Dcéra má fľaky po celom tele

durka1
13. mar 2021

Baby prosím o radu. Už som zúfalá z toho. Dcéra má takéto fľaky po celom tele. Bojujeme s nimi už 3 mesiace a stále sa to zhoršuje 😭. Skúšali sme biodermu ,la roche, weledu, ovseny kúpeľ,oilatum,kortikoidovu masť, indulonu,kyselinu mliečnu a nič nepomohlo. Ja už fakt neviem. Nespozorovala som že by to bolo od nejakého jedla. Malá ma 1rok.

asia83
13. mar 2021

@durka1 U doktorky ste boli? Svrbí ju to? Môže to byť z jedla. Keď je niečo každý deň, pravidelne a z toho to je, neprídete na to, iba vyšetrením. No s týmto by som doktorke spať nedala.

kittykat22
13. mar 2021

@durka1 @dextella14 ti bude vediet poradit. Je to doktorka kozna.

kittykat22
13. mar 2021

@durka1 myslim si, ze to ma riesit doktorka, a nie ty.

iritka
13. mar 2021

treba ist koznej, moja minuly rok mala tiez cervene flaky ale ju to strasne svrbelo aj, zbavovali sme sa toho dlho a aj tak nezistili z coho to mala.

janage
13. mar 2021

@durka1 určite kožná ak ste už boli (kortikoidy sú len na predpis tak predpokladám, že kožná predpísala) kľudne sa ozvi, že nezabrali.
Z mojej skúsenosti skincup krém tuším už deti od roka môžu.
Môžeš vypýtať vzorku od distribútora

janage
13. mar 2021

@durka1 a ešte ma napadlo kúpeľ v morskej soli napr kawar. Keď nepomôže neuškodí.

ernina
13. mar 2021

nie som doktorka ale skusila by som prať bez avivaže a všetko znutornej stany prežehlit...može to byt aj z prášku na pranie, mydlo...detska pena hoci aka kozmetika ktora draždi jej citlivu pokožku....ja som už staršia ale v detstve som mala atop.exzem....vždy mi dr.kožna toto čo so napisala hovorila...ale naozaj moja mamina to stale robila a aj ja mojim detom hlavne všetko prežehlila ...dokonca aj teraz syn ma 21 rokov aj slipy žehlim🙂 a to maju našťastie zdravu kožu...prajem vela štastia...

janage
13. mar 2021

@ernina súhlasím ja žehlím z vnútornej doteraz a keď boli malé tak z oboch strán. Prala som len v DM prasku pre babatka a alergikov a žiadna aviváž.

ernina
13. mar 2021

ešte by som odporučila vyskušat
https://www.pilulka.sk/balneum-hermal-plus-add-...

iinuska
13. mar 2021

Ťažko povedať.Ale toto je už pre kožnú.Kupel v hypermangane tiez moze pomôcť.

mircalla
13. mar 2021

Po 3 mesiacoch by som sla uz davno k lekarovi, ale mne to pripada ako ekzem, mali sme, ale len lokalne

durka1
autor
13. mar 2021

U dr sme boli. Kortikoidova masť zabrala aj ked nie uplne.ale nedá sa ju natierať donekonečna, takže keď sme ju vysadili znova sa to zhoršilo a ešte viac ako predtým. Periem len v bupi tekutom prášku od narodenia a 9 mesiacov nebol žiadny problém. Žehlím všetko. Obliekam len bavlnené veci. Pančušky nedávam. Našťastie ju to nesvrbi.

durka1
autor
13. mar 2021

@durka1 a este som zabudla ,každé pranie ešte 2x placham. Tá koža je drsna ale nie suchá. Taká krupicova.

janage
13. mar 2021

@durka1 skus ten skin cup. Mojej pomáha keď vysadzujem kortikoid už plynulo prechádzame na skin cup

durka1
autor
13. mar 2021

@mircalla od začiatku chodime k dr ale bez výsledku. Preto hľadám pomoc aj tu.

mircalla
13. mar 2021

@durka1 Tak ak to nesvrbi a kozanie nie je sucha to ekzem nie je...Nuz hadam ti tu nejaka kozna lekarka poradi.

durka1
autor
13. mar 2021

Sestrin syn je o 5dni mladši a mal to isté. Jemu to začalo skôr a za 2 mesiace to prešlo. Skúšala som ten istý krem čo jemu pomohol a nam nezabral .

11mirka22
13. mar 2021

@durka1 zodak, fenistil ste vyskúšali?

maroonka77
13. mar 2021

Holtov krem a fenistil kvapky..urcite to bude reakcia na nieco.. aj my sme mali nieco podobne trvalo to asi mesiac a tvorili sa jej stale nove cervene flaky, az potom nas napadlo ze jedla po celu dobu cviklove chrumky, ktore milovala..ked si dala normalnu cviklu tak sa jej spravila zihlavka na brusku a chrbte..skus premyslat co jedla ked sa jej to zacalo objavovat, dat jej dietu a zasa pomalicky zavadzat potraviny.. ak si nemenila praci gel, tak to bude nejaka potravina

saja1
13. mar 2021

Moja mala cervene suche flaky do asi 1,5 rokov, dostali sme kopec masticiek od niekolkych doktorov. Vtedy som vymenila babatkovsky praci prasok za normalny, a zrazu vsetko ok. Tak vyskusaj 🤷‍♀️

dextella14
14. mar 2021

Vyzera to na kombinaciu atopie a kontaktnej dermatitidy urcite by ste to mali riesit s koznym lekarom
Ak ambulantna liecba nestaci zvazit hospitalizaciu na detskom koznom oddeleni v bratislave- viem vybavit
Dr

asia83
14. mar 2021

@durka1 Ja som bola u kožnej (celý život ju navštevujem) s vážnejšími prejavmi a tiež iba maste furt dookola, ktoré nezaberali. Nikde ma neposlala. Keby to nevezmem do vlastných rúk, neviem kde teraz som. Sama som vedela, že to je zvnútra vyvolaný kožný prejav. Obehala som 10 rôznych špecialistov, kde mi na infekčnom zistili infekciu zlatým stafilokokom, na gastre laktózovú intoleranciu a alergiu na mliečne produkty. Nenechajte to tak. Môj názor (po celoživotnom navštevovaní rôznych kožných ambulancií, keďže som atopik) je, že kožné ambulancie sú akurát tak na dve veci: vytahovanie peňazí za predražené maste a občasné utlmovanie vonkajších prejavov. Keď sa niečo deje vo vnútri organizmu, ako to má telo dať vedieť? Bolesťou, ale aj prejavmi na koži.

durka1
autor
14. mar 2021

@asia83 zlatého stafilokoka sme si priniesli z pôrodnice a Zevraj už nieje. Mala ho v nose a v uchu. Asi by sme mali ísť na krv či ho nemá v tele.

lucia147852
14. mar 2021

@durka1 toto je určite vnútorný problém, keď sa vyrieši ten tak ti zmizne. Treba navštíviť aj alergo. A sledovať stravu. Vysadiť najväčšie alergény a pridávať potraviny ako pri prvých príkrmoch.

asia83
14. mar 2021

@durka1 Ono to je dosť ojedinelé, keď sa prejaví. Väčšinou formou vredov či akné. No ja som mala také malé pupienky mokvajúce. Stafilokoka pekne udrží bežná imunita, no oslabená imunita mu dá zelenú. Inak som si všimla pri mojich návštevách snáď všetkých doktorov v meste, že tohto stafilokoka dosť podceňujú. Pričom mne peknú šarapatu narobil. Tretí mesiac sa z neho liečim. No ale toto bude podľa mňa alergia na niečo. Inak mne na alergo alergiu na mliečne výrobky a mlieko nezistili, brali mi krv na potravinové alergie. Zistili mi to až na gastre. Choďte s tým k pediatrovi.

wodanka
14. mar 2021

@durka1 môj syn takto vyzeral a bola mu zistená alergia na BKM. Prvý krát sa mu to prejavilo až keď mal pol roka.

durka1
autor
17. mar 2021

Ďakujem za rady. Boli sme na alergo ,zobrali jej krv . Začali sme miešať oilatum s ovsenym kúpeľom do veľmi teplej vody,kúpeme sa spolu aby vydržala vo vani dlhšie, nelubi kupanie. Po 2kupeloch sa jej to začalo lepšiť . Uvidíme ešte aké budú výsledky z krvi.

janage
17. mar 2021

@durka1 zaujalo ma, že do veľmi teplej vody. My sme už aj kúpeľnú liečbu absolvovali a vždy bola voda vlažná resp. príjemne teplá. Veľmi teplá voda kožu dráždi.
V takom veku mali kúpele cca 5 min.
Skús sa spýtať na balneum Hermal plus to sa môže aj pri sprche.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/bal...

durka1
autor
25. apr 2021

@durka1 tak výsledky krvi má v poriadku . Na 90% jej to zmizlo. Ostali len miestami také mapy trochu drsnej pokožky. Asi najviac jej pomohla modrá detská nivea (krém +sprcháč). Ďalej to už neriešime s dr. Príčinu však nevieme.