Pôžička na rodičáku

barborasamko
16. apr 2019

Ahojte mamičky, ma niektorá skúsenosť s pôžičkou na rodičovskom? Potrebovala by som max 1000€ na opravu auta môj prijem je rodičák s pridavkami 245€ a ja poberám svoj sirotský dôchodok 140€ od soc.poistovne keďže ešte externe študujem, 385€ spolu. Priateľ pracuje vlastní 2 nehnuteľnosti ale ešte z minulosti mal problém s nebankovkou ktorá skrachovala a v bankách ho kvôli tomu odmietli keďže to neplatil ako mladý chalan takze nie je vhodný ani ako ručiteľ a žiaľ nikoho iného nemám. Za každú skúsenosť a radu ďakujem.

eliska13
16. apr 2019

@barborasamko to nepôjde.Banka Ti nedá na rodičovskom myslím...rodina, kamaráti?

alenah31
16. apr 2019

@barborasamko to nie sú príjmy - to sú príspevky štátu, na ktoré máš nárok. Takže pôžička ťažko, Už dokonca ani cetelem či quatro nepožičia keďže vyžadujú potvrdenie o príjme.

frota3
16. apr 2019

Podla mna ti banka nepozicia. Ako neber to v zlom, no proste nie si pre nich moc bonitny klient. A z rodiny by ti nemal kto pomoct?

klarissa25
16. apr 2019

ani mobil na paušal nedostaneš, nie ešte pôžičku, rodičák nie je príjem....

eliska13
16. apr 2019

@klarissa25 prečo mobil?to čo je za hlúposť😁

klarissa25
16. apr 2019

@eliska13 no lebo ti operator nedá mobil k paušalu 🙂 teda možno ano taký z tých veľmi lacných...

dopolbokaodrata
16. apr 2019

@barborasamko pre take prípady je dobre mat rezervu, skús aspoň dačo odložiť bokom, veď ste dvaja. A vlastne priateľ nepracuje alebo nevedel by dat on nejak dokopy túto sumu? A hlavne sa nezaplet s nebankovkami.

diewcatqoo
16. apr 2019

Pokial si na rodicaku, nedostanes pozicku. Odkedy stat sprisnil podmienky ziskania uveru, nepozicia ti ani nebankovka. Tak isto, pokial je partner v uverovom registri - mate smolu.
Ako tu uz bolo spomenute, pre taketo opravy je lepsie mat nejaku financnu rezervu. Pretoze pokazit sa moze v domacnosti cokolvek kedykolvek. Ak na to momentalne nemate, budete sa musiet uskromnit bez auta. Odkladajte si peniazky a o nejaky cas date opravit auto. Bez auta sa prezit da.

barborasamko
autor
16. apr 2019

@diewcatqoo priateľ autom chodí do prace 45 km ráno na 6tu tak isto na nočné k firme sa inak dopraviť nevie keďže firemne autobusy poskytuju ľuďom z kraja kde sa firma nachádza z našeho okresu je jediný ktorý tam pracuje. žijeme na dedine kým by sa dostal aspoň ktomu firemnému autobusu musel by ísť na 3 prestupy čiže z domu vyrážať tak 2:30 keďže spoje nie sú vyhovujúce. O spojoch z našej dediny ani radšej nehovorím katastrofa. Bez autá stratený momentálne mame požičiane od známych asi budem nútená svoj cukrík predať v stave akom je a zatiaľ ho nahradiť starším aj keď veľmi ťažko bol to dar od babičky a jediné čo mi po nej ostalo.

barborasamko
autor
16. apr 2019

@klarissa25 slušne som poprosila o rady, pripadne skúsenosti nie o úplne nezmyselne komentáre. A predstavte si paušál mám aj na rodičaku a ešte väčšie prekvapenie pre Vás aj zariadenie a nie jedno z tých lacnejších. Keď je žena na rodičovskom je akože pod matkami na materskej ktorá ledva vyžije nejaká spodina a nemôže si dovoliť ani paušál ? Tak to je naozaj inteligentný názor jednej zrelej ženy. Udržiavať rodinný dom a náklady spojené s potrebami každého človeka a dalších 100 veci tiež niečo stojí a lepšia alternatíva bola premna pôžička a splatiť si 25€ mesačne ako zobrať z odloženého pre rodinu treba rozmýšľať aj dopredu. Nabudúce Študujte diskusie kde by ste Vašim komentarom mohli byt naozaj užitočnejšia ako tu svojim akože výsmechom ktorý je úplne odveci a ešte aj nezmysel. Pekny večer

barborasamko
autor
16. apr 2019

@dopolbokaodrata odložené mame ale bola by premňa lepšia možnosť pôžičky ako brat z peňazí ktoré odkladáme

barborasamko
autor
16. apr 2019

@frota3 žiaľ, moja rodina je iba priateľ,náš poklad a môj dedko ktorý už ma svoj vek

barborasamko
autor
16. apr 2019

@klarissa25 a pre Vaše info aj rodičovský je príjem inak by ho minimálne v dvoch bankách o ktorých viem neakceptovali ako príjem takze ako som už napísala hľadajte niečo zmysluplnejšie možno budete užitočnejšia.

luliu
16. apr 2019

@barborasamko RP sa neberie ako príjem, je to sociálna dávka a tie banky neakceptuju

barborasamko
autor
17. apr 2019

@luliu poštová banka,tatra banka ale v nej mám založený účet a momentálne od nich nechcem keďže do 2 rokov mame v pláne dokoncovat podkrovie a rozšíriť záhradu , a ešte dáva reiffesen banka keby to nemám overené priamo od banky nepíšem to sem. Potom akceptuju ešte nebankovky ale stymi nechcem mat nič spoločne

luliu
17. apr 2019

@barborasamko tak nechápem tvoju zbytočnú otázku, keď vlastne odpoveď poznáš a všetci ti radi a ochotne pozicku daju

klarissa25
17. apr 2019

@barborasamko ja nepisem ze nedostane pausal 🙂 ja pisem ze niektori operatori nedavaju zariadenie pokial je zena na rodicaku, a nie rodicovsky prispevok nie je prijem 🙂neviem naco sa vlastne pytas 🙂🙂🙂🙂

eliska13
17. apr 2019

@klarissa25 to máš overené?nikdy sa nikto u operátora nepýtal či pracujem.
@barborasamko ked som nutne potrebovala hotovosť dala som si peniaze na účet, ktoré som mala inde a išla som požiadať o povolenie ísť do debetu VÚB banka tiež som bola na RD a nikto sa nepýtal sama videla, že mi tam chodí príjem nejaký okrem RD čo som si mala vkladala bokom.To by si mohla skúsiť poplatok za prečerpanie bol asi 25 eur mesačne.su ľudia čo sú v debete roky

veverickav
17. apr 2019

ked sme brali hypoteku na dom, vsade mi brali rodicak ako dalsi prijem.

alofinka
24. máj 2019

Ja som chcela tiež 1000 eur a som na rodicovskom, pridavky sa nepočítajú, nikde mi nedali, skúšala som vsetko, ani quatro ani nikde