Dom verzus byt

19. mar 2022

Čaute,
v rodine sa rieši problém. Sestra býva s mamou, v RD. Dom je na otrasom mieste, obec bez všetkého (severovýchod SR), takže sa ho rozhodli predať, keďže v ňom zostali iba dve.
Teraz zvažujú, či pôjdu do podnájmu, mesta, ale ten treba zaradiť, respektíve zostanú v dome a budú ho predávať tak, ale zrejme to bude na dlhšie.
Ja som im radila podnájom a predať dom, ale sestra moc z domu nechce, je jej ľúto dať toľko peňazí za nábytok. Nábytok v RD je na mieru, takže ten moc zobrať nevedia a ani sa nezmestí.
Čo by ste robili vy? My žijeme v BA, takže my ho máme od ruky.

janinah
19. mar 2022

Ten predaj môže trvať roky....ostala by som tam.

fkata
19. mar 2022

Zostala by som. Ak ho nepredajú v lete, v zime treba aspoň prikurovať, o dom sa starať, aby nechátral a nerozkradli ho. Ak pôjde do podnájmu bude platiť 2x výdavky a to je zbytočné.

drzaopica
19. mar 2022

Zostať v dome môžu ho predávať rok

nely1704
19. mar 2022

Úplne zbytočne je ist do prenájmu. Aj keď dom predaju, nemusia sa sťahovať zo dňa na deň, všetko je o dohode. A keďže vravíš , že dom je na blbom mieste, či ho niekto len tak rýchlo kúpi

marsmykkok
19. mar 2022

určite ostať, lebo ťažko povedať kedy dom predajú, môže to trvať aj mesiac aj rok... Zbytočne za ten čas platiť nájom a ešte aj energie a réžiu v dome. A chodiť tam budú musieť, bude treba kosiť, utierať prach a tak, lebo dom zarastený burinou a plný prachu na kupujúceho potenciálneho dobrý dojem neurobí.

lucia147852
19. mar 2022

Ísť do podnájmu je hlúposť, keď majú kde bývať. Zbytočne vyhodené peniaze. Pri predaji je v zmluve dohodnuté dokedy musia nehnuteľnosť uvoľniť

kika2810
19. mar 2022

Ja dam trosku iny pohlad. Nie teraz ekonomicky ale skor to, ze najma mama zila cely zivot v dome, preda sa a pojdu do bytu. No pre cloveka co zil v dome je to velky sok, nie kazdy si zvykne a najma starsi ludia zvyknu potom chradnut pretoze predsalen v dome je zahradka a iny “zivot” … narocnejsi na pohyb
Preto mozno skusit byt na par mesicov… ale uz nejaky zariadeny je cesta z ktorej ak este budu mat dom sa da lahko zijst.

marca12
19. mar 2022

Ist do podnajmu je sprostost. Ten dom sa nemusi roky predat a co potom? Pekne ostat v dome a hladat byvanie az ked budu podpisovat zmluvu s novymi majitelmi. Bezne sa do zmluvy dava datum uvolnenia nehnutelnosti po dohode s kupujucim. Mozu si tam udat,mesiac,dva,tri ako sa dohodnu.

autor
19. mar 2022

@kika2810 nežila tam celý život, iba posledných 5 rokov.