Skoré ranné vstávanie

8. okt 2023

Každé ráno vstávame o 5tej hodine keďže ideme do škôlky na 6tu a ja potom hneď do práce na 6,30 hod. Dá sa to stihnúť no je to masaker. Už som si zvykla dá sa povedať. Problém je že malý vstáva aj cez víkend o 5tej a ja rada by som si poslala aspoň cez víkend aspoň do 7 hodín. No nemôžem.
Čo s tým spraviť aby dlhšie spal cez víkend?

nwnw
8. okt 2023

Nič. Ja spim cez vikend poobede aspon 30min, lebo tiez vstavaju skoro..

ivangeline
8. okt 2023

Ak spi na obed,spat s nim. Mne rezim vyhovuje. Celorocny. :D Celodenny. ;D Ak je partner!striedat sa cez vikend,kto vstane.

autor
8. okt 2023

@ivangeline Doma nespí na obed, to len v škôlke musí a potom večer zaspáva o 22tej aj to mi je neskoro.

autor
8. okt 2023

@nwnw Len nemám kedy poobede spať alebo oddýchnuť si, to stále niečo robíme

monikkatt
8. okt 2023

Tak nerobte stale nieco.. posli muza, babku.. s malym von a ty si pospi ked to potrebujes. Svet sa nezruti ak jedno popoludnie raz za cas obetujes spanku/oddychu. A casom sa to snad zlepsi a aj maly rano potiahne dlhsie

autor
8. okt 2023

@monikkatt Babky nemáme k dispozícii a muž to je osobitná kategória, jeho nebavia také detské hry

anne_mary2
8. okt 2023

tak potom ste si odpovedali aj sama, resp. ked to vidite tak ze to “ inak nejde” , tak asi tak 🤷🏼‍♀️🫠… inu radu ako tieto asi tazko…

Ked ste v takom rezime, tazko asi aby v sobotu spal zrazu do 8mej.. jasne ze ked bude starsi uz bude vediet aha vikend super rano nevstavam/ uz vstane a pojde kukat tv a vy mozete spat… ale zatial, jedine takto ako poradili- co ste hned vylucili, tak neviem..

Kazdopadne ako jedine by som videla zapojit tu “osobitnu kategoriu” - muza.. hadam cez vikend si vie najst chvilu, a neviem aku ma robotu, ale co by sa stalo keby v nedelu rano s nim bol hore od 5 tej on a vy lahli spat dalej???

zuzuliennka1
8. okt 2023

kolko ma syn rokov?

zenulkaaa
8. okt 2023

Nic vydrzat. To iste som mala so synom, snad do jeho piatich rokov bol ranostaj a vstaval pred siestou, aj o piatej aj pred piatou. Ako kedy.
Teraz sa to trochu zlepsilo ale stale dlhsie ako do siedmej nepospi. Ale je uz velky, vstane, zapne si rozpravky a ja este pospim ak sa mi chce.
A akoze muza nebavia hry??? Ved snad je to aj jeho decko a ci ho to bavi alebo nie, tak povenovat sa mu moze, sobotu rano napr on, kym ty si pospis, v nedelu zas ty. A aspon jeden den sa vyspis. Co si akoze myslis, alebo on, ze mna napr tie detske hry bavia??? No nebavia, ale je to moje dieta, tak sa mu budem venovat. Take reci.. by som muza hnala.. akoze venuje sa mu vobec???

elenita
8. okt 2023

Ahoj, tiez vstavame o piatej kazdy bozi den...aj cez vikend. Manzel uz je v praci, robi 6 dni v tyzdni. Najmensia je narocne dieta, ktore je hore aj 20x za noc, takze uz 2 roky fungujem na akutnom spankovom deficite, ziadny oddych nehrozi. Co uz, len vydrzat. Hovorim si, ze raz bude lepsie a este mi bude luto za tymito casmi 😄

viestta
8. okt 2023

Ty vstavas s malym aj cez vikend a co otec? Ten si este pospi? Preco ho nebavia detske hry? Vsak je to aj jeho dieta, tak nech sa postara, pohra. Jeden den vstane skor on, jeden ty. V nedelu kludne moze vstat, spravit ranajky pre celu rodinu a zabavit dieta aby sa mamka mohla vyspat. Je rodic rovnako ako ta, je to jeho dieta a jeho domacnost rovnako ako tvoja.

0silvia0
8. okt 2023

No v tvojom pripade ked ty si nevyspata a chlap nefunguje len naucit maleho aby rano ked vstane, zapol telku, zobral z chladnicky jogurt a ticho hodinku sam pozeral a nebudil ta.

olimuc
8. okt 2023

My chodime na 6.15 ale tiez vstavame o 5 tej, ked maly cez vikend vstane strasne skoro … tak sa hra v izbe alebo mu pustim rozpravku a dospim hodinku - ale uz ma 5, tak sa to uz da. Na ranajky si pocka a ked nie tèrmic alebo jogurt si zobere aj sam.

vivuska666
8. okt 2023

Chod s malym spat cez tyzen o 8 mej. Vypnut telku a nech je doma ticho. Ja som si tak posledny rok deti naucila. Ak idem spat aj ja, neprotestuju.

marca12
8. okt 2023

Bavia,nebavia,raz je otec,ma sa aj on postarat. Nech ho vezme na prechadzku a ty si zatial pospi. Ma vela moznosti,co robit so synom.

autor
8. okt 2023

@anne_mary2 On robí na stavbe hovorí že je unavený a cez víkend si chce pospat a oddýchnuť si. Lenže aj ja som unavená zo všetkého a tiež som chcela trochu dlhšie si pospať.
@zuzuliennka1 Mal 3 roky teraz nastúpil do škôlky v septembri.
@zenulkaaa Venuje ale ráno keďže robí od rána do večera. A cez víkend chce mať oddych a kľud
@viestta Ja už mám dávno aj navarené keďže tak skoro sme boli hore. Manžel ešte spí.
@olimuc Ja mu dám aj jogurt alebo hračky nech sa zahrá v detskej aj s ním tam pôjdem a po chvíli keď vidím že sa hrá idem si ešte ľahnúť, no hneď kričí mama chcem sa hrať s tebou.
@vivuska666 Ja chodím spať večer v s ním no nezaspím skôr až o 22tej.
@marca12 Hej má veľa možností len nechce sa mu

viestta
8. okt 2023

Tk ked mas navarena, malemu daj hracky, ty si zober deku a lahni na gauc a dospi

tanyag
8. okt 2023

Ja som dcéru naučila tak, že si ľahnem k nej do postele a poviem jej, že ešte nech leží, lebo mamka je unavená a potrebuje si pospať...moja leží aj hodinu aj dve vedľa mňa a ja dospávam 😁 ale my v izbe nemáme žiadne hračky, máme zvlásť izbu, ktorá je "detská herňa" takže ju to ani neláka ani nič. Pekne leží, pokiaľ ja ešte spím. Tiež nám trvalo chvíľu pokiaľ sa takto naučila. Skôr ako o 7 -7.30 z ma z postele nedostane 😁 A večer tiez už je o 20tej v posteli, ja s ňou, niekedy zaspím skôr ako ona...ale ja potom vstávam a idem upratovať, keďže cez deň nestíham, som na ňu sama a ty v podstate si sama tiež, keďže pomoc od manžela nemáš...

simsalabim
8. okt 2023

Hovoris o skolke - ja som moje deti v tom veku naucila, ze ked vstanu, maju si zapnut rozpravky v TV. nachystala som im pomarancovy dzus a musli tycinku. Pekne vydrzali, kym vstal manzel (ja som cez vikend byvala v posteli najdlhsie).

anne_mary2
8. okt 2023

No… ze si chce pospat a oddychnut cez vikend je fajn ale ved to aj ty nie? Rovnako chodis do prace, + mas sichtu doma takze… 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️… ja viem ze casto matka= 24/7 aneb nemas pravo, lebo si matka.. ale toto si zeny asi same vyrabame ze sa davame do takej pozicie…

Myslela som, ze ok keby dosiel muz zo sluzby po 24ke nejaky hasic ci zdravotnik okej beriem ze mu vo dverach nepodas dieta o 5:30… ale tak predpokladam ze po 18tej je doma? Ide zima skoro tma tak mozno aj skor nie? Takze …

oslo1
8. okt 2023

Teraz budem za mrchu, ale normalne by som strcila syna muzovi do postele a ja odisla do druhej, alebo by som ho vyrazila z postele. Jeden den nech si on pospi a druhy den Ty.
My sme to takto robili so synom.
Ked sa uz potom s manzelom nedalo, lebo musel oddychovat, tak som dala synovi do ruky mobil s kids YouTube, aby som mohla spat. Ja som tiez Len clovek

zuzuliennka1
8. okt 2023

tak 3r dieta este veru nemusi vyspavat dlho, stale je to male dieta, co sa skoro budi.
mne syn zacal spavat cez vikendy aspon do tej 7mej az ako 5rocny.
a co robi cez vikendy tvoj muz? vyspava predpokladam aspon do 10:00 ze?
proste nainstruovat, dat dieta k muzovi do postele a ty si chod zdriemnut na gauc, nie si stroj

rebrambora
8. okt 2023

Nic. Taky rezim sme mali od 6mes deti - o 5:00 budicek, kratko po 6:00 uz v jasliach, potom v skolke. Fungovali sme tak roky, az do nastupu do skoly. Kedze tak fungovali 5 dni v tyzdni, nikdy som sa nesnazila to nejak prehodit cez vikendy. Ale ked sme vedeli, ze si chceme pospat, tak sme si napriklad v piatok alebo sobotu vecer urobili filmovu chvilku a ostali hore aj dlhsie, potom ale cez den sme vymysleli nejaky vycerpavajuci program, aby boli dostatocne vycerpane na to, aby v nedelu vecer padli do postele nacas, stacilo ale aj to, kedze mali vlastnu izbu, ze pricupitali k nam do postele a tam vydrzali niekedy aj hodinu, dve.
Nuz ale s muzom sme odchadzali a prichadzali naraz a tiez nikoho nemali. Pises ale, ze ho nebavia detske hry, takze predpokladam, ze deti asi nechcel. A presne. Lahni si na pol hodinku cez den.

gabika0825
8. okt 2023

Tak skúste zaviesť spánok po obede s malým, veď to dieťa sa tiež bohvie ako nevyspi. Kedy chodi večer spať? A v škôlke cez týždeň zaspi bez problémov? Ak je zvyknutý v škôlke bez problémov spat, tak sa čudujem že ho cez víkend neláme na spánok poobede.

ibrunova
8. okt 2023

Uprac si muža, je to obyčajný ignorant, ty si pospi v sobotu, on v nedeľu.. Predpokladám, že je to takto od narodenia,že okolo syna ani nepohne prstom.

katkaseiner
8. okt 2023

boli sme na to. podobne, syn rano skoro vstaval. Naucil sa postupne sa sam zahrat - auticka, rozpravka. Neboj, postupne to bude vzdy lepsie a lepsie

marca12
8. okt 2023

Cudujem sa ti,ze ho nechas vyhovarat sa a nepostrcis ho. Ja by som to nestrpela,keby si moj muz nebudoval vztah s dietatom. Snazila by som sa ho k tomu dotiahnut. Vyhovorky u mna neobstoja. Vezme ho a hotovo,inu moznost by nemal.

kitycat
8. okt 2023

Hmm pan manzel bol vyhra v loterii?

Ale sex o 6 by mu nevadil co?

juliacenc
8. okt 2023

Ahoj, my sme dnes vstali o pol 4. Tiez som sa tesila ako si cez vikend konecne pospim

mooonika1975
8. okt 2023

Uf o 22 večer na spánok je neskoro, lebo spi chuďa v škôlke, keďže ani kôň by nevydržal v tom hluku v škôlke od 5 rána do večera, tak si pospi , o 5 ráno skoro cez vikend, ... chúďa dieťa, ono je už zvyknuné, lenže vám sa nechce ... ono bude vstávať a zaspávať ako vy poviete 😉 na vypinač 😉 Dala by som vám 5 deti ❤ .
Rada : pospite si cez obed, cez vikend, ak sa vám teda chce uspávať dieťa , niekedy aj hodinu