Sú normálne oranžové dlane pri užívaní chlorely?

mia1717
12. aug 2015

Dobry den,chcem sa opytat,moj maly 6 rocny syn uziva chlorelu a zeleny jacmen uz asi rok a ma oranzove dlane a aj chodidla,je to normalne.

sykorkauhliarka
3. nov 2015

čitala som že užívanie týchto vecí vôbec nie je zdravé, Dr. Bukovský o tom píše vo svojej knihe, že iba firmy čo to vyrábajú tlačia kaleráby ľuďom do hlavy , nemá to vôbec zázračné a už vonkoncom výskumami potvrdené účinky....cize ja si myslim že nie je normálne, že mu to dávate papkat

sardinka335
3. nov 2015

Normalne to iste nie je....nie je snad orangutan.
Nedavate mu aj vela mrkvi? Velke množstvo karotenu moze zafarbiť pokožku a škodi to pečeni - vylučiť oranžove ovocie, pomarance, bataty, mrkvu, marhule - tam je po sezone tak neviem. Tu je aj tema kde mozeš hladať odpovede :
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/zlta-pokozka-u-10-mesacnej-z-coho-moze-byt/

alaguema
3. nov 2015

súhlasím s názorom, že je to úplne zbytočné mrhanie peniazmi. Rovnako dobre mu môžeš robiť zelené džúsy a bude to zdravšie, lebo budú čerstvé. Chlorela obsahuje vysoký podiel betakaroténu, ktoré spôsobuje sfarbenie pokožky do žlta/oranžova.

flavia1
3. nov 2015

Ja som dlhoročná užívateľka jačmeňa a chlorelly, no dôverujem len jednej značke, o ktorej viem veľmi veľa. Mám trojročnú dcéru a chlorellu veľmi ľúbi, nikdy som ja, ani malá, ani môj manžel ani nikto iný kto ju užíva nemá nič oranžové, takže v poriadku to nie je. No je pravda, že v mojom okolí užívajú túto značku. Keď je jačmeň a chlorella kvalitná tak ako toto, môže sa to užívať celý život bez prestávky. Mňa to dostalo z mnohých vecí, tak ako iných ľudí. Iba poviem, že to nie je kúpené v žiadnom obchode ani v lekárni, to sú pre mňa nespoľahlivé zdroje, ktoré nepodajú dostatok informáciíí, ktoré si tieto výrobky vyžadujú. Určite nesúhlasím, že môže spôsobovať sfarbenie, ja si dávam cca 40 tabliet denne, tak mi to vyhovuje a nič nemám sfarbené ani nikto.

lukyjano
8. mar 2023

Moja skúsenosť s chlorellou je taká, že mi po nej ožltli ruky, dlane a trochu aj tvár. Bol som u lekára a povedal mi, že je to presne z tohto doplnku výživy. Beriem tak cca 50-60 tbl denne. Beriem aj jačmeň. AVŠAK ak by som mal niekedy niekomu niečo odporučiť na zlepšenie obrany schopnosti organizmu, tak JEDINE chlorellu. Ľudia píšem Vám to tu ako človek, ktorý niekoľko krát za zimu a jeseň užíval antibiotiká, akonáhle mi syn priniesol akúkoľvek chorobu zo škôlky, tak som ju chytil behom 3 dní. Už od detstva som mal rôzne respiračné ochorenia. Tak isto to „podedili“ moje deti. Sú večne choré. Každopádne teraz cca 5 mesiacov (jeseň a zimu) užívam chlorellu a nebolo mi vonkoncom nič, nedostal som ani jedno ochorenie, nezakašľal som, žiadne respiračné ochorenie, žiadna angína. No proste nič. Keď vidím, ako sa tu oháňate Bukovským, tak si uvedomujem, že jeho oriešky by pomaly mali vyliečiť rakovinu, ale to, že chlorella obsahuje:
• 6 vitamínov a 8 minerálov (plus dôležité stopové prvky a minerály).
• 19 aminokyselín (vrátane 9 esenciálnych).
• Najvyššiu koncentráciu kyseliny nukleovej.
• Najbohatší známy zdroj chlorofylu.
• Vysoko stráviteľnú kompletnú bielkovinu.
• Esenciálne mastné kyseliny - omega-3 a omega-6.
• Ďalšie enzýmy, polysacharidy a steroly.
• Beta karotén - z tohto som asi žltý 🙂 🙂 🙂
je podľa neho farmaceutický biznis. Niekedy som ho uznával, dnes ho nemôžem počúvať. Nevadí. Prosím berte to tak, že som sa zaprisahal, že keď nájdem niečo po čom už nebudem večne chorý, tak sa s tým podelím s verejnosťou. Naschvál sa teraz pusinkujem so svojimi deťmi keď su choré, chodím zámerne medzi ľudí, aby som sa nakazili nejakým vírusom či baktériou. Neviem proste chytiť nič. Je to za mňa perfektná vec až na to, že mám žlté dlane a ruky. 😊Nevadí, za to zdravie mi to stojí. PS: V malom množstve podľa mňa nemám význam. Prajem Vám všetkým veľa zdravia. Deťom to však začnem dávať až keď budú väčšie, pretože neviem ako to deti znášajú.
POSLEDNÉ PS: ZOZNAM LÁTOK ČO OBSAHUJE CHLORELLA SOM SI VYGOOGLIL 🙂 🙂 🙂

denisaaairdacova
26. feb 2024

Ahojte chcem sa spýtať neviem či sa mi to len zdá ale ako by som mala žltu pokožku a strašne som schudla prosím vás co to môže byť .
Ale už druhý rok sa stresujem mám dvoj ročného syna a ročných dvojičiek .
Neviem fakt čo to môže byť bojimsa či to nemôže byť rakovina.

simulienka2207
26. feb 2024

@denisaaairdacova pečeň je ok?

denisaaairdacova
27. feb 2024

@simulienka2207 neviem a minule mi brali krv a bolo všetko ok