Môžem podstúpiť interupciu jedného z dvojčiat?

sofinkina_maminka
18. mar 2021

Ahojte, len sa chcem spýtať lebo neviem sa nikde dopátrať odpovede... Ak žena zisti ze čaká dvojičky ale chce iba jedno dieťa. Môže podstúpiť interrupciu iba jedného z dvojčiat? Pýtam sa len preto lebo ma to veľmi zaujíma. Ďakujem.

aurorastone
18. mar 2021

podľa mňa to nejde a bolo by to nebezpečné aj pre to druhe

zojanka
18. mar 2021

Dá sa spraviť "redukcia" ale neviem či nie iba zo zdravotných dôvodov a hlavne to dosť ohrozuje život druhého dieťaťa

jaja8_9
18. mar 2021

@sofinkina_maminka nie, keď upt tak úplne... Upt = vykyretovanie a odsatie celeho obsahu dutiny maternice

kiki68
18. mar 2021

@sofinkina_maminka ano ide to , ale je tam velke riziko, ze pride o obe tie deti. Lebo to nikdy clovek nevie ako to telo bude reagovat. Vraj sa to robi hlavne nudzovo ( jedno odumrie alebo je vazna vada) a potom niekde v Cine a Indii ( skrz to ze nechcu viac ako jedno) . U nas som este nezazila, ze by toto niekto fakt chcel takto riesit. Co beim tak jedna pani ( no ona to mala mimo manzelstva pomer) si dala vziat obe deti. Ako ja osobne to nepochopim, ale tak je to jej svedomie.

jantosko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cookie29
18. mar 2021

Hovori sa tomu fetocida... a zvycajne sa to robi, ked je viacpocetne tehotenstvo, pri dvojickach je to vynimocne a tusim tam musi byt nejaky padny dovod. Jednemu plodu sa vstrekne smrtelna injekcia, a necha sa v maternici. Mal by sa vstrebat...

malia18
18. mar 2021

moja kamarátka čakala dvojičky ale jedno jej bohužiaľ zomrelo a tak jej ho samozrejme vybrali neviem akým procesom to šlo ale zjavne sa to dá a robí ale asi nie len tak že chceš dať jedno preč bez nejakého fakt vážneho dôvodu ...nejako to nedokážem pochopiť a myslím že v prípade zdravých detí by to ťažko chápal aj doktor keby po ňom niečo také chceš ale najlepšie je sa spýtať priamo jeho...

148terka148
18. mar 2021

Pisem iba nazor kamaratka chcela len jedno zistili ze cakaju dvojicky. Tak som jej povedala,ze nech mi jedno daruje. Ale ked ich porodila tesila sa z nich a vzdy mi hovori,ze aj by mi darovala ale nevie ktore..tak ich miluje.

littlebubble
18. mar 2021

My sme si s mužom robili takto srandu, že ak by boli dvojičky tak jedno asi dáme preč (ale to bolo naozaj v rámci srandy) Neviem si to teda predstaviť reálne.Neviem či sa to vôbec dá a neviem prečo by jedno malo mať šancu narodiť sa a druhé nie.Nevedela by som sa na seba pozrieť do zrkadla, ale nikoho nesúdim ani nie som proti interupciám len toto je taká zvláštna situácia.

sisabe
18. mar 2021

@sofinkina_maminka V živote by niečo také ani vo sne nenapadlo.Mať dieťatko je veľký dar a mať dve požehnanie.Keď si predstavím koľko sme sa nečakali aby sme mohli mať jedno,ktoré práce čakáme.

123andy123
18. mar 2021

podla coho by si mala vybrat ktore z dvojciat zabije? Alebo ako morca zo zverimexu si vyberie ktore si necha? To s tymto svedomim chce zit? Kvoli tomu ze je leniva sa starat?

mirkava
18. mar 2021

@sofinkina_maminka tak s tym by som nevedela žiť....

agatky
18. mar 2021

Neviem odpovedat na otazku ale musim reagovat ja ako mama dvojiciek musim skonstatovat ze toto je ta najzvratenejsia otazka aku som tu kedy videla..

pininka1
18. mar 2021

Moja spoluziacka bola z takeho tehotenstva, len vtedy este nezistili ze su tam dvojcata a jej mama.dieta nechcela vobec, isla na potrat, ale jedno dieta tam ostalo, no znacne postihnute. Bez jednej ruky a oboch noh. Ja by som toto teda urcite nechcela.

sasitimi17
18. mar 2021

A prečo sa to nespytas svojho gynekológa ? Ten ti podľa mna odpovie najlepšie.

luccija
18. mar 2021

@sofinkina_maminka hrozna otázka prepáč.To chces Sofiinu voľbu?Vedela by si žiť, ak by odišli obe?Moja kamarátka bola takto nešťastná z dvojičiek jedno odumrelo v prvom trimestri a druhé je choré na celý život.

h_petra
18. mar 2021

Ano, da sa to, ale je to strasne.

sense
18. mar 2021

Upt na vlastnú žiadosť pochybujem, mam kamarátku kt bola operovana nakoľko jedno sa prestalo vyvíjať a bolo to veľké riziko aj pre ňu aj pre to dobre sa vyvíjajúce....

yollanda
18. mar 2021

Tak toto ma v živote nenapadlo. Ja keby čakám dvojičky, tak si dobre porevem, ale od strachu či to zvládnem ale nie toto! Veď to neni vred na riti, že “vyrežte mi to”

emuska888
18. mar 2021

a ktore si vyberiete ????

h_petra
18. mar 2021

@littlebubble bohovsky zmysel pre humor 🤮

majafemo
18. mar 2021

@sofinkina_maminka Nechajte si detičky.Poďakuju sa Vám za život.Poznám také neplánované dieťa+dvojička a každé je rado,že žije a má už svoje rodinky a babka veľa radosti❤️Keď budete cítiť pohyby,a keď ich zbadáte,budete rada.Buďte silná.❤️

jakoma
18. mar 2021

myslim, ze toto je snad len hypoteticka otazka, ale je na predstavu taka strasna, ze si to nepredstavujem ci sa to da a ako.. 😥

ankare
18. mar 2021

Juj,len to nie. Všetko sa deje pre niečo, ber to ako dar. Drž sa!

littlebubble
18. mar 2021

@h_petra Nie každý je precitlivený ako ty.Preto sa s luďmi ako si ty ani nerozprávam lebo tomu nerozumieš.Z každej kraviny urobiť tragédiu 🤦
Nechceme 2 deti dobrovoľne lebo by to bolo strašne ťažké a nemôžeme si to dovoliť aby deti mali všetko tak sme si na túto tému zasrandovali.V živote by sme toto neurobili.Neber sa tak vážne lebo ľuďom bez humoru sa ťažko žije.

sofinkina_maminka
autor
19. mar 2021

AHOJTE BABY, akože chcela som sa vytoto na to už ale nedá mi to... Naozaj nechcem nikoho uraziť ale reakcie niektorých z vás ma odrovnali. Akože fakt ste také hysterky, že potrebujete riešiť a napádať človeka ktorý polozil otázku čisto len za účelom diskusie, len preto aby ste deklarovali aké ste vy milujuce a cnostne matky, ako milujete vaše deti a ako si vážite život?
Je mi vás ľúto keď si to potrebujete takto dokazovať, asi mate problém so sebavedomím alebo vlastným svedomím?
Nemusím vám to vysvetľovať ale aby ste chápali prečo som sem dala túto ČISTO HYPOTETICKU otázku ( aj v otázke to píšem že sa pýtam len zo zvedavosti) :
Ja som sem dala túto otázku lebo som mala výmenu názorov s kolegynou ktorá tvrdí, že pozná ženu co čakala dvojky a jedno si dala vziať lebo chcela len jedno dieťa, hoci obe boli zdravé. Mne sa tomu nechcelo veriť hoci viem ze sa to robí so zdrav. dôvodov a nakoľko som nenašla žiadny článok na nete co by potvrdzoval že mám pravdu tak som napísala sem.
Sama čakám dvojičky ( vlastne tak sme sa k tej téme aj dostali) a veľmi sa na ne tešíme, som v 19tt a už máme v spálni postieľky nachystané aj kočík kúpený, tak troska sa ukludnite a nevyskakujte tam kde to netreba.

Zienkam co normálne odpovedali ďakujem 🤗
Prajem pekný deň, vela zdravia a viac nadhľadu do života.

aylin80
19. mar 2021

Keď sa pýtaš hypoteticky, tak to treba aj upresniť.
Tvoja otázka znie "môžem postúpiť interupciu jedného z dvojčat?" To znie ako priama otázka a nie ako hypotéza. Tak možno kvôli tomu došlo k takej výmene názorov...

h_petra
19. mar 2021

@littlebubble ked porodis predcasne dvojicky, prid diskutovat o zivote bez humoru na podobne temy

sofinkina_maminka
autor
19. mar 2021

@aylin80 ale ja som dala názov že : upt jedného z dvojčiat. Ja neviem ako je možné že sa to takto nejak premenovalo... Nechápem to 🤷

veronikaszabova
19. mar 2021

@sofinkina_maminka nazov ti zmenila adminka alebo moderatorka