, pritom to potrebuje prakticky kazdy... u deti je kvoli rastu zvysena spotreba vitaminu D, preto tam na to treba dohliadat... nadavkuj podla vahy a dlhodobo a bolesti by mali prejst.

denkatn
autor
29. nov 2022

@anjelicek26 dobre, tak na D som zabudla, lebo berie probiotika na antihistamin, vitamin C proti kaslu, kupim aj D a myslis aj ten vapnik?

anjelicek26
29. nov 2022

@denkatn ked uz ma bolesti, skusila by som aj vapnik, aj ked tie tablety su vzdy konsky velke, moji by to neprehltli. Ale mozno u vas v lekarni budu mat nieco rozumnejsie. Ja to riesim orechmi a syrom doma 😂

loliki
29. nov 2022

@anjelicek26 Môj sa sťažoval tiež od 7 rokov asi do 13. Vtedy ma prerástol a čakáme, že dokedy ešte. Debatujeme doma, či rastú od jedla, či ešte dodávať minerály, alebo je to dané v génoch? Ak dodám ešte vápnik, nebude ten rast intenzívnejší?

anjelicek26
29. nov 2022

@loliki podla mna nie. Rastove parametre su geneticky dane, ale zlepsis kvalitu kosti a zmensis riziko, ze sa mlady bude hrbit, bude mat problemy s chbticou, ked takto radikalne rychlo rastu stavce a musi sa tomu cele telo prisposobit... vela mladych chalanov (teda vela je blbost), ale par poznam, co dokonca museli nosit par mesiacov korzet, co bol ten rast prilis rychly... Kludne poslite trochu tej vysky nam, mojim by sa to hodilo 😅

loliki
29. nov 2022

@anjelicek26 🙂 Veď prídite si zobrať niekedy. 🙂 Zabalím.