Aké cviky pomôžu 7 mesačnému dieťaťu rozhýbať sa?

katkamatka7
4. jan 2021

Aké cviky pomohli dieťatku sa rozhýbať, aby začalo loziť, stvornožkovať? Čím a ako ste ho motivovali k prevracaniu sa? Chodievame na fyzioterapiu, cvičíme Vojtovu metódu, no ten plač a rev, ktorý spustí, ma zastaví pred ďalším cvičením.

pupsy
4. jan 2021

@katkamatka7 Musíte sa cez ten plač preniesť. Cvičila som so synom od 2 mesiacov do 10 mesiacov vojtovku a bol to boj. Niekedy sme ho museli držať traja. Ale zvládli sme to a v roku už chodil. Čím skôr začnete cvičiť, tým lepšie. Držím palce.

pribinak
4. jan 2021

Treba cvičiť aspoň 3-4x denne, inak to veľmi nemá zmysel. Plač by tá nemal zastaviť, najmä ak vidíš, že dieťa nenapreduje.
Ja som tiež cvičila so synom, nakláňal hlavičku na jednu stranu. Okrem cvičenia, sme ešte mali aj masáže. Tie odplakal viac ako cvičenie a chodili sme aj na baby plávanie.
Skús dávať syna čo najviac na zem, na tvrdé, napr koberec, aby sa rukami mihol zapierať
Na nete nájdeš aj kopec cvičenie na Fit lopte. Skús si pozrieť

katkamatka7
autor
4. jan 2021

@pupsy Ďakujeme za povzbudenie. Niekedy som si nie istá, či ho držím a stláčam dobre, lebo okrem plaču nevykoná žiadaný pohyb.

sandra163
4. jan 2021

Stále si opakujte, že to robíte pre jeho zdravie. Každej mame puká srdce, keď počuje žalostný plač svojho dieťaťa. No robíte to s cieľom mu pomôcť a nie ublížiť. Ste jeho mama a jeho zdravý vývoj máte vo svojich rukách. Nebojte sa, keď bude starší, bude si pamätať ako ste ho pusinkovali, a nie ako ste ho "trápili" 🙂

deedol
4. jan 2021

ozvite sa fyzio, ak necvici, co ma, nech vas skontroluje. mozno treba zmenit uchop. alebo mozete skusit niekoho sukromne. aj my sme cvicili od 2m do 11m a stalo to za ten plac. drzte sa.

lenka_da
4. jan 2021

ja som tiež cvičila vojtovku s oboma deťmi ale snažila som sa im prihovárať, ak to bolo možné, tak sa im prihováral niekto ďalší a ja som s nimi cvičila, vtedy plakali oveľa menej. Najviac sa nám osvedčila súkromná fyzioterapeutka, veľmi rýchlo prešla na bobathovu metódu, pridávala aj iné cviky. Cvičenie dokázala urobiť zábavným, s ňou to nebolo trápenie. A veeeeľmi nám pomohli v Maríne na Sliači, išla som tam veľmi skeptická ale nakoniec to bolo skvelé rozhodnutie.

olivia1425
4. jan 2021

@katkamatka7 prve motivovat na lozenie ked zvladne to potom stvornozky, ja som pred nasu vzdy nieco davala na motivaciu aby sla za tym
Inak najviac pomoze ta vojtovka ale treba si to podctivo odmakat 💪

andreatytler
5. jan 2021

@katkamatka7 Skuste ineho fyzioterapeuta na vojtovku. Pocula som od mamiciek tu na konikovi ze nie kazdy to vie cvicit tak ako sa ma. Trapili sa u jedneho 6 mesiacov bez uspechov a potom ked zmenili, tak sa dieta rozhybalo za par tyzdnov.
Treba cvicit aj ked place. Cim bude starsi, tym tazsie sa bude cvicit, lebo bude mat viac sily a aj vole odporovat.

katkamatka7
autor
5. jan 2021

Fyzioterapeutka je milá a chápavá, no určite sú iné cvičenia, ktoré mu pomôžu rozhýbať sa. Vojtova sa cvičí na SVK a v ČR, v iných štátoch radšej uprednostnia inú formu cvikov, keďže vyjadrenia ku Vojtovke sú kontroverzné. K dieťaťu si dobrý vzťah nevytvoril držaním vo vynútenej polohe s krikom a revom.

oblecenie99
5. jan 2021

@katkamatka7 U nás Vojtovka nemala žiadny efekt. Cca keď mal sedem mesiacov mi neurologicka povedala dve veci: 1. Vojtovka je úžasná a super vec,ale nie pre každé dieťa, a keď konkrétne z môjho chcem mať neurologického pacienta,tak nech kľudne s ním cvičím ďalej Vojtovku, 2. U nás sa automaticky dáva iba Vojtovka (nemocnice) aj z prevencie a najväčší problém je,že su fyzio,ktore na to nemaju potrebné školy a certifikáty, kurzy,a potom niet sa čomu čudovať. My sme prešli na cvičenie súkromne, tam som mala ukázať,ako s malým cvičím Vojtovku a boli zhrození. Jedna vec je,či sa má u toho ktorého dieťaťa vôbec cvičiť a druhá,že či sa cvičí správne.A keď sa aj cvičí správne,či sú tie konkrétne cviky nastavené dobre na konkrétne dieťa,ja som s ním napr.cvicila cviky,ktoré boli zamerané na nohy,a náš bol v nohách práveže silny a mal slabú vrhcnu časť tela,diastazu brušných svalov a slabé medzilopatkove svaly.

Čiže nám hneď zmenili cviky na Bobatha. Nehovorím,že tiež niekedy nezaplakal,ale to sa nedalo s Vojtovkou porovnať. A veľmi to pomohlo.

Nám čo ale najviac a najmä pomohlo,bola osteodynamika. Ak ste z východu,tak odporúčam osteopatku Milotku Švačovu zo Spišského Podhradia, ona sa venuje aj bábätkám. Písali mi o tejto metóde ženy na koníku a aj keď som bola trochu skeptická,išli sme do toho. Po prvom sedení u nej (jemne masáže) bol malý akoby vymenený,rozžiarene oci,zrazu ho všetko zaujímalo,o pár dní sa sám pekne posadil. Po druhom sedení ešte poobede,keď sme sa vrátili domov sa dal na štyri,a o pár dní začal pekne stvornozkovat. Pritom nikdy nebol v druhom vzpriameni, hocijako som s ním.cvicila,jednoducho sa nevytiahol do druhého vzpriamenia. Ide o metódu,ktorá je úplne bežná v zahraničí,nikdy som o nej nepočula,a tej žene budem do konca života vďačná. Dieťa pri nej ani neplakalo, normálne si užíval to uvoľňovanie. Za ňou by som cestovala aj cez celu zemeguľu.

ALE!Toto sú moje skúsenosti s naším synom,určite svojvoľne nič nemen,cvic zatiaľ Vojtovku a keď nevidíš posun alebo sa ti to nezdá,poraď sa aspoň v súkromnom centre. Za tie peniaze to stojí.