Stravovacie návyky dcéry

9. mar 2024

Ahojte, aby ste ma nemali za matku, ktorá rieši život dcéry za jej chrbtom, bavila som sa s ňou o tom. Bavili sme sa o jej stravovacích návykoch a jej to takto vyhovuje, no zaujíma nás, že či zo zdravotného hľadiska je to optimálne, či nebude mať neskôr problémy, rýchle priberanie alebo podobne.
Dcéra neustále je. Nie je pri sebe o to nejde, ale bojím sa a aj ona, že ak takto bude pokračovať tak vyletia kilá hore. Stravuje sa takto približne rok, ja úprimne doteraz som si to moc nevšímala. Neustále musí niečo zobkať, neje veľa ale napríklad chlebík so šunkou a zeleninou čo má na raňajky si rozdelí na 3 krát po pol hodinách napr, obed tiež dá si pár vidličiek a odloží nabok, po 10 min zase pár vidličiek a nabok. A nejedná sa o to, že veľké porcie lebo je vcelku jedno akú porciu, vždy si ju rozdelí.

slavomira236
9. mar 2024

Tak ak zje velkostne ti isu porciu tak je to to iste. Noekto potrebuje jest viackrat na den male porcie. Niekto sko ja staci jest 2krat na den..ja jem na obed nieco male a hlavne jedlo az vecer. Tak mi to vyhovuje

taynee
9. mar 2024

Je to absolutne v poriadku. Takto aj lekari odporucaju jest, postupne viac krat denne, male porcie. Mam vo svojom okoli niekolkych ludi,co stale nieco jedia, avsak velmi male porcie. Su stihli a zdravi.

nikdenikto
9. mar 2024

A koľko má rokov? Akože doma ok. Ale niekde napríklad v školskej jedálni sa teda veľmi nenaje, veď tam sa nemôže o 10 vrátiť a zobnut si znova. A ako to prebieha, keď sa idete niekam najesť do restiky?

nikdenikto
9. mar 2024

@taynee inak áno, ale toto zase neodporúčaju zubári, vkusne niečo jesť. Lebo potom sa nemajú kedy prečistiť zuby čistými slinami a vznikajú rýchlejšie kazy.

Ono sa odporúča jesť menšie a častejšie v zmysle 2-4 hodinových rozostupoch, nie že každých 10 min ako píše autorka.

Ale ako píšu vyššie, v podstate ide o rovnaké množstvo jedla takže priberanie riešiť nemusíš.

jessica6
9. mar 2024

Kolko rokov ma dcera?Moja bola odjakziva priserny jedak, az posledne mesiace sa rozjedla, ale to takym stylom ze je ako vrabec ale vkuse nieco..tam si zobne hrianku, tam paradajku, 3 lyzicky jogurtu, kusne do jablka..akoze nervy mam nato, lebo zo vsetkeho len nacne a nic nedoje. Celu davku obedu nezjedla asi nikdy, jej zaludok by to nedal podla mna. Ja ked vidim jej rovesnicky ze daju pol pizze jak nic 🤭, mozno aj viac. Bude mat 12 rokov, fyzicke znamky puberty ziadne, akurat to neustale jedenie niecoho pripisujem zacinajucej puberte. Je chuducka, ma 30kg a 142cm. Keby neustale jedla velke porcie, to by som zakrocila ale taketo mini davky ma neznepokojuju..

taynee
9. mar 2024

@nikdenikto no moj partner si cisti zuby niekolko krat denne a ustna voda a dentalna nit su jeho najlepsi kamarati. Je male porcie, kvoli zaludku, ale zase castejsie.

egonsk
9. mar 2024

Aj ked by neboli problem porcie, problemom bude, ze neustale nieco zuva, telo sa na t9 nauci a bude potom velmi tazke ho od toho odnaucit a ruka v ruke s tym zacnu ist aj kila hore. Clovek ma jest 3 az 5x denne a nenatahovat cas jednotlivych casti.

yelena159
9. mar 2024

@jessica6 Ja keď dlhšie nemám pizzu, celú ju zjem jak nič. Moc často ju ale nejedávam.

nikpa
9. mar 2024

Ja sa takto musím stravovať kvôli tráveniu. Malé porcie a častejšie. A nepribera sa z toho vôbec, ani z dlhodobého hľadiska. Ja takto jedávam asi 6 rokov. Nie je mi zle, dobre mi trávi, nemávam pocit hladu, neprežieram sa a nepriberam. Na mňa to ma dobry vplyv, zatial.

tani777
9. mar 2024

Nie,nie je to vobec dobre,a moze z toho neskor mat zdravotne problemy..takto si jej travenie nikdy neoddychne,vkuse pracuje,jak zaludok,tak zlcnik,pankresat,creva,vsetko...este jej nestihne stravit a uz musi travit nieco dalsie..nemala by tak jest,kedysi tak bolo,ze 5-6x na den male porcie,ale realne,kedy si travenie oddychne? Odkedy sme s muzom presli na stravovanie 2x denne,sme ovela zdravsi a je nam ovela lepsie...tym nechcem povedat,ze to tsk ma robit kazdy,ale jest kazdych 30min aj ked malo,je naozaj vela a nie je zdrave

angeli121212
9. mar 2024

Veď toto je lepší stravovací návyk akonjedenie veľkých porcií tri krát denne

ivi85
10. mar 2024

Nieje to úplne najlepšie, nevieme koľko má rokov ale pre človeka nieje prirodzene nonstop niečo jesť a tráviť. Telo potrebuje energiu aj na iné veci a jej organizmus si ju vyčerpá iba na trávenie. Pre cicavce je najlepšie jesť 3-5 porcií, čím je človek starší tým menej a väčšie rozostupy. Jednak ako píše @egonsk , je veľmi zlý návyk stále niečo dávať do úst, vytvára sa tým závislosť rovnaká ako pri fajčení, ďalej sa nemajú ako čistiť zuby slinami a taktiež tráviace šťavy potrebuju tiež svoj čas. Pre vnútorné orgány nieje vôbec dobre keď sa stále zaťažujú trávením potravy .Ideálne je jesť vtedy, keď je úplne vytravená potrava v zaludku. Naši predkovia jedavali 2x denne a bolo to tak v poriadku

koniarova
10. mar 2024

Koľko má rokov?