Osobný bankrot

mirithia
9. feb 2022

Ahojte,

prosím vás o radu.
Po rozvode s bývalým manželom som si musela prejsť osobným bankrotom. Všetko prešlo v poriadku az do momentu kedy má môj manžel dal na súd, že som ho neuviedla ako spoludlznika.
V CPP mi ale poradili uviesť veriteľov, teda banky, súkromné osoby, ktoré peniaze požičali.

Viete prosím poradiť?

Ďakujem

loginexistuje
9. feb 2022

neries ho ak on nepodstupil OB dlhy presli na neho jeho problem

Manželia nadobúdajú majetok spoločne okrem dedenia alebo darovania jednému z manželov a tak isto nadobúdajú aj dlhy. Pokiaľ sa oddlží iba jeden z manželov, dlh, ktorý spoločne nadobudli prechádza na neoddlženého manžela ako spoludlžníka.

mirithia
autor
9. feb 2022

Lenže on to dal na súd a vyhral ho, teraz chce odo mňa polovicu dlžnej čiastky. Vraj som mala do toho formuláru z centra právnej pomoci uviesť aj jeho. V tom formuláre to nebolo uvedené.

ivkazba
9. feb 2022

@mirithia nuž za mňa je veľmi otázne, prečo si exmanžela neinformovala, že podstupuješ OB a celý dlh prechádza na neho. Označujem právnika, snáď poradí. Ale ak exmanžel vyhral súd, tak asi stanovisko je jasné. @draik ďakujem

draik
9. feb 2022

@mirithia
Nebol on Vaším veriteľom, teda nemali ste voči nemu dlhy? Ak áno a neuviedli ste ich v rámci OB, tak ten môže byť zrušený pre nepoctivy zámer.

mirithia
autor
10. feb 2022

@draik voči nemu nemám žiadne záväzky.

draik
10. feb 2022

@mirithia
Ak ste ako exmanželia boli spoludlžníci a dlhy platil len on, tak ste mu dlžná polovicu splátok, ak ste sa nedohodli inak.

mirithia
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirithia
autor
10. feb 2022

@draik lenže ja som úspešne podstúpila OB. Veriteľa pôžičky som uviedla tak, ako mi to v CPP poradili. Takže ma CPP uviedlo do omylu keď mi neposkytli úplnú informáciu o tom, že tam mám uviesť aj jeho.

draik
10. feb 2022

@mirithia
Do času OB ste mali voči nemu záväzok a ten ste zjavne neuviedli. Predpokladám, že to je aj dôvod jeho konania.

mimuska125
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
888888888
23. apr 2022

Dobrý deň chcel by som sa opýtať. Som po osobnom bankrote od začiatku vyhlásenia prešlo 4 roky ..bývam u rodičov otec nám zomrel ..a som sa dočítal že nemôžem odmietnuť dedičstvo že musím ponúknuť polovicu veriteľom ..mám ešte mamu a 4 súrodencov
.nechápem keď zdedim príklad pätinu z domu ako mám veriteľom ponúknuť z toho ..otec mal aj dlhy ktoré musíme splácať .. nechápem tomu