Ragáda na bradavke

lennkka17
5. jún 2014

Ahojte, mám hlbokú ragádu na bradavke. Vyzerá to ako keby bola bradavka nahryznutá, ale môj malý má len 6 mesiacov a zúbky ešte nemá. Je to čoraz bolestivejšie a mám pocit, že sa tá trhlina aj zväčšuje. Vôbec sa to nehojí, mám to už dáke 2 týždne. Aj sa to zacelí, ale keď malého kojím tak sa ranka znova otvorí a stále mi to hnisá. Viete mi poradiť niekto kto to mal tiež a sa mu to podarilo vyliečiť? Kojiť nemožem len z jedného prsníka, pretože by mu to nestačilo. Prosím o pomoc, ďakujem

liana03
5. jún 2014

Ja som to mala tiež, ja som si z toho prsníka do vyhojenia, odsávala iba rukou, a mastila s mastičkou Framykoin, je to antiobiotická masť, ale zabrala mi iba tá, dovtedy sa to vždy prasklo naspäť, a krvácalo.

leninka75
5. jún 2014

@lennkka17 ..................jednoznačne krém multi mam, mám odskúšané 😉 ......http://www.maderna.sk/katalog/product/14959/..........

havana_frost
5. jún 2014

mne nepomohol žiadny krém. Dva mesiace som iba odsávala a bábo kŕmila z flaše odsatým mliekom, vtedy dosť priberal 🙂 Po zahojení som prešla späť na kojenie.

laurika1517
5. jún 2014

purelan od medely

lennkka17
autor
5. jún 2014

@havana_frost a to sa ti hojilo 2 mesiace? dost dlho ☹

loislane
5. jún 2014

Kúp si v lekárni hydrogelové vankúšiky od Medely, sú dosť drahé, ale mne veľmi pomohli v pôrodnici, keď mi dcérka totálne zničila bradavky http://www.medela.sk/index.php?route=product/pr..., plus k tomu krémik Purelan tiež od Medely. Mlieko odsávaj najlepšie rukou, kým sa ragáda nezahojí. Malý by z toho prsníka bezprostredne piť nemal, lebo takto sa ti to nezahojí, plus môžeš cez otvorenú ranku dostať nejakú infekciu.

blue99
5. jún 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

mne pomohla táto tyčinka,ktorú netreba zmývať pred kojením,veľmi pomáha.posielam link.
https://www.foreverliving.com/retail/entry/Shop.do?store=SVK&language=sk&itemCode=022&distribID=421000054959

havana_frost
5. jún 2014

@lennkka17 Hej veľmi dlho sa to hojilo, tiež som to mala akoby narezané, veľmi hlboko. Cez klobúčiky ťahať nevedel, priznám sa ani ja som s nimi nemala dvakrát nervy a odsávanie - kŕmenie mi išlo dobre, tak sme fungovali skoro do jeho 3 mesiacov tak. Odsávačka to občas trochu obnovila a začalo to mierne krvácať, ale stále to bolo znesitelnejšie ako kojenie. Po úplnom zahojení sme sa bez problémov vrátili k výlučnému kojeniu. Možno by sa dalo aj tak po mesiaci, ale ja som sa tak bála zase tej bolesti, že som to dosť odkladala. Určite nestačí 24 hodín ako niekde píšu, maste som vyskúšala lacné, drahé, bez efektu.

pe
17. jún 2014

ja som mala ragady na oboch prsnikoch, takze ani vynechat to neslo, bola som zufala - pomohla mi na to masticka Bepanthen - ta co sa dava aj na zapareniny, je velmi prijemna, povedala som si, ze ked nestipala maleho na zaprenej ritke a vyhojila mu to, musi pomoct aj na tie krvave ragady a fakt mi to skludnila a aj vyhojila, nenosila som vtedy ziadnu podprsenku, bola som doma, tak sa dalo, skus aspon takto - po byte bez a tu masticku a malemu som davala pit len nevyhnutny cas, ziadne cuckanie, to ma bolelo...

jana_eyre
17. jún 2014

ja som s tym bola u koznej, pretoze mi ziaden bepanten ani ziadne volno predajne lieky nepomahali a ta mi predpisala framikoin.. dala som si to asi dva krat a bolo po probleme, s ktorym som sa pred tym trapila asi 4 mesiace..

ako prevenciu odporucam chodit doma bez podprsenky a vobec si nedavat tie vlozky do podprsenky na mlieko.. kvoli nim som to podla mna mala ja..

misicka902
22. dec 2017

Ja som mala tiež podobný problém, asi po týždni dojčenia sa mi spravila naozaj škaredá ragrada, ranka bola cez celú spodnú časť bradavky a široká tak pol cm. Najprv som skúšala voľnopredajne mastičky, skúsila som asi všetky no nič nepomáhalo. Tak som išla na kožné, tam mi predpísala tiež nejakú antibioticku masticku a opäť žiadny výsledok. Už som sa zmierovala s tým, že sa mi to nezahoji kým budem dojčiť. A potom ma napadlo vyskúšať Švédske kvapky a už po pár dňoch sa ranka krásne zahojila. Dajú sa kúpiť v každej lekárni, odporúčam 😉