Hystericky záchvat novorodenca pri hlade

11. máj 2024

Ahojte idem skusiť či ste sa s tym nestretli niektora. Som prvorodička, mam tyždňove babo doma a už v porodnici (odkedy sme ho museli každe 2h zobúdzať na kŕmenie kvoli žltačke) sa vždy zobúdza so strašným vrešťaním/ škriekaním a žalostným až revom. Je to hrozné a dokým mu nedám fľašu alebo prsnik (je dokrmovaný) ma strašné hysáky a neupokojí ho nič. Nemali ste niektora pri bábätku takú skusenosť? Som z toho smutná a nešťastná, že asi trpí alebo čo😔 Okrem toho ani neviem, že mám dieťatko, je skvelé, neustále spinká a keď je hore tak sa usmieva. Iba nás trápi tento vreskot pri hlade, resp. pri zobudení. Vďaka.

doriiis
11. máj 2024

Je to normálne.Je hladný.Novorodenci nevedia dať najavo svoje potreby a pocity a inak ako revom.

autor
11. máj 2024

@doriiis ďakujem!🙏 neviem to odhadnuť nakoľko s bábätkami nemám vôbec skúsenosti 🙈😅

januska12323
11. máj 2024

Áno trpí hladom veď už ani nepamätá kedy jedol 😁

doriiis
11. máj 2024

Týždňové bábätko ešte funguje na princípe ,,prežitia" .Potrebuje jest,kričí,lebo vie,že niekto príde a nakŕmi ho.To isté so spánkom,plnou plienkou,nepokojom,únavou,nepohodlim.Nic ine ako plakať nevie zatiaľ.Vydrzat a dávať pravidelne jesť.A časom sa to zlepsi

prasiatko30
11. máj 2024

Ze hystericky zachvat u novorodenca😂😂😂😂

autor
11. máj 2024

Ďakujem baby za odpovede 🙏😂 som rada, že mame doma zdrave čule babo

pribinak
11. máj 2024

Tak týždňové dieťa - novorodenec inak ako plačom komunikovat nedokáže. Pre neho je to otázka prežitia
Horšie by bolo keby bol apaticky a ani hlad by nemotivovali k nejakej akcii - v jeho prípade revu

To si ešte pockas kým ti povie mama daj mi jesť, som hladný

kikulienkadd
11. máj 2024

Ahoj,mám za sebou 2 šestonedelia s bábätkom na prsníku. Pre to dieťa je to všetko-jedlo,upokojenie,blízkosť. Proste si pýta svoje,vydrž,bude lepšie.

iwesska
11. máj 2024

Este som nevidela novorodenca,ktory by sa len tak zobudil a tichucko cakal,kedy si ho niekto vsimne a nakrmi. Takze nie,ze ci sme sa s tm stretli,ale vresti kazdy novorodenec. Na hystericke zachvaty si pockaj do obdobia vzdoru a puberty.

lucia147852
11. máj 2024

uplne normalne dieta. Mám 9 mesačnú a dnes sa zobudila s megarevom lebo bola smadna. Oni to inač nevedia povedať, tak priroda to zariadila tak, aby si ich aj niekto vsimol a naplnil ich potrebu.

zaphyra
11. máj 2024

Je to uplne normalne, plus treba ratat ze aj kazde babo place inak. Niektore potichučky ako hrkalky a niektore (ako moja bambulka) maju tak vyrazny plac, ze to znie ako keby ich drali z koze 🤣 moja ma 7 a pol mesiaca a stale sa smejeme, ze ak bude mat hudobny sluch po ocinovi, tak z nej bude operná diva 😎

danieli
11. máj 2024

Ani hladny dospelak nebyva prave najsrdecnejsie stvorenie😂prave keby bol drobec spavy a bez chuti papat, to by som zbystrila

bubuzu
11. máj 2024

Normálne a hlavne to prejde neboj.

anavixy
12. máj 2024

Ono je to normalne, lenze by to tak nemalo alebo nemuselo byt (pri krmeni z flase nemuselo, pri dojceni nemalo). Su totiz rozne znamky hladu, skore, stredne, neskore. Plac je neskora znamka hladu, ktoru pochopi uz kazdy.. vtedy dieta chce jest a hned! A vtedy byva problem s prisatim a sanim, lebo dieta je uz nervozne. Skore znamky hladu su to, ze sa dieta zacina zo spanku mrvit, otaca hlavicku, otvara usta, dlasie je si pcha ruku do ust, olizuje... Toto mozes pozorovat u dietat este pred uplnym zobudenim a pred placom a vtedy uz mas dieta prebalit ak treba a prilozit… No a v idealnom pripade by dieta nemalo byt zavinute v zavinovacke, aby sa jeho spanok neprehlboval a umelo nepredlzoval a aby tieto prve znamky hladu aj mohlo prejavit a ty aby si si ich mohla vsimnut.