Bolesť bradaviek pri prisatí

gabriela_matoha
23. jan 2024

Ahojte maminky, poradite? Mam dvojtyzdnoveho synceka 2,8 kiloveho trpaslika. Od narodenia sa krasne sam prisava, mlieko sa mi pomaly rozbieha. Trapi ma ale trosku prve prisatie. To, ked si ho dam k prsu a on sa "pricucne" vtedy mi od bolesti az palce na nohach skruti. Potom uz ked saje a papa, uz to neboli. Papa pekne sam, do ustociek da pekne celu bradavku aj s castou dvorca. Len to prve prisatie, az ma vystre od toho ako to zaboli. Je to normalne, alebo sa tomu da nejako predist? Takisto mam sem-tam na dvorci take suche drsne miesta. To medzi kojeniami natieram lanolinovym kremom z DMky. Nebude sa to sirit, neskodi to babatku? Dakujem za rady.

aiana24
23. jan 2024

Mna to tiez dlho bolelo, to prve prisatie. A bolo to tak ok. A ma teda aj bradavku v ustach? To znie dobre. Asi len vydrzat.

trgypadl
23. jan 2024

Ahoj, aku polohu preferujes pri dojceni?

dajankaa
23. jan 2024

@gabriela_matoha mala som to presne tak isto,ale časom to ustúpilo,treba vydržať

gabriela_matoha
autor
23. jan 2024

@trgypadl bud klasicku ked sedim a on je v mojich rukach rovno, alebo viacej v lahu na boku, ked lezime vedla seba a on sa prisaje a papa.

gabriela_matoha
autor
23. jan 2024

@dajankaa dakujem, no skusim, kolko to cca trvalo tebe?

trgypadl
23. jan 2024

@gabriela_matoha mne pomohla pri týchto ťažkostiach futbalova poloha, ale zaciatky dojecenia byvaju take, bradavka je citliva a potrebuje si zvyknut

lenkakravcova
23. jan 2024

@gabriela_matoha áno, boli to tak. U mňa vždy takmer 2 mesiace. Potom to prešlo - ?až si na bradavky lanolin ak máš a môžeš, po každom dojčení, pomáha to dosť pri tej bolesti na začiatku dojčenia a pomáha to tiež aby si bradavky zvykli resp sa tak nezničili tlakom.

titla
23. jan 2024

Mna kojenie spociatku bolelo, asi mesiac som pri kojeni trpela. Nie len to prve prisatie. Ale ja som vzdy mala velmi citlive bradavky. Asi po 6 tyzdnoch mi ale znecitliveli a uz som pri kojeni nepocitovala ziadnu bolest (teda az kym drobcovi nenarastli zuby....😬). A co viem tak som nebola jedine. Viac kamosiek mi vravelo, ze pre ne kojenie bolo spociatku bolestive, aj pri spravnom prisati.

jaskolka
23. jan 2024

Veľa žien zo tak má, hlavne pri prvom bábätku. Proste prsia si musia zvyknúť na to. Po dojčení si opláchni bradavky a daj si lanolinovu masticku. Ono by to malo po čase ustúpiť.

dajankaa
23. jan 2024

@gabriela_matoha cca mesiac až dva

dianka13888
23. jan 2024

@gabriela_matoha pri oboch babatkach to trvalo tak cca 3 tyzdne, to prejde, treba vydrzat a potom to bude ok, nezabudat osetrovat bradavky

biankaaaa
23. jan 2024

Aj mňa to zo začiatku strašne bolelo, pamätám si,že som ešte z pôrodnice posledný deň s plačom písala mužovi, že čo budeme robiť... Po 3 týždňoch to prešlo našťastie. Držím palce

blaazi
23. jan 2024

@gabriela_matoha lanolinova masticka moze byt zivnou podou pre kvasinky, prave pri nich mozu bradavky byt extremne citlive. Odporucane su namiesto lamplinu aj kvapky z grepfruitu riedene vodou/a olivovy olej.

anavixy
25. jan 2024

Skus inu polohu urcite, futbalova je vyborna, pokial to v inej polohe citit nebudes, tak je to chyba polohy/techniky/drzania. Ak to budes citit aj v inych polohach a je to len pri prvom prisati a dalej uz nie, tak to pravdepodobne bude len tym, ze bradavka je este citliva a malo by to prejst. 🙂 Lanolin pokial mas bradavky neposkodene je ok, ak by vznikli ragady alebo krvave odreninky, tak nepouzivat, mozu sa premnozit kvasinky. Tak isto ak by dieta malo soor v ustach, tak lanolin urcite nie. Citrovital odporuca mamila, ostatni nie, moze alergizovat, pri nespravnom pouzivani aj spalit pokozku. Pokial ide len o suche miesto na dvorci mozes skusit obycajne telove mlieko neparfumovane ako napr la roche posay, bioderma. Na bolave bradavky je najlepsie materske mlieko nechat zaschnut a vetrat a super aj v spojeni so striebornymi klobucikmi SilverNurse, to pri ragadach.