Kedy budem mať mlieko?

12. máj 2024

Ahojte, prvorodicka neznala tuto problematiku sa vas pyta… kedy sa mi priblizne spusti mlieko? Babo prikladam kazde tri hodiny ako kazu v nemocnici, trochu mi prsnik podudle a zaspi, ale nezda sa mi, ze by mu nieco z prsnika slo. Samozrejme necakam hned plne prsia, ked som vcera porodila, ale som netrpezliva a velmi by som chcela dojcit. Bojim sa, ze sa mi to mlieko proste nevytrvori.
Dakujem za pripadne rady.

anavixy
12. máj 2024

Mlieko mas, len ho treba “roztahat” a na to nestaci prikladat kazde tri hodiny a nestaci podudlat. Dieta treba prikladat podla potreby, treba ho ale v prvom rade vybalit zo zavinovacky a nechat ho tie potreby aj prejavit. Dieta musi byt sobre prisate a stimulovane k satiu. Prikladas ho vybalene z perinky? Pokial je dieta spave alebo dokrmovane a tym padom nastavene na krmenie kazde tri hodiny, treba pouzit odsavacku a stimulovat tvorbu mlieka tak. Mlieko musis z prsnikov odchadzat, inak sa ho viac tvorit nebude.

mima1608
12. máj 2024

Ak už dokrmuješ UM, tak najprv bábo prilož a až potom dokrm v prípade potreby. A určite prikladaj častejšie. Ja som dcérku prikladala aj každú hodinu. Plus, určite si bábo výber zo zavinovačky. Nám to veľmi pomohlo. A nezufaj, mne sa napríklad mlieko rozbehlo až na 5. deň od pôrodu a už je to 11 mesiacov čo úspešne kojim. Veľa zdaru prajem 😊

96barbora
12. máj 2024

Za začiatku nešli von ani len kvapky. Prikladala som maximálne každú hodinu. Po tých zhruba dvoch dňoch sa mlieko pomaly spustilo, na tretí deň boli prsia už poriadne naliate. Nedokrmovalo sa. Bolo mi povedané, že na ten čas - dva dni ma novorodeniatko zásobu ešte z bruška.

96barbora
12. máj 2024

Hlavne sa nestresuj, voňaj fontanelu kvôli hormónom, kontakt telo na telo je tiež dôležitý. Takisto jedz a pi.

pralinka86
12. máj 2024

Prikladat co najčastejšie, v horucej sprche masírovať a pojde to.. pri prvom sa az doma spustilo v den prichodu, takze u niekoho to trva dlhsie, u niekoho za 2-3 dni

siska53
12. máj 2024

Prikladaj castejsie. A ak babo dlhsie spi, vypytaj si odsavacku.

really8
12. máj 2024

Ja ti poradim inak. Babo som krmila kazde tri hodiny, resp na poziadanie (niekedy skor, niekedy neskor) nie som zastanca budenia. Moja skusenost je ze ak je babo hladne zobudi sa, ak hladne nie je a zobudis ho aj tak vypije len glg….. ale chodila som na odsavacku si posediet pravidelne. Jednak mi to stimulovalo tvorbu mlieka, mala som prehlad kolko mlieka mam a ked bolo treba vedela som dokrmit mojim.

es2021
12. máj 2024

Velakrat som pocula a aj u mna to tak bolo, ze sa mlieko spustilo akonahle zena prisla domov, do kludu

autor
12. máj 2024

Zajtra by som ho uz mala mat na izbe cely den, chcela som uz dnes, len som pozasivana a totalne mimo, skoro som 4x odpadla, ledva vstanem z postele. Ale snad to uz zajtra bude lepsie a budem moct prikladat castejsie, nez kazde tri hodiny

kristinka92
12. máj 2024

keď ti môžem v dobrom poradit ako mama dvoch malých deti. vykasli sa na to čo ti povedia v nemocnici. ako prvorodička som robila všetko ako mi hovorili a dojčila som s veľkými problémami len asi pár týždňov až mi mlieko odišlo, lebo mi ho kázali prikrmovať. taktiež že nemam babo vyberat z perinky- blbost. pri druhom som sa poučila a spravila podľa seba. druhé babo som hneď odbalila, cely deň sme sa mojkali, spala na mne. kojit zakaždým sa ti zachce. neviem či si už jedla poriadne, ale pri prvom pôrode som sa dostala k jedlu až na tretí deň. takze mlieko dovtedy nič moc. akonáhle som sa najedla, mama mi doniesla slepači vývar, puding a nejaké dobroty tak na druhý deň sa mi prsia naliali neskutočne.
inak to prvé mlieko ani nemusíš zaregistrovať. mne nikdy nič nekvapkalo, ani som nikdy necítila že tam “niečo mám”. nemusíš si to ani všimnúť. niekde na laktacnej poradni som čítala že novorodenec ma žalúdok veľký iba ako čerešňa, takze to je naozaj maličké množstvo mlieka.

lucia245
12. máj 2024

@anavixy dobre napísané 👍🙂

autor
12. máj 2024

@kristinka92 teraz predchvilou som mu znova dala prsnik, a nieco mu uz aj vytekalo z pusinky, tak mozno sa to rozbieha. Skusim este tu masaz a odsavacku.

mirkasan
13. máj 2024

Štvrtok ráno som porodila, malého som prikladala vždy keď chcel. Po cca pól hodine ostal nervózny. Dala som mu fľašku, vypil cca 5 ml. Sobotu večer sa ma pýtali či kojím, tak som im povedala ako papa. Že no už by som mala mat dosť mlieka. Ale prsia som nemala naliate vôbec. Tak len tak pozreli a nehovorili nič. Skoro celú noc som prerevala 🙈 ráno som sa zobudila s úplne naliatymi. V ten deň som isla domov. Ako som mala veľa mlieka, maly sa nevedel prisat a nešlo mu to a mna to bolelo viac a viac. V streche som rozmasitovala. Potom pri červenom svetle odstriekavala a pekne sa napapal. Takto to bolo pár dni a odvtedy bez problémov. Ma už pól roka. Držím palce a hlavne kľud

prunee
13. máj 2024

Mne to trvalo dlhsie, rozkojila som sa az doma, chcelo to klud, v porodnici sa mi akurat znicili bradavky, pred odchodom sa syn uz musel prikrmovat umelym mliekom a doma trvalo asi mesiac, kym som dojcenie dala uz na 100 percent. Tazky zaciatok, ale tie dva roky potom stali za to.
Silno drzim palce, aby ste sa plne rozdojcili a uzivali si s babom tie krasne spolocne chvile, nech ste zdravi obaja 🤗.

horskaholka
13. máj 2024

Mne sa mlieko spustilo poriadne až na šiesty deň. Už som sama neverila, ale pomohla domáca pohoda, domáce jedlo od mamky, odsávanie a túlenie s malou 🙂 nevzdávaj sa