Kontrola očného pozadia po fototerapii

hendikep
28. nov 2023

Ahojte, je tu niekto kto bol s dietatom u očnej na kontrole očného pozadia? Ak áno ako to prebiehalo? Dcérkyna pediatrička ju tam neposlala, pred pár mesiacmi zavrela ambulanciu a teraz ma tam posiela zastupujúci doktor ..lebo vraj sa to kontroluje keď bola v pôrodnici pod modrým svetlom… V meste máme len jednu detskú očnú a je takmer nemožné sa tam dostať … ide o to že mi ta očná vo dverách keď som sa chcela objednať hovorila že to sa robí malým bábätkám a moja má vyše roka a dosť ma vystrašila že ako to bude prebiehať lebo dcéra je taká palica že ani kvapky si nechce do oka nechať nakvapkať … a u lekárov ma paniku stres aj bez toho … má niekto skúsenosť?

deedol
28. nov 2023

moj bol pod modrym svetlom vela (v porodnici sme boli kvoli zltacke 9 dni) a nikam nas neposlali. boli sme potom cca v pol roku u ocnej, lebo sa mi zdalo, ze skuli, ale to bolo z vlastnej iniciativy.

hendikep
autor
28. nov 2023

@deedol ani krvny obraz nerobil pediater? lebo moj chce aj to koli fototerapii

deedol
28. nov 2023

nie, krv mu brali naposledy v porodnici v den, ked nas prepustali - bola to posledna kontrola hodnoty bilirubinu. potom u pediatricky uz nic. (my sme vsak nemali problem s rh faktormi, len klasicku novorodenecku zltacku, ktora trvala trocha dlhsie ako bezne. neviem, co ste mali vy.)

hendikep
autor
30. nov 2023

@deedol ani my sme nemali problem s rh faktormi… len klasiku, ale trosku ma to uz hneva ze jedno chcu liecit ( zltacku ) aj ked vraj u nas sa za hranicne hodnoty povazuju uplne ine ( ovela nizsie ) nez v zahranici tak ich daju pod fotolampu a potom este rok trapia deti vysetreniami ci si neodniesli nasledky po danej ( liecbe ) 🤦🏼‍♀️ napriklad ten odber krvi fakt netusim naco ju chce trapit.. mala reve u doktorov ako najata

deedol
30. nov 2023

@hendikep nechapem ani ja. resp. chapala by som, keby to bolo standardne, ale toto vyzera, ze kazdy lekar si to robi podla seba. kolko dni/hodin bola pod lampou?

hendikep
autor
30. nov 2023

@deedol jednu noc …

deedol
30. nov 2023

@hendikep tak to uz vobec nechapem. moj syn bol opakovane niekolko dni/noci po sebe aj 12h len s prestavkami na kojenie. nemas nieco cudne v novorodeneckej sprave, co by vysvetlovalo lekarov postup?

deedol
30. nov 2023

@hendikep este mi napadlo ze tu na koni je skupina zdravotnikov, mozno napis tam, co si oni myslia?

hendikep
autor
30. nov 2023

@deedol ano dakujem za napad napisem im … a v sprave nic nema, porod nebol traumatizujuci, vsetko bolo prirodzene bez zasahov , kojila som od zaciatku bez problemov … jedine co sme boli sledovani na nefrologii koli anomalii na oblicke ale po roku sa to upravilo a uz tam nemusime chodit 🤷🏼‍♀️ jej napriklad pichali aj infuzie glukozy,chrbat rucky mala total dopichany ako nevedeli najst zilu .. a o tom som tiez citala ze to sa uz vraj ani nerobi … 🤷🏼‍♀️

stanulienkat
30. nov 2023

Ani nas nikto k ocnej neposlal.