Kreditná karta z banky, v ktorej nemáme účet

3. jan 2021

Ahojte. Minuly tyzden manzelovi prisla kreditna karta, debetna, pritom vibec nema v slovenskek sporitelni ani ucet nic, len sme tam kedysik asi 3 roky dozadu maly hpoteku, ale odvtedy ram nie sme ani v tejto banke, len mu dosla sama od seba takato karta, mate niekto skusenost, ze mu tiez takto sama od seba dosla z nejakej banky debetna karta? Neviem co si to dovoluju posielat bez toho, ze by si clovek zaziadal. Dakujem

sapetka
3. jan 2021

A co tak zavolat do banky?

nelca84
3. jan 2021

Tak kreditna alebo debetna?

ivkazba
3. jan 2021

Tak kreditná alebo debetná? Debetná je k osobnému účtu, tá určite zanikla, ak ste zrušili účet. Kreditná je úverová karta, nie je naviazaná ani na osobný účet ani na hypotéku. Platnosť karty je 3 roky, takže teoreticky je možné, že sa kreditka nezrušila a teraz prišla obnovená karta. Kreditnú kartu treba zrušiť samostatne, nezruší sa zrušením účtu, keďže na neho nie je naviazaná. A na margo poznámky "co si to dovoluju" si dovolím povedať, že ju poslali preto, lebo ju manžel na svoje meno mal a nezrušil ju.

autor
3. jan 2021

@ivkazba manzel tam nikdy ani ucet praveze nemal, aj ked sme brali hypoteku mala som tam ucet ja a len na hypo sme boli pisani obi dvaja, ale ja som bola hlavny dlznik a on spoludlznik

autor
3. jan 2021

Ide o kreditnu kartu nie debetnu, som tomu nerozumela ze je rozdiel

autor
3. jan 2021

@nelca84 kreditna

ivkazba
3. jan 2021

Nech muž zavolá do banky alebo nech zajtra navštívi pobočku. Som presvedčená, že tú kartu tam predtým mal a nezrušil ju, inak nie je dôvod, aby ju banka vygenerovala.

autor
3. jan 2021

@ivkazba manzel tam nikdy ani kartu ani ucet nemal, len bol aj na hypoteke ako spoludlznik, ale hypo bola viazana na moj ucet

ibrunova
3. jan 2021

Oni to radi posielajú, vždy sa niekto chytí, kto si ju aktivuje.. Zajtra tam zavolaj, prípadne si najprv prečítaj, čo ti tam napísali k nej, čo sa stane, ak ju neaktivuješ, resp. či ju treba osobne zrušiť v banke.

autor
3. jan 2021

@ivkazba ono prave tam ani neni pisane ze posielaju kartu lebo padla nejaka lehota predoslej, proste ako keby prvu kartu, nie na zaklade nejakej predoslej

autor
3. jan 2021

@ibrunova dakujem a to posielaju aj takto bez vyziadania? Ze len tak ze oni chcu?

ivkazba
3. jan 2021

Aký sprievodný list k tomu poslali? Ak chceš, odfoť tak, aby nebolo vidno osobné údaje a pošli sem alebo cez ip. Robila som v SLSP oblastnú riaditeľku, len tak tú kartu určite neposlali.

autor
3. jan 2021

@ivkazba poslem do sukromnej spravy

ibrunova
3. jan 2021

jasné. Prečítala si si čo k tomu píšu?

autor
3. jan 2021

@ivkazba nejde mi to poslat, je to tato karta co je na stranke slsp

nelca84
3. jan 2021

Tiez sa mi nechce verit, ze by ju poslali len tak, mam vela kolegyn aj ludi z rodiny, co su klientami slsp a teda nikomu neprisla len tak, bez vyziadania. Ja som si o nu ziadala a podpisovala som aj papiere...

autor
3. jan 2021

@ivkazba s tymi olympijskymi hrami

ivkazba
3. jan 2021

Nuž ťažko poradiť takto. SLSP neposiela kreditné karty len tak. Zažila som za 18 rokov desiatky prípadov, kedy žena nevedela, že muž má nejaký bankový produkt (nepíšem, že je to tento prípad) a desiatky prípadov, kedy človek zabudol, že niečo v banke má, ak to nevyužíval. Takže zajtra nech muž navštívi pobočku banky a vyrieši to.

ibrunova
3. jan 2021

Nevolali náhodou mužovi z banky a súhlasil s niečím, na čo si už ani nepamätá? Všetko je možné.

autor
3. jan 2021

@ivkazba ahaaaa, no rozmyslam teda ja som mala lwn ucet v banke a neviem ci tam manzel nebol ako disponent, vtedy by mu mohli len tak poslat?

autor
3. jan 2021

@ibrunova nespomina si na take, ze nevie o nicom prave

autor
3. jan 2021

@ivkazba a prave som pozrela internet banking a ukazuje mi tam tu kartu alu neaktivnu

autor
3. jan 2021

@ivkazba Cize je mozne ze mu ako disponentovi na mojom ucte poslali taku kartu? Kedze ju ukazuje na mojom internet bankingu

ibrunova
3. jan 2021

Zbytočne to tu budeš donekonečna rozoberať, vyriešite to len priamo v banke.

ivkazba
3. jan 2021

Ukazuje ju ako neaktívnu, pretože kreditná karta kvôli zneužitiu sa vždy posiela neaktívna a aktivovať ju treba podľa pokynov. Čiže už sme došli na to, že tú kartu ste zrejme zriadili v minulosti spolu s účtom a hypotékom, ak ste ju nepoužívali, tak ozaj sa bežne stáva, že ľudia na to zabudnú. Ak bol iba dispoment na osobnom účte, tak kreditku by určite neposlali. Mali ste kreditku aj vtedy, len ste ju nezrušili, lebo ste zrejme rušili len účet a hypotéku. Takže treba ísť do banky a kartu zrušiť. Viac nemám čo poradiť.

autor
3. jan 2021

@ivkazba dakujem, oni je tam u tej karty moznost ze zablokovat, tym by som to nevyriesila? Treba zrusit normalne v banke este?

ivkazba
3. jan 2021

Nepotrebuješ ju blokovať, ak je neaktívna. Neaktívna sa nedá použiť. A aj blokovanú je potrebné zrušiť. Inak banka ak sa karta zablokuje, tak vydá novú. Takže zbytočný krok.

autor
3. jan 2021

@ivkazba ahaaaa, dobre dakujem, tak tam zajdem

natalienka12
3. jan 2021

K hypotekárnemu úveru bežne banky ponúkajú kreditku zadarmo ale nemôžu ti ju nanútiť, preto držiteľ musel podpísať zmluvu s bankou, kreditná karta je vlastne kontokorentný úver, kedy čerpáš peniaze banky, takže by ju neposlali nejakej socke bez príjmu, lebo klient musí peniaze z kredity aj vrátiť. Taká kreditka zase nie je zlá vec. Ja mám tri kreditky a využívam ich podľa potreby.

hettinka
3. jan 2021

Ak mu prišla kreditka, musí si ju aktivovať. Ja by som zavolala do banky.
A neviem, že by banka len tak hocikomu posielala kreditku. Práve naopak, človek musí splniť podmienky, len tak ju nedajú. A inak, dobrá vec, ak ju človek vie používať.