Wifi zosilňovač signálu

8. dec 2020

Zvažujem kúpu zosilňovača wifi signálu,no som v tom úplny amatér,vôbec netuším ako to funguje,či ho musím napojiť káblom k wifi,alebo to ide iba nejak sparovať s wifi a či to vôbec je aj účinné,či ten signál v dome bude lepší,alebo sú to iba vyhodené peniaze. Kto má túto vecičku,prosím poraďte mi. Ďakujem.

simca06022011
8. dec 2020

Akurat to riesime, moj chlap poevdal, ze je to dalsia blbost co sa bude len kazit :D ale on ma take dochodkovske nazory na techniku v poslednej dobe. Moj otec ma taku ze ju ma v el.zasuvke, neviem ci su aj ine typy. Zjednodusene by som to opisala: ona sa paruje s wifinou, ktora uz niekde je, podla vsetkeho tiez wifi signalom a vysiela ten signal dalej do domu, kde ta jedna wifi uz nedava dostatocny signal.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marsmykkok
8. dec 2020

sused má a pomohlo, pomôže to hlavne v starých domoch, kde cez tie hrubé steny ťažšie prechádza signál.

katkaseiner
8. dec 2020

mame taky do zasuvky... za mna nic moc... mame hrubu nosnu stenu a vlastne router je za nou... v najvzdialenejsej casti domu je to uz uplne onicom... a teda wifi chytit na terase uz vobec nechytim... vacsinu casu ta vec v zasuvke svieti na cerveno..

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
uctik
18. apr 2024

@simca06022011 ale tentoraz mal aj pravdu 😅, je to hovadina, normálne sa používajú APcka, ku ktorym dotiahnes kábel z routra/switcha.

To že sa to potom paruje, je len dôsledok wifi roamingu ( keďže máš nastavené rovnaké heslo a názov siete pre každé AP, tak ťa mobil automatický prepína k tomu zo silnejším signálom ).

V krajnom prípade sa dajú použiť staré routre ako mám ja na chate, alebo ak chces kvalitu tak ubiquti.

Router potom doporučujem mikrotik, napr. RB3011 pre Gigabitovu sieť, na ňom nastaviť prioritizaciu tcp a udp protokolov + nejaké qos pre tv napr. A na tých ubiquti AP nastaviť klasické qos = upraviť rýchlosti pre - download a upload.

uctik
18. apr 2024

Hlavne nerozumiem úplne čo myslíš a čo chces 😅Pokiaľ myslíš wifi repeater, ktorý sa pripojí k najbližšej wifi, tak ti rovno poviem nekupuj to je to blbosť 😅, ak nie tak neviem, ale klasický sa používajú APcka ktoré, majú najväčšiu spoľahlivost, len musíš po dome natahat ethernetove káble.

Dajú sa použiť aj staré routre ktoré budú slúžiť ako AP dôležité je k nim potiahnuť káble z routra a nastaviť rovnaké heslo a názov siete ako na routri pre všetky.

Keď chces kvalitnejšiu sieť, tak router vymeniť za mikrotik ( napr. RB3011 ), zoznámiť sa s qos 🙂, a potom ešte tie staré routre vymeniť za AP od ubiquti, a nastaviť qos aj na nich, na routri môžeš potom pre AP nastaviť len prioritizaciu sieťových protokolov tcp a udp. Udp sa najčastejšie používa pri videohovoroch a apkach ako YouTube ..... A tcp je http protokol čiže hlavne pri prehliadaní stránok, a sťahovaní nejakého obsahu z nich, prípadne to ovplyvní aj sťahovanie zo steamu.

Proste qos, je len taká čerešnička na torte, ktorá ti skvalitny sieť tým, že ti nebude vypadavat, ak niekto bude niečo sťahovať, alebo viac zatazi sieť.

simca06022011
18. apr 2024

@uctik 4r stara tema ;) netrap sa :D